20-04-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε σχολικές μονάδες του Ν. Πέλλας

 20 sxmon

20-04-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης  σε σχολικές μονάδες του Ν. Πέλλας

Συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε σχολικές μονάδες του Ν. Πέλλας, στις 19 και 20 Απριλίου 2018 συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας, το 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών, το ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας, τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών και Αριδαίας και τα Εργαστηριακά Κέντρα Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση με Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες τονίζοντας τη συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης , που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας. Τόνισε το σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών/-ητριών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), την πρόσβαση σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τη συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια, ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια ενώ επισήμανε και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους  68.651.000,00€ για 9.328 σχολικές μονάδες με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε, επιπλέον, τα Δημόσια ΙΕΚ Αριδαίας, Γιαννιτσών και Έδεσσας, συναντήθηκε με μέλη της Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Πρόεδρο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών ενώ τέλος επισκέφθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Σκύδρας και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top