IMG 9874 1

IMG 9927 1

21-02-19  Συνάντηση Νέων από την Ελλάδα και το Ισραήλ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Νέων από την Ελλάδα και το Ισραήλ που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Πρεσβεία του Ισραήλ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Διεθνών Σχέσεων νεολαίας της Γ.Γ.Ν.Γ.

Νέοι ηλικίας 16 ετών από το Ισραήλ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Young Ambassadors Leadership that Crosses Borders" συναντήθηκαν με συνομήλικούς τους από τη Βαρβάκειο Σχολή και το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως την ασφαλή πλοήγηση και ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο, επιβάρυνση των νέων όσον αφορά το κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη περιοχή της Μεσογείου και για την αύξηση των προσφερόμενων ευκαιριών σε πρόσφυγες και μετανάστες.  

Το συντονισμό των συζητήσεων μεταξύ των νέων και της παρουσίασης της εκδήλωσης ανέλαβε μαθητής της Βαρβακείου Σχολής. Τα αποτελέσματα των συζητήσεων, οι απόψεις και οι προτάσεις των νέων ανακοινώθηκαν στους παρευρισκόμενους από τους εκπροσώπους των νέων που οι ίδιοι επέλεξαν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν: o Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Π. Παπαγεωργίου, η Deputy Chief Mission της Πρεσβείας του Ισραήλ κα Sawson Hasson και ο επικεφαλής του Israeli School of Young Ambassadors, πρέσβυς κ. Y.Eldan, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συνάντησης αυτής για τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και χαιρέτησαν την προοπτική της τριμερούς στο τομέα της νεολαίας συνεργασία και την επανάληψη της συνάντησης στη Κύπρο και το Ισραήλ.

http://www.amna.gr/home/article/336534/Mathites-apo-tin-Ellada-kai-to-Israil--sto-idio-trapezi

http://www.amna.gr/home/videos/336353/Mathites-apo-to-Israil-Neoi-presbeutes-stin-Athina

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top