Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 σε φοιτητές και απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων, σε υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές μεταδιδακτορικού επιπέδου.

Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αφορούν:

1. Μεταπτυχιακές σπουδές για ενδιαφερόμενους που προέρχονται από τους κλάδους: Μουσική, Εικαστικές Τέχνες, Χορός, Χορογραφία, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Υποκριτική, Κινηματογράφος, Σχέδιο-Γραφικές Τέχνες/Design και Αρχιτεκτονική, για δέκα μήνες με δυνατότητα παράτασης,

2. Μεταπτυχιακές Σπουδές για απόφοιτους όλων των επιστημονικών κλάδων διάρκειας 10 μηνών με δυνατότητα παράτασης.

3. Παρακολούθηση θερινών τμημάτων Ανώτατων Σχολών για προχωρημένους φοιτητές όλων των κλάδων που έχουν ήδη συμπληρώσει το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος σπουδών τους κατά την έναρξη της υποτροφίας, διάρκειας 18 ημερών.

4. Εντατικά μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας για φοιτητές που έχουν ήδη συμπληρώσει το δεύτερο ακαδ έτος σπουδών τους, διάρκειας 2 μηνών χωρίς δυνατότητα παράτασης.

5. Υποτροφίες έρευνας μικρής διάρκειας έως και 6 μηνών καθώς και υποτροφίες έρευνας άνω των 6 μηνών για υποψήφιους διδάκτορες και ανερχόμενους επιστήμονες.

6. Ερευνητικά προγράμματα για καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητές διάρκειας 1 έως 3 μηνών.

7. Υποτροφία Έρευνας «DAAD-Maria Trumpf Lyritzaki» για υποψήφιους διάρκειας 10 μηνών για αρχαιολόγους.

8. Επαναπρόσκληση πρώην υποτρόφων διάρκειας 1 έως 3 μηνών.

9. Ομαδικά εκπαιδευτικά ταξίδια φοιτητών στη Γερμανία διάρκειας 7 έως 12 ημερών.

10. Θέσεις πρακτικής εξάσκησης για φοιτητές των φυσικών επιστημών και των κλάδων Μηχανικών και Μηχανολογίας καθώς και Γεωπονίας και Δασοπονίας (για περισσότερες πληροφορίες: στην Ελληνική Επιτροπή του IAESTE Ελλάς, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ανταλλαγής φοιτητών, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15780 Αθήνα, τηλ. 2107721936, e-mail: iaeste@central.ntua.gr, www.ntua.gr/iaeste )

Για την περαιτέρω ενημέρωσή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.daad.gr , ν’ απευθύνονται στο Μορφωτικό τμήμα, στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Καραολή & Δημητρίου 3, ( με προσωπική ενημέρωση κάθε Παρασκευή 9.00-12.00 ) στο τηλ. 210 7285209, στο Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο τηλ. 2310 251120 και στην DAAD, το ενημερωτικό κέντρο Αθηνών του Goethe-Institut,Ομήρου 14-16, ( με προσωπική ενημέρωση Δευτέρα & Τετάρτη 15.00-18.00, Τρίτη & Πέμπτη 11.00-14.00 ), στο τηλ. 210 3608171.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top