23 10 17preveza

23-10-17 Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη σε εκπαιδευτικές μονάδες της Πρέβεζας

Με εκπαιδευτικούς φορείς συναντήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Πρέβεζα. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Αγγελική Φωτεινού και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κώστας Καμπουράκης.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου συναντήθηκε, στο ΙΕΚ Πρέβεζας, με τους Διευθυντές των Δημόσιων ΙΕΚ της Ηπείρου, με τους οποίους είχε εκτενή συζήτηση για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης. Κατόπιν, επισκέφθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας, όπου είχε αναλυτική συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα επικοινωνίας και τέλος παρευρέθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση όπου μίλησε με θέμα τις εξελίξεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, όπου είχε εκτενή συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς καθώς και με το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο. Κατόπιν συναντήθηκε στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Διευθυντή και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής. Στη συνέχεια, ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με τους Διευθυντές των τεσσάρων ΕΠΑ.Λ. της περιοχής (Ημερήσιο και Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας, ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας και ΕΠΑΛ Καναλακίου) και του Εργαστηριακού Κέντρου Πρέβεζας, ενώ είχε συνάντηση και με τους μαθητές και μαθήτριες της συντονιστικής επιτροπής σχολείων Πρέβεζας.

Τέλος, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το ΤΕΙ Πρέβεζας, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο και τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και διαπίστωσε την υψηλή επιστημονική στάθμη του Τμήματος και την εξαιρετική κατάσταση των υποδομών και του εξοπλισμού. Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με συνομιλίες που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστράτιο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις αλλαγές που υλοποιούνται με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑΛ και τη διεύρυνση της πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς αποφοίτους να εισαχθούν ακόμα και σε σχολές υψηλής ζήτησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» που ξεκινά τις επόμενες ημέρες και δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισαχθούν ομαλά και με ασφάλεια στην αγορά εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5 του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Ενδεικτικό της δυνατότητας που δίνει το πρόγραμμα για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. είναι η προκήρυξη 3.406 θέσεων μαθητείας για τη σχολική χρονιά 2017-18.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» που έχει στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια. Αναφέρθηκε στην πρόσληψη Ψυχολόγων, στην εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά, στη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δράσεις που θα εφαρμοστούν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2017-18 και θα γενικευτούν από την επόμενη σχολική χρονιά σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top