10-06-21 Πρόγραμμα  “COOPower”- Τελικός της Χώρας (Country Final)

Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος προώθησης της συνεταιριστικής και κοινωνικής οικονομίας με τίτλο «COOPower», που υλοποιείται από το British Council στην Κύπρο ως συντονιστής φορέας (με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου)  με εταίρους την Ελλάδα (Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης  και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ και τη στήριξη του ΟΑΕΔ), και την Κροατία  (STEPRI του Πανεπιστημίου της Rijeka και τη στήριξη του Υπουργείου Επιστήμης και Παιδείας) και μετά το πέρας των τριών επιτυχημένων COOPAthons στην Ελλάδα, ο τελικός της χώρας διεξήχθη την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 18.30 και προβλήθηκε ζωντανά από τη σελίδα του British Council Ελλάδας στο facebook. Το βίντεο του τελικού είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://fb.watch/5VABbTF6Mt/

Οι εννέα ομάδες που διακρίθηκαν στα τρία COOPAthons διαγωνίστηκαν μεταξύ τους με στόχο την ανάδειξη της κορυφαίας ιδέας συνεργατικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η νικήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις.

Τα COOPAthons έλαβαν χώρα σε τέσσερες Ευρωπαϊκές χώρες: στην Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία και Κύπρο. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν εκτενώς σχετικά με τα νέα συνεργατικά σχήματα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, να γνωρίσουν άλλα άτομα με παρόμοιες ανησυχίες, να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και να δοκιμάσουν νέες ιδέες στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, στήνοντας τη δική τους εικονική επιχείρηση. Τέτοιες ιδέες μπορούν να αποτελέσουν λύση σε χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σε πεδία όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της φτώχειας και των συνεπειών της ή η προστασία των θαλασσών.

Οι εννέα ομάδες που διαγωνίστηκαν στον τελικό της χώρας είναι οι: ΟΜΜΑ, The Food School, exΕρευνητές, SPORTS 4 ALL, Green City Labs, ΦυλαRAκη, Διευκο-ΛΥΝΩ, Elysian και VolunTree.

Το επίπεδο των επιχειρηματικών ιδεών ήταν ιδιαίτερα υψηλό και μέσα από μια απαιτητική διαδικασία για την κριτική επιτροπή, νικήτρια ομάδα ανακηρύχθηκε η “Διευκο-ΛΥΝΩ”, μέλη της οποίας είναι οι κυρίες Ευαγγελία Μέτσο, Αικατερίνη Ντόκου και Χαρίκλεια Ρίζου. Η “Διευκο-ΛΥΝΩ”, με κύριο σκοπό την κατάλληλη και αποτελεσματική χρήση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους, τους φροντιστές τους και σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες. Στις προσφερόμενες υπηρεσίες της περιλαμβάνονται η ενημέρωση για τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, η παροχή κατευθυντήριων οδηγιών για την πλοήγηση σε αυτές και η διεξαγωγή δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top