12-03-13 Χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές από το κρατικό Ινστιτούτο MASDAR (ΜΑΣΝΤΑΡ) στο Αμπού Ντάμπιτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας ΜΑΣΝΤΑΡ (MASDAR Institute of Science and Technology) -το οποίο  λειτουργεί υπό την αιγίδα της κρατικής εταιρείας MASDAR και εδρεύει σε «πράσινη πόλη-πρότυπο»- προσφέρει έως δέκα (10) υποτροφίες, που αφορούν σε οκτώ προγράμματα  μεταπτυχιακών σπουδών, σε Έλληνες φοιτητές για το φθινόπωρο του 2013 στους ακόλουθους τομείς:

1.ΧημικοίΜηχανικοί (Chemical Engineering),

2. Πληροφορική και Επιστήμες της Πληροφορίας (ComputingandInformationScience),

3.ΗλεκτρολόγοιΜηχανικοί (Electrical Power Engineering),

4.ΜηχανικάΣυστήματακαιΔιαχείριση (EngineeringSystemsandManagement),

5. ΕπιστήμηκαιΤεχνολογίαΥλικών(Materials Science and Engineering),

6. ΜηχανολόγοιΜηχανικοί(Mechanical Engineering),

7. Μηχανικοί Μικροσυστημάτων (MicrosystemsEngineering) και,

8. Ύδατα και Περιβαλλοντική Μηχανική (WaterandEnvironmentalEngineering).

Χορηγείται πλήρης υποτροφία με κάλυψη όλων των εξόδων διαμονής και φοίτησης από την εταιρεία  MASDAR.

Το Ινστιτούτο αυτό είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Συνεργάζεται με το Αμερικανικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης - ΜΙΤ (MassachusettsInstituteofTechnology) και αποτελεί ευκαιρία για  Έλληνες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα γνωστικά πεδία. Οι απόφοιτοι του Ιδρύματος, εκτός από το πτυχίο τους, μπορούν επίσης να λάβουν Βεβαίωση η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Masdar και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Masdar/ΜΙΤ σε Συμφωνία Συνεργασίας, και θα επιβεβαιώνει ότι το πτυχίο τους είναι σύμφωνο με τα εξαιρετικά ακαδημαϊκά επίπεδα του ΜΙΤ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό επίπεδο’  παραδείγματος χάριν, πτυχιούχοι Επιστημών και Μηχανικής (ScienceandEngineering) θα πρέπει να διαθέτουν βαθμολογία τουλάχιστον CGPA 3.0 της κλίμακας των 4.0, GREQuantitativescore 155 και ένα  ελάχιστο TOEFLscore 91 (IBT)   ή  IELTSscore 6.5. Υποψήφιοι που δεν πληρούν τα GRE κριτήρια μπορούν να εισαχθούν με κατατακτήριες εξετάσεις ή φοιτώντας σε επιπλέον τμήματα  του Ινστιτούτου MASDAR. 

Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τα απαραίτητα  προσόντα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση admissions@masdar.ac.ae για το φθινόπωρο του 2013 και θα ενημερωθούν απευθείας. Η επιλογή θα γίνει από ειδική ακαδημαϊκή επιτροπή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 31η Μαΐου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, κριτήρια αποδοχής και υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.masdar.ac.ae  e-mail: info@masdar.ac.ae ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο +971 2810 9333 και φαξ +971 2810 9901. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top