Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright για φοιτητές και καλλιτέχνες

Το Ίδρυμα Fulbright ( Fulbright Foundation, Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα ), μας διαβίβασε έγγραφο, σχετικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής ενδιαφέροντος για το νέο κύκλο   υποτροφιών, για φοιτητές ( http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html ) που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και καλλιτέχνες ( http://www.fulbright.gr/greek_art.html ).

Οι ενδιαφερόμενοι για μεταπτυχιακές σπουδές φοιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2011. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι φοιτητές αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Υποτροφίες διάρκειας ενός έτους για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους, με προτεραιότητα στους κλάδους των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις, στις Ελληνο-Αμερικανικές Σχέσεις, στις Πολιτικές Επιστήμες, στα Νομικά, στη Βιβλιοθηκονομία, στην Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά, στη Δημόσια Διοίκηση, στις Περιβαλλοντικές Σπουδές, στις Θετικές Επιστήμες και τη Τεχνολογία, στη Δημοσιογραφία, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στις Αμερικανικές Σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 24 Μαρτίου 2011. Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες και ερευνητές που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες στη μέση της σταδιοδρομίας τους, οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πεδία όπως οι Εικαστικές Τέχνες , η Μουσική, το Θέατρο, ο Χορός ή η Ψηφιακή Τέχνη. Οι υποτροφίες χορηγούνται για περίοδο δύο ή τριών μηνών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα ή πολιτιστικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://www.fulbright.gr. Για την υποβολή αιτήσεων και για αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών, δίνονται πληροφορίες καθημερινά από την κα Τατιάνα Χατζηεμμανουήλ, από τις 10.00-14.30 ( εκτός Τετάρτης ) στα τηλέφωνα 210 7292023,  210 7241811,  210 7241812 ext 3 ή στο e-mail: greekprogram@fulbright.gr .

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 7/9/2021 έως και 30/9/2021, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 7 έως και τις 10/9/2021 και από τις 18 έως και τις 30/9/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top