ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ   ΑΝΑ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

  1. Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

α) ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής

β) ΔΔΕ Β’ Αθήνας

γ) ΔΔΕ Δ’ Αθήνας (από τα όρια ΔΔΕ Αν. Αττικής – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, λεωφόρος Βουλιαγμένης και μέχρι τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας,  όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας-ΔΔΕ Α’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας- ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής)

δ) ΔΔΕ Α’ Αθήνας (από τα όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας – ΔΔΕ Α’ Αθήνας, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Κηφισίας μέχρι τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Β’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Β’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας- ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, όρια  ΔΔΕ Δ’ Αθήνας – ΔΔΕ Α’ Αθήνας )

2.Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου

α) ΔΔΕ Πειραιά

β) ΔΔΕ Δ’ Αθήνας (από τα όρια ΔΔΕ Αν. Αττικής – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, λεωφόρος Βουλιαγμένης μέχρι τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, όρια  ΔΔΕ Δ’ Αθήνας- όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας- ΔΔΕ Γ’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας- ΔΔΕ Πειραιά)

γ) ΔΔΕ Α’ Αθήνας (από τα όρια ΔΔΕ Δ’ Αθήνας – ΔΔΕ Α’ Αθήνας, λεωφόρος Βουλιαγμένης – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Βασιλίσσης Όλγας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Αποστόλου Παύλου – Ερμού – Πειραιώς μέχρι τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Δ’ Αθήνας)

3.Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου

α) ΔΔΕ Γ’ Αθήνας

β) ΔΔΕ Δυτικής Αττικής

γ) ΔΔΕ Α’ Αθήνας (από τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Γ’ Αθήνας, οδός Πειραιώς – Ερμού – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – λεωφόρος Αμαλίας – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Βασιλίσσης Σοφίας – Κηφισίας μέχρι τα όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Β’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Β’ Αθήνας, όρια ΔΔΕ Α’ Αθήνας – ΔΔΕ Γ’ Αθήνας )

 

Καλλιτεχνικά Γυμνάσια

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία ιδρύθηκαν με το Νόμο 3194/2003, ΦΕΚ 267/τ.Α/ 20- 11-2003 και περιλαμβάνουν σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 107922/Γ7/3-10-2003,ΦΕΚ 1497/τ.Β/10-10-2003, τις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου-Κινηματογράφου και γ) Χορού. 

Σκοπός των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους. Οι μαθητές εμβαθύνουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν: Θεάτρου, Κινηματογράφου, Χορού (Κλασικού και Σύγχρονου) και Καλών Τεχνών.

Το Πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων περιλαμβάνει, εκτός από όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας του Γενικού Γυμνασίου- Λυκείου και μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας των τριών κατευθύνσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν συνταχθεί Προγράμματα Σπουδών  με τις Υπουργικές αποφάσεις 7888/Δ2/ΦΕΚ 166/τ.Β΄/ 1-2-2016 και 7885/Δ2/ΦΕΚ 190/τ.Β΄/ 3-2-2016) για όλα τα μαθήματα των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων,  Γυμνασίων και Λυκείων, είναι διευρυμένο και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 106486/Δ2/29-6-2016, διαμορφώνεται  σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως. 

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων κατόπιν επιλογής (εισαγωγικών εξετάσεων). Η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων διενεργείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε σχολικού έτους. Κάθε μαθητής μπορεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις.  Εάν επιλεγεί σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, θα εγγραφεί στην κατεύθυνση που θα επιλέξει ο ίδιος τελικά. 

Τα κριτήρια για τον καθορισμό του αριθμού των  μαθητών που δέχεται ένα σχολείο είναι η κτηριακή υποδομή του σχολείου και γενικότερα όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους εικοσιπέντε (25) μαθητές.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους από 15 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου κάθε έτους. Όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων συγκροτείται για κάθε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και για κάθε μία από τις κατευθύνσεις  «Επιτροπή Επιλογής Μαθητών», η οποία ορίζεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση του Καλλιτεχνικού Σχολείου και έγκριση της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας.

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) που λειτουργούν κατά το έτος 2016-17  είναι τα εξής:

  1. Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα
  2. Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
  3. Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Προβλέπονται νέες ιδρύσεις  Καλλιτεχνικών Σχολείων σε όλη τη χώρα στο άμεσο μέλλον.

 Καλλιτεχνικά Λύκεια

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία ιδρύθηκαν με το Νόμο 3194/2003 , ΦΕΚ 267/τ.Α/ 20- 11-2003 και περιλαμβάνουν σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 107922/Γ7/3-10-2003,ΦΕΚ 1497/τ.Β/10-10-2003, τις κατευθύνσεις: α)Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου-Κινηματογράφου καιγ)Χορού.

Σκοπός των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους.  Οι μαθητές εμβαθύνουν στην  κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν: Θεάτρου, Κινηματογράφου, Χορού (Κλασικού και Σύγχρονου) και Καλών Τεχνών.                                                                                                                                                     

Το Πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων περιλαμβάνει, εκτός από όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας του Γενικού Γυμνασίου- Λυκείου και μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας των τριών κατευθύνσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν συνταχθεί Προγράμματα Σπουδών  με τις Υπουργικές αποφάσεις 7888/Δ2/ΦΕΚ 166/τ.Β΄/ 1-2-2016 και 7885/Δ2/ΦΕΚ 190/τ.Β΄/ 3-2-2016) για όλα τα μαθήματα των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων,  Γυμνασίων και Λυκείων , είναι διευρυμένο και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 106486/Δ2/29-6-2016, διαμορφώνεται  σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως. 

Στα Καλλιτεχνικά Λύκεια και συγκεκριμένα στην Α΄ τάξη αυτών εγγράφονται αυτοδικαίως οι απόφοιτοι των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και/ή μαθητές από άλλα Γυμνάσια μετά από κατατακτήριες  εξετάσεις.                                                                                                 

Αφού ολοκληρωθούν οι απευθείας εγγραφές έως τις 5 Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους και εφόσον ο επιτρεπόμενος αριθμός των μαθητών δεν έχει συμπληρωθεί, προκηρύσσονται κατατακτήριες εξετάσεις ειδικά  για την Α΄ Λυκείου. Η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων της Α΄ Λυκείου προέρχεται από την διδακτέα ύλη της Γ΄ τάξης των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων ανά κατεύθυνση και μάθημα και ανακοινώνεται από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία με τη λήξη του διδακτικού έτους, τον Ιούνιο.

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) που λειτουργούν κατά το έτος 2016-17  είναι τα εξής:

  1. Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα
  2. Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
  3. Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Προβλέπονται νέες ιδρύσεις  Καλλιτεχνικών Σχολείων σε όλη τη χώρα στο άμεσο μέλλον. 

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2017-2018

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top