Το Center for Global Politics του Freie Universitat στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ: Β. Σοφίας 49, 106 76 Αθήνα, τηλ. +30 210 7257 110, φαξ: +30 210 7257 114, e-mail: eliamep@eliamep.gr ) και το Πανεπιστήμιο Sabanci στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ρήξεις στις περιφερειακές σχέσεις: Τουρκία-Ε.Ε. σε αβέβαιη πορεία».

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 4-17 Ιουνίου 2012 και η γλώσσα εργασίας είναι η Αγγλική.

 Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρξει οικονομική βοήθεια για όσους επιλεγούν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

 Οι φοιτητές που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το Θερινό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν τέσσερις διδακτικές μονάδες, βάσει του European Credit Transfer System (ECTS) και θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Sabanci University και το Freie Universitat Berlin.

 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

 Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αφορούν τις νέες προσεγγίσεις στις διεθνείς σχέσεις, το ρόλο των νέων μέσων επικοινωνίας, και τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ, την Τουρκία και τις γύρω περιοχές. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν Έλληνες, Τούρκοι και Γερμανοί ακαδημαϊκοί και φοιτητές.

 Για την υποβολή αίτησης χρειάζεται πτυχίο σε Πολιτικές Επιστήμες ή σε συναφή κλάδο, καθώς και πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

 Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε τελειόφοιτους φοιτητές και εγγεγραμμένους φοιτητές σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

 Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά, ενώ απαραίτητα είναι τα ακόλουθα δικαιολογητικά στην Αγγλική γλώσσα:

 - Βιογραφικό σημείωμα

- Συνοδευτική επιστολή, στην οποία θα αναφέρετε ο λόγος για τον οποίο ενδιαφέρεται ο υποψήφιος να παρακολουθήσει το σεμινάριο

- Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας (δεν χρειάζεται επικύρωση)

- Αναλυτική βαθμολογία του πτυχίου του ενδιαφερόμενου.

 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 13 Απριλίου 2012.

 Για την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www2.oei.fu-berlin.de/global-politics/turkey/appsys/start/

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος κα Luise Rex στο Center for Global Politics, Freie Universitat Berlin, e-mail: seasonal-schools@global-politics.org και την τοπική συντονίστρια στην Τουρκία, την καθηγήτρια Muftuler-Bac, του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Sabanci   e-mail: muftuler@sabanciuniv.edu .

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 7/9/2021 έως και 30/9/2021, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 7 έως και τις 10/9/2021 και από τις 18 έως και τις 30/9/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top