OASIS

15-06-18 Tα ονόματα των νέων καλλιτεχνών/επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο “A Natural Oasis? 2018”

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων καλλιτεχνών / επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας συμμετέχοντας στην τρίτη έκδοση του διετούς διακρατικού ερευνητικού προγράμματος A Natural Oasis? 2018.

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμαA Natural Oasis? 2018 σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Τμήμα Τουρισμού και Πολιτισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού/  Εθνική Πινακοθήκη Σαν Μαρίνο / Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée - του οποίου η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, διά της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, αποτελεί ιδρυτικό μέλος .

Εταίροι του Προγράμματος:  Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης (Δ/νση Νέας Γενιάς, Τμήμα Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής) –  Ηνωμένο Βασίλειο, «UK Young Artists» (ΝΠΙΔ κοινοπραξίας 4 πανεπιστημίων των Εast Midlands) –  Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Πολισμού, Υπηρεσίες Πολιτισμού.

Tο πρόγραμμα “A Natural Oasis? 2018”, επιλέχθηκε και θα συμπεριληφθεί ως συνεργαζόμενο πρόγραμμα  στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης «Manifesta 12» με θέμα: "The Planetary Garden. Cultivating Coexistence" / "Ο Πλανητικός Κήπος. Καλλιέργεια της Συνύπαρξης", που θα φιλοξενηθεί στο Παλέρμο - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας 2018- από 24 έως 26 Ιουλίου 2018.

Το ερευνητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επιμελητών θα ακολουθήσει δράσεις που προγραμματίζονται από τη BJCEM και τους 4 εταίρους στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ οι εκπαιδευόμενοι νέοι δημιουργοί θα αποτελέσουν την ομάδα των επιμελητών που θα οργανώσει τη 19η Biennale νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, την οποία θα φιλοξενήσει η Δημοκρατία του  Σαν Μαρίνο το 2020.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης /Διεύθυνση Νέας Γενιάς/Τμήμα Πολιτισμού& Κοινωνικής Συμμετοχής θα συμμετέχει με τους παρακάτω τρεις (3) καλλιτέχνες :

Αγγελική Τζωρτζακάκη

Νικόλας Βαμβουκλής

Πάνος Γιαννικόπουλος

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν συνολικά 7 νέοι επιμελητές, συγγραφείς τέχνης και καλλιτεχνικοί ερευνητές: ένας από το σαν Μαρίνο και έξι από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο. Οι συντονιστές - επιμελητές του προγράμματος Alessandro Castiglioni και Simone Frangi, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των αιτήσεων των Ελλήνων υποψηφίων, πρότειναν να αυξηθούν από δύο σε τρεις οι θέσεις που αντιστοιχούσαν στην ελληνική συμμετοχή, κάτι που έγινε δεκτό από μέρους μας με ιδιαίτερη χαρά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top