13-05-19 2η Έκθεση μαθητικών έργων ΕΠΑ.Λ. | Θεσσαλονίκη

afisa 400 ep

13-05-19 2η Έκθεση μαθητικών έργων ΕΠΑ.Λ. | Θεσσαλονίκη

Τη 2η Έκθεση μαθητικών έργων Επαγγελματικών Λυκείων με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί-2019» διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις 16, 17 και 18 Μαΐου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α, Αποθήκη Γ & Δ, ΟΛΘ).

Κύριος στόχος της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, αποτελεί η ανάδειξη του σύγχρονου και αναβαθμισμένου Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», την εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της Αποθήκης Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν οι Τομείς και οι Ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, οπτικοακουστικό υλικό, μαθητικά έργα που έχουν δημιουργήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και μουσικά δρώμενα.

Παράλληλα, την Πέμπτη 16 Μαΐου στο χώρο της Αποθήκης Δ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στελεχών της εκπαίδευσης και εκπροσώπων του χώρου της εργασίας, με θέμα την ανάπτυξη του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» και του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, οργανισμούς και φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και σε κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της Μαθητείας.

Η 2η Έκθεση μαθητικών έργων ΕΠΑΛ θα είναι ανοιχτή για το κοινό της Θεσσαλονίκης, από τις 10:00 έως τις 20:00, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 15:30, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Έκθεσης:

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

▸ Αποθήκη Γ’ (ΟΛΘ)

10.00 - 17.00: Έκθεση Μαθητικών Έργων - Επισκέψεις Σχολείων

17:00 - 17:30: Μουσικό Δρώμενο, Schoolband, 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

17:30: Εγκαίνια Έκθεσης - Χαιρετισμοί

  • Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
  • Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
  • Mara Brugia, Acting Executive Director, CEDEFOP
  • Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Γιώργος Αγγελόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Πρωθυπουργού, πρώην ΓΓ ΥΠΠΕΘ
  • Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
  • Μερόπη Τζούφη, Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

18:30: Μουσικοκινητικό δρώμενο, 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης & “Schoolband”

▸ Αποθήκη Δ’ (ΟΛΘ)

15:00 - 15:50: Συζήτηση για το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας»

  • Συντονιστής: Ιωάννης Καπουτσής, Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ

15:50 - 16:00: «ΕΠΑΛ & Πολιτισμός», 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης | «BLOG YOUR HERITAGE»

16.05 - 16.50: Συζήτηση για το Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

  • Συντονίστρια: Γιούλη Χρονοπούλου, συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 | 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

16:50 -17:00: «Το κόκκινο ΕΠΑΛ γίνεται… πράσινο», 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης (σχέδιο δράσης)

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

▸ Αποθήκη Γ’ (ΟΛΘ)

10.00 - 20:00: Έκθεση Μαθητικών Έργων - Επισκέψεις Σχολείων

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

▸ Αποθήκη Γ’ (ΟΛΘ)

10.00 - 20:00: Έκθεση Μαθητικών Έργων

Το Πρόγραμμα της Έκθεσης σε μορφή pdf

 

 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top