28-06-21 19η Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου _ MEDITERRANEA 19 «School of Waters»

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τα ονόματα των νέων καλλιτεχνών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 19η Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου που θα φιλοξενηθεί στο Σαν Μαρίνο από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου 2021. Η 19η Biennale Νέων Δημιουργών MEDITERRANEA 19 «School of Waters» διοργανώνεται με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM aisbl -Biennale des Jeunes Créateurs de l’Europe et de la Méditerranée (Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου) και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο (Κρατική Γραμματεία για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, Πολιτιστικές Υπηρεσίες και Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο). Στόχος της είναι να φέρει κοντά νέους δημιουργούς της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου για την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την ανταλλαγή ιδεών, τη συνεργασία, την προώθηση της κινητικότητας των νέων δημιουργών σε διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Η παρουσίαση των έργων των νέων καλλιτεχνών στο Σαν Μαρίνο θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η αξιολόγηση των φακέλων και η επιλογή των νέων δημιουργών πραγματοποιήθηκε κεντρικά από διεθνή ομάδα επιμελητών. Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στη 19η Biennale έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού https://www.bjcem.org/, ενώ αναλυτική παρουσίαση των καλλιτεχνών και του έργου τους γίνεται στην ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για την MEDITERRANEA 19 «School of Waters»: https://mediterraneabiennial.org/.

Η χώρα μας με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων /Διεύθυνση Νεολαίας/ Τμήμα Πολιτισμού και Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας θα εκπροσωπηθεί από τους παρακάτω 5 καλλιτέχνες:

  1. Ευαγγελία Παπαμαργαρίτη - video
  2. Σωτήρης Τσίγκανος & Ionian Bisai   (ομαδική συμμετοχή) - film
  3. Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης - performance
  4. Βασιλίνα Σβορώνου: - installation

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπηθεί από τους εξής 3 καλλιτέχνες:

  1. Χάρης Γιαννούρας, ιστορικός τέχνης-ερευνητής, στον τομέα του research program
  2. Βαλεντίνα Κάργα, στον τομέα των εικαστικών τεχνών (visual art - sound installation)
  3. Χαρά Στεργίου, στον τομέα των παραστατικών τεχνών-performance

Επιπρόσθετα, στην επιμελητική ομάδα της 19ης  Biennale συμμετέχουν και οι 3 νέοι Έλληνες επιμελητές που παρακολούθησαν, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, την 3η έκδοση του διακρατικού ερευνητικού προγράμματος «A Natural Oasis?» A Transnational Research Programme (2018-2020):

  1. Αγγελική Τζωρτζακάκη
  2. Νικόλας Βαμβουκλής
  3. Πάνος Γιαννικόπουλος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top