20-11-20 Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο: “The European Higher Education Area in 2020, Bologna Process Implementation Report”

24 03 17Eurydice

20-11-20 Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο: “The European Higher Education Area in 2020, Bologna Process Implementation Report”

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει μία νέα  έκθεση με τίτλο: «The European Higher Education Area in 2020, Bologna Process Implementation Report» (Η Ανώτατη Εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο το 2020, Η Εφαρμογή της Διαδικασίας της Μπολόνια)

Η νέα έκδοση της έκθεσης για την εφαρμογή της διαδικασίας της Μπολόνια δείχνει όλη την πρόοδο που σημειώθηκε στο διάστημα δύο δεκαετιών και πλέον στην κινητικότητα, τη διασφάλιση της ποιότητας και την αναγνώριση πιστωτικών μονάδων. Στην προσπάθεια να δημιουργηθούν δομές σύγκλισης των πτυχίων στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (EHEA) σημειώθηκαν επιτεύγματα χωρίς προηγούμενο και όλο και περισσότερες χώρες εντάσσονται στην προσπάθεια στα είκοσι αυτά έτη. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των φοιτητών, φτάνει τα 38 εκατομμύρια και πλέον.

Η έκθεση επισημαίνει, επίσης, τη διαδρομή που πρέπει να καλύψουμε στο μέλλον σε τομείς όπως η κοινωνική διάσταση και η συμμετοχή κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, καθώς η ιδέα ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να αντανακλά τη διαφορετικότητα των πληθυσμών απέχει πολύ ακόμη από το να εκπληρωθεί.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο: 

 https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/european-higher-education-area-2020-bologna-process-implementation-report_en

και  https://europa.eu/!hg78xc

Cover A4 BolognaReport WEB vignette

Bologna Report 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top