29-11-11 Χορήγηση υποτροφιών από τη Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν (ADA)

Χορήγηση υποτροφιών από τη Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν (ADA)

H Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν (ADA) προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε Έλληνες σπουδαστές για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Η διάρκεια των προπτυχιακών προγραμμάτων είναι τεταρτοετής. Τα πρώτα τέσσερα εξάμηνα είναι γενικής παιδείας,τα τελευταία τέσσερα εξάμηνα επικεντρώνονται σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά θέματα.

Προσφέρονται δύο ειδικότητες στα προπτυχιακά προγράμματα:

 

  1. Πτυχίο Bachelor of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις.
  2. Πτυχίο Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Γλώσσα διδασκαλίας όλων των προγραμμάτων είναι η Αγγλική. Προσφέρεται εντατικό προπαρασκευαστικό πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας μέσα από μονοετές πιστοποιημένο πρόγραμμα. Οι φοιτητές που δεν έχουν ικανοποιητικό επίπεδο Αγγλικής Γλώσσας παρακολουθούν μονοετές προπαρασκευαστικό πρόγραμμα Αγγλικής, και  συνεχίζουν στις κύριες σπουδές τους, εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

-       Δημιουργία μοναδικού πολιτιστικού περιβάλλοντος, μέσω ποικιλομορφίας, ομαδικής εργασίας και ανάπτυξης της αναλυτικής σκέψης.

-       Καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Μεταπτυχιακές Σπουδές:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 υπάρχει μόνο ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα:

Master of Arts στην Διπλωματία και στις Διεθνείς Σχέσεις (MADIA).

Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στα ενδιαφέροντα των φοιτητών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν πλήρη φάκελο-αίτηση, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής (ADA’s online application form). Οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να ελέγξουν την αίτησή και την αποδοχή της, μέσω απολύτως ασφαλούς ηλεκτρονικού συστήματος.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης: 1 Απριλίου 2012.

Ο φάκελος οφείλει να περιλαμβάνει:

1. Αίτηση και προσωπικά στοιχεία:

α) πλήρη ηλεκτρονική αίτηση (ADA Application Form),

β) δύο ονόματα που να μπορούν να δώσουν συστάσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτών.

2. Επισυναπτόμενα στην ηλεκτρονική αίτηση:

α) Σκοπός σπουδών (μέχρι πεντακόσιες (500) λέξεις και με διπλό διάστημα) περιγράφοντας το κίνητρο, τα ενδιαφέροντά και τα επιτεύγματά των ενδιαφερομένων και πώς ένα πτυχίο από το ADA θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων τους.

β) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (μέχρι δύο (2) σελίδες): πληροφορίες για την εκπαίδευση, την προϋπηρεσία, τα ακαδημαϊκά βραβεία, άλλες δραστηριότητες, κλπ.

γ) Επεξηγηματική έκθεση (μέχρι τετρακόσιες (400) λέξεις) μόνο για αιτούμενους υποτροφίας.

δ) Πρόσφατη φωτογραφία (5Χ5 εκατοστά).

Όλα τα έγγραφα που θα αποσταλούν στην Ακαδημία οφείλουν να είναι συνταγμένα στα Αγγλικά.

3. Απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα του φακέλου:

α) Αντίγραφο διπλώματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πλήρη βαθμολογία, για τους υποψήφιους για προπτυχιακές σπουδές, με επίσημη μετάφραση στα Αγγλικά και νόμιμη επικύρωση.

β) Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

4. Επίσημες βαθμολογίες γραπτής εξέτασης:

α) Βαθμολογία TOEFL (με ελάχιστη 89) ή IELTS (με ελάχιστη 6.5)

β) Βαθμολογία GRE ή GMAT (προαιρετική).

Μόνο υποψήφιοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο (2) πλήρη έτη σπουδών, σε κολεγιακό επίπεδο, σε Αγγλόφωνη χώρα δικαιούνται απαλλαγής από την προσκόμιση βαθμολογίας TOEFL/IELTS, ειδοποιώντας το Γραφείο Υποδοχής του ADA.

Τα συνοδευτικά έγγραφα θα πρέπει να ταχυδρομηθούν.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εκ νέου παρακαλούνται να υποβάλλουν ομοίως νέα ηλεκτρονική αίτηση και να αποστείλουν ταχυδρομικώς μόνο τα συνοδευτικά έγγραφα που έλειπαν από τον προηγούμενο φάκελό τους.

Μόνο προεπιλεγέντες υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε βραχεία λίστα καλούνται σε αξιολογική συνέντευξη.

Εξετάζονται η επάρκεια στα Αγγλικά, η αναλυτική σκέψη και οι ικανότητες επικοινωνίας των υποψηφίων. Οι συνεντεύξεις διεξάγονται στην Αγγλική από ειδική Επιτροπή της Ακαδημίας. Αλλοδαποί σπουδαστές μπορούν να υποβληθούν σε συνέντευξη μέσω τηλεφώνου ή βιντεο-διάσκεψης.

Σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας του Αζερμπαϊτζάν(ADA): www.ada.edu.az και να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Υποδοχής Υποψηφίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@ada.edu.az

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διπλωματικής Ακαδημίας του Αζερμπαϊτζάν(ADA) είναι:

AZERBAIJAN DIPLOMATIC ACADEMY

88 Shamil Azizbevov Street,

Baku AZ1009, Azerbaijan
Tel:(+99412)437083 ή 4373235
Fax:(+99412) 4373236.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top