25 athina

25-06-18 Εκδήλωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας στο πλαίσιο του προγράμματος  «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας και του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά με τίτλο «Η ελκυστικότητα ενός πιλοτικού ΕΠΑ.Λ. και η καινοτόμος πρόταση Παιδείας που κομίζει στη γειτονιά του». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου ως ένα εκ των εννέα πιλοτικών σχολείων, στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας του ΕΠΑ.Λ. και τη βελτίωση της εικόνας του στην κοινωνία και τους ίδιους τους μαθητές. Κύριες δράσεις είναι α) η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών με την ταυτόχρονη παρουσία δύο εκπαιδευτικών στην τάξη για τη βελτίωση του γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών, β) η στελέχωση των ΕΠΑ.Λ. με ψυχολόγους, για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών, γ) η υλοποίηση Σχεδίων Δράσης (projects) με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, δ) ο εξοπλισμός με υποδομές τηλεδιασκέψεων - τηλε-εκπαίδευσης και ε) η ενεργοποίηση του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβούλιου Τάξης με στόχο την αντιμετώπιση συγκρούσεων και τη βελτίωση του κλίματος στη σχολική κοινότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θέμης Κοτσιφάκης, Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη, συνεργάτες του Υφυπουργού, οι κ.κ.. Λαμπίδη Άννα και Δεδούλη Μαρίνα, μέλη της επιστημονικής εποτροπής της ΜΝΑΕ , ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας κ.Κωνσταντίνος Χαρακλιάς,ο Διευθυντής του 3ου ΕΚ Δραπετσώνας κ. Γιώργος Χριστοδούλου, το σύνολο του Συνόλου Διδασκόντων, η κ.Τσιρίδου Δέσποινα, Διευθύντρια του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ που συστεγάζεται, ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χρήστος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά κ. Μιχάλογλου Στυλιανή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μουμούρης Νικόλαος, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Αιγάλεω κ. Κυριακός Δημήτρης, ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Περάματος κ. Μουρατίδης Μάριος, ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού κ. Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος και πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση των καινοτόμων δράσεων που υλοποιήθηκαν με πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αναλογικής και ψηφιακής μακέτας κτιρίων, επίδειξη δράσεων ρομποτικής και συλλογής και επεξεργασίας αρωματικών βοτάνων. Η εσπερίδα έκλεισε με τη χορευτική και μουσική ομάδα του σχολείου, στις οποίες συμμετείχαν από κοινού μαθητές και εκπαιδευτικοί αποδεικνύοντας ότι το ΕΠΑ.Λ. αποτελεί μια ενεργό εκπαιδευτική κοινότητα που μέσω των δράσεων και δημιουργικών συνεργασιών δημιουργεί μια γέφυρα επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες και απαιτήσεις των ανθρώπων που την περιβάλλουν.

 

Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 9/9/2022 έως και 30/9/2022, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
- Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 9 έως και τις 13/9/2022 και στις 16 και 17/9/2022 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
- Για επείγουσες υποθέσεις και κατόπιν ραντεβού θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
- Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top