17-05-17 Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση

iep

17-05-17 Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέθεσε σε επιτροπή (υπό τον καθηγητή Πολυμέρη Βόγλη) να εκπονήσει νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση. Η επιτροπή κατέθεσε το Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. έλαβαν χώρα δύο συναντήσεις: στην πρώτη (26-04-2017) τοποθετήθηκαν επί του Σχεδίου εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Τμημάτων, ενώ στη δεύτερη (15-05-2017) το λόγο έλαβαν σχολικοί σύμβουλοι (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και εκπρόσωποι επιστημονικών ενώσεων. Στις συναντήσεις παρέστησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους τα μέλη της επιτροπής εκπόνησης του Σχεδίου.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι ομιλητές αποδέχθηκαν την ανάγκη αλλαγής των υπαρχόντων Προγραμμάτων Σπουδών, επεσήμαναν τις αδυναμίες του μαθήματος στην τωρινή μορφή του, συναίνεσαν στις προτεινόμενες αλλαγές και τοποθετήθηκαν θετικά απέναντι στη γενικότερη φιλοσοφία του προτεινόμενου Σχεδίου. Πολλοί διατύπωσαν παρατηρήσεις, σχόλια και ενστάσεις τα οποία η επιτροπή δήλωσε ότι θα λάβει υπόψη της προκειμένου να καταθέσει μία νεότερη εκδοχή του Σχεδίου, η οποία θα αποτελεί προϊόν της διαβούλευσης.

Το Ι.Ε.Π. δια του Προέδρου του διατύπωσε τις θερμές του ευχαριστίες για την άνευ αμοιβής προσφορά πολύτιμης εργασίας από τα μέλη της επιτροπής και τους επιστημονικούς τους συνεργάτες. Τόνισε δε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση προς αυτούς ενόψει της αήθους συκοφαντίας που υφίστανται από συγκεκριμένες πηγές.

17 05 17 IEP

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top