mpa3evanakis 400a

01-05-18 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ» και «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ»

1 Ιουνίου 2018, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκλεκτοί  προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι

Χαιρετίζω τη σημερινή  εκδήλωση που στόχο έχει να απονείμει βραβεία στο μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας για την ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα συγχαίρω την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση για την πρωτοβουλία, τη διοργάνωση και τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η σημερινή δράση είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς στη χώρα μας παρατηρείται ελλιπής ενημέρωση σε θέματα τήρησης κανόνων οδικής συμπεριφοράς που οδηγεί συχνά σε τροχαία ατυχήματα, που αποτελούν  την πρώτη αιτία θανάτου για εφήβους και νέους. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η δράση του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  θεματικών εβδομάδων και επιβεβλημένη η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε από μικρή ηλικία να αποκτήσουν οι μαθητές/-τριες κατανόηση των κινδύνων οδικής κυκλοφορίας, να καλλιεργήσουν κατάλληλη στάση και συμπεριφορά  και να ασκηθούν σε πρακτικές κυκλοφοριακής αγωγής. 

Συγχαίρουμε τα σχολεία που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν τη πρωτοβουλία και τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τα έργα. Πρωτίστως όμως συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν πρωτότυπο, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό μέσω της παραγωγικής διαχείρισης των νέων τεχνολογιών. Η ενεργός εμπλοκή όλων αποτελεί σημαντικό βήμα για να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς και κυρίως οι νέοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία να διαδώσουν στους έφηβους τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να προστατεύουν και τους συμπολίτες τους.

Και σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να κάνω μια πιο εστιασμένη αναφορά στη αυξημένη συμμετοχή των ΕΠΑ.Λ. και των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων & Λυκείων. Τόσο η συμμετοχή όσο και η διάκριση τους προάγουν το στόχο μας στο Υπουργείο να αναβαθμίσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Με αυτές τις σκέψεις, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση και να εκφράσω τη θετική μας στήριξη σε παρόμοιες δράσεις. 

Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 9/9/2022 έως και 30/9/2022, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
- Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 9 έως και τις 13/9/2022 και στις 16 και 17/9/2022 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
- Για επείγουσες υποθέσεις και κατόπιν ραντεβού θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
- Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top