01-06-17 Συμμετοχή του ΓΓΔΒΜΝΓ Παυσανία Παπαγεωργίου στο Θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο «Νησιωτικότητα & Γαλάζια Οικονομία» του Παν. Πειραιώς

pafp4

01-06-17 Συμμετοχή του ΓΓΔΒΜΝΓ Παυσανία Παπαγεωργίου στο Θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία» του πανεπιστημίου Πειραιώς

 

Σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου αναδείχθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», που διεξήχθη στις 26 και 27 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Άγγελο Κότιο, συμμετείχε με εισήγησή του ο ΓΓΔΒΜΝΓ του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η εισήγησή του αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα  της 2ης ημέρας του συνεδρίου, στη διάρκεια της ενότητας  «Ανθρώπινο κεφάλαιο, δεξιότητες και κοινωνική οικονομία στα νησιά».

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο και η Νέα Γενιά αποτελούν το πιο ουσιώδες στοιχείο του ενεργητικού της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής, όπως η προσαρμογή των ΔΙΕΚ και των ΚΔΒΜ στοχευμένα στις ανάγκες των νησιών ώστε να μη χαθούν επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλία και τη νησιωτικότητα, η ενθάρρυνση των νέων νησιωτών να συμμετέχουν στα ενωσιακά προγράμματα κινητικότητας για κατάρτιση και ειδίκευση (όπως το «Erasmus +) και η ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων. «Υιοθετώντας αξίες όπως η αυτενέργεια και η πίστη στη νεότητα ως εχέγγυο αλλαγής, θεωρούμε ότι τα νησιά μπορούν να γίνουν πυλώνες στήριξης της εθνικής μας οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά συγκεντρώνοντας υψηλής ποιότητας ομιλητές, εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας κορυφαίων ΑΕΙ της χώρας, διαχειριστικών αρχών Υπουργείων, της επιμελητηριακής κοινότητας, Δήμαρχους,  αυτοδιοικητικούς, αλλά και πλήθος φοιτητών, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 σύνεδροι και 60 ομιλητές.

Το διήμερο συνέδριο διοργάνωσε το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώνοντας δυνάμεις τόσο με το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), καθώς και τον πανευρωπαϊκό οργανισμό INSULEUR («Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης») και τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν («Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών»). 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. και όχι αργότερα από τις 18:00 μ.μ.. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top