23-06-16 Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για νέους που θέλουν να απασχοληθούν στον Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας

23-06-16 Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για νέους που θέλουν να απασχοληθούν στον Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας

Το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με τίτλο «Τριπτόλεμος» εντάσσεται στο πλαίσιο των κεντρικών αξόνων πολιτικής για την προώθηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αποκεντρωμένη πολιτική για τη νεολαία και τις οριζόντιες συνεργασίες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα ΑΤΕΙ.

Στόχος του προγράμματος είναι να παρουσιάσει στους νέους που σκέπτονται να εγκατασταθούν στην περιφέρεια και να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον πρωτογενή τομέα παραγωγής δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αφορά κύκλους σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης για νέους ηλικίας 24 έως 40 ετών, κατά προτεραιότητα ανέργους, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Το πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», για τα έτη 2012 - 2014 υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης της πρώην Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Με την εφαρμογή του ΠΔ 114/2014 με το οποίο καταργήθηκε η Γ.Γ.Ν.Γ., την αρμοδιότητα την πήρε το Τμήμα Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας, της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Τα έτη 2012 – 2016, πραγματοποιήθηκαν έξι κύκλοι εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής).

     Τα έτη 2013 και 2014, υλοποιήθηκαν κύκλοι εκπαίδευσης σε συνεργασία με περιφερειακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ( ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top