sch iwann

09-05-19 Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα διεξάγεται για δεύτερη ημέρα το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το οποίο εγκαινίασαν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, του Προέδρου του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλη Παλατζίδη, του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ Μάξιμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωπος της Κυπριακής Αποστολής.

Η Υφυπουργός Παιδείας, κατά την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, τόνισε πως στην πόλη των Ιωαννίνων διεξάγεται μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που προάγει την ευγενή άμιλλα, την φυσική, ψυχική και πνευματική κατάσταση των μαθητών και μαθητριών.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το νέο ταρτάν του γηπέδου «Ζωσιμάδες», την πρώτη ριζική αλλαγή που έγινε από κατασκευής του, μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες και ύψους 665.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, η κα Τζούφη εκφράστηκε με ιδιαίτερη θλίψη για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τον τελευταίο ποδοσφαιρικό αγώνα και είχαν ως αποτέλεσμα τους βανδαλισμούς και καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και υπογράμμισε πως οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τη δημόσια περιουσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι πάντοτε λειτουργικές και προσβάσιμες για όλες και για όλους.

Κλείνοντας, η Υφυπουργός ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας μερίμνησε για τη κάλυψη των δαπανών της διοργάνωσης από τον προϋπολογισμό του. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η Γ.Γ. Αθλητισμού, με την καθοριστική συμβολή και τις διαχρονικές και συστηματικές προσπάθειες της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στα Ιωάννινα, όπως η αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο, οι εργασίες ανακαίνισης στο κολυμβητήριο και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top