Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Έφηβοι με φαντασία, δημιουργικότητα, επινοητικότητα, καλλιτεχνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη θα μπορούν να εξετάσουν την προοπτική σταδιοδρομίας στις ειδικότητες του τομέα του Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ειδικότητα: Σχεδιασμού - Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων

Η συγκεκριμένη ειδικότητα αφορά στη διαμόρφωση υπαρχόντων χώρων με χρησιμοποίηση επίπλων, αντικειμένων και υλικών, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η λειτουργική και αισθητική αρτιότητα του χώρου. Ο απόφοιτος της ειδικότητας Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων μπορεί να εργάζεται αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια, μετά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ως τεχνίτης σε οργανωμένους επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Ειδικότητα: Αργυροχρυσοχοΐα

Η ειδικότητα αυτή αφορά στον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων από πολύτιμα και άλλα μέταλλα, καθώς και στη συντήρηση και την επισκευή τους. Ο απόφοιτος της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας είναι ικανός να εργάζεται ως ειδικευμένος τεχνίτης σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες και εργαστήρια.

Ειδικότητα: Γραφικών Τεχνών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών ειδικεύεται στο σχεδιασμός και την εκτέλεση βασικών σχεδιαστικών γραφιστικών εργασιών υπό την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου γραφίστα και μπορεί να εργαστεί σε επιχειρήσεις, σε οργανισμούς και βιομηχανίες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό (design) γραφιστικών εργασιών, στη διαφήμιση, στις εκδόσεις και εκτυπώσεις, στα μέσα έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας καθώς και σε κρατικούς δημόσιους οργανισμούς.

Ειδικότητα: Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάσταση

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάσταση με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί ως βοηθός, και μετά από απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ως τεχνίτης συντήρησης και αποκατάστασης κτιριακών και γλυπτικών μνημείων, καθώς και άλλων αντικειμένων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, σε αρχαιολογικές ανασκαφικές εργασίες.

Ειδικότητα: Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος αποκτά γνώσεις και δεξιότητες στην παραγωγή ενδυματολογικών συνόλων και άλλων ειδών σύγχρονης μόδας και στην πώληση και προώθηση ειδών μόδας. Μπορεί να εργαστεί σε επιχειρήσεις με αντικείμενο την παραγωγή ενδυματολογικών συνόλων και άλλων συναφών με τον κλάδο προϊόντων, σε επιχειρήσεις που πωλούν και προωθούν προϊόντα μόδας και ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί στην κατασκευή ειδών ένδυσης και οικιακής χρήσης.

Ειδικότητα: Επιπλοποιία – Ξυλογλυπτική

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Επιπλοποιία – Ξυλογλυπτική αποκτά γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση επίπλων και ξυλουργικών κατασκευών, στην κοστολόγηση και την προετοιμασία προσφορών, στον προγραμματισμό εργαλειομηχανών με ηλεκτρονικό προγραμματισμό εργασίας (εργαλειομηχανή CNC), στη διεύθυνση παραγωγής, στην πώληση επίπλων και άλλων ξυλουργικών κατασκευών και υλικών ή μηχανημάτων που έχουν σχέση με την ξυλουργική βιομηχανία. Μπορεί να εργαστεί σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και οργανισμούς που ασχολούνται με τη μεταποίηση του ξύλου, σε επιχειρήσεις που πωλούν ή προωθούν έπιπλα ή άλλες ξύλινες κατασκευές ή προϊόντα που έχουν σχέση με την ξυλουργική βιομηχανία, σε αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία εσωτερικής διακόσμησης.

Οικονόμου, Φωτίου, Παραστατίδης & Καλτσάς, 2017: 152- 155)

Σχετικό Υλικό:
Βίντεο σύντομο
Βίντεο αναλυτικό
Φυλλάδιο

Για περισσότερα μεταβείτε στο

Οδηγός Σπουδών για το Επαγγελματικό Λύκειο

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top