19-06-18 Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Ναυπλίου

pinakida neo 550 400

19-06-18 Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Ναυπλίου

Στις 15 Ιουνίου 2018, ημέρα Παρασκευή εγκαινιάστηκε το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φιλοξενείται στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, o Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος τόνισε ότι το ελληνικό σχολείο αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο μάθησης, δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων και συνεχάρη το Δήμο για την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει το  κέντρο ρομποτικής, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την ευρύτερη κοινωνία του Ναυπλίου. Επισήμανε ότι η απόφαση να στεγαστεί το κέντρο ρομποτικής στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς των γειτονικών ΕΠΑ.Λ. να συνεργαστούν δημιουργώντας πρότζεκτ που σχετίζονται και αναδεικνύουν τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο τους και παρέχουν ευκαιρίες εξάσκησης καινοτόμων πρακτικών και απόκτησης ομαδο- συνεργατικών δεξιοτήτων μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 

Εκλεκτοί  προσκεκλημένοι, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, κυρίες και κύριοι

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή σας εκδήλωση και συγχαίρω το Δήμο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και τον Πρόεδρο του ΠΕΚ Τρίπολης για την πρωτοβουλία τους να συσταθεί Κέντρο Ρομποτικής που θα εδρεύει στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου.

Η παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η ενσωμάτωση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών αποτελεί σημαντικό στόχο και για το Υπουργείο Παιδείας, καθώς εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής που επενδύει σε μελλοντικούς πολίτες που κατέχουν δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού και δεξιοτήτων 21ου αιώνα. 

Κριτήριο μας είναι το ελληνικό σχολείο να αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο μάθησης, δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων.

Και ως προς αυτό το κέντρο ρομποτικής που ανοίγει τις πύλες του αποτελεί ένα σημείο αναφοράς τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την ευρύτερη κοινωνία του Ναυπλίου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το κέντρο θα συντελέσει θετικά ώστε να γνωρίσουν εκπαιδευτικοί τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική,  η οποία αποτελεί μια καινοτόμο μαθησιακή μεθοδολογία που συνδυάζει πολλά γνωστικά αντικείμενα, μέσω των οποίων μπορούν να υλοποιηθούν διαθεματικά πρότζεκτ.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνουμε ότι το κέντρο θα φιλοξενείται στο Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπλίου, που αποδεικνύει στη πράξη ότι το δημόσιο σχολείο είναι ανοικτό, προσβάσιμο για όλους. Ο χώρος σηματοδοτεί επιπλέον τη γενικότερη φιλοσοφία αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που αποτελεί για το Υπουργείο Παιδείας προτεραιότητα και επομένως καλούμε τους εκπαιδευτικούς των γειτονικών ΕΠΑ.Λ. να συνεργαστούν στο νεοσύστατο κέντρο ρομποτικής δημιουργώντας πρότζεκτ που σχετίζονται και αναδεικνύουν τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο τους.

Με αυτές τις σκέψεις, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην έναρξη λειτουργίας του κέντρου και να εκφράσω τη θετική μας στήριξη σε παρόμοιες δράσεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top