13-11-12 Δηλώσεις κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο « La Mirage» (2)

Ανακοίνωση Τύπου

 

altΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επισκέφθηκαν, σήμερα, το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο «La Mirage», στην Πλατεία Ομονοίας.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, αποφάσισαν από κοινού την αξιοποίηση του κτιρίου (που στεγαζόταν το ξενοδοχείο) και τη μετατροπή του σε Φοιτητική Εστία, δυναμικότητας 400 κλινών.

 

Το κτίριο αυτό, που αποτελεί ιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, παραμένει κλειστό από το 2008. Η αξιοποίησή του θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, η εκμίσθωσή του θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Μετά την επίσκεψη στο κτίριο, οι δύο Υπουργοί προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι, εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, με τον συνάδελφό μου, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, που ήδη έχουν σχεδιάσει τα δύο Υπουργεία, προκειμένου αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που δεν βρίσκεται σε λειτουργία και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας, να εκμισθωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και να χρησιμοποιηθεί ως Φοιτητική Εστία.

 

          Νομίζω, ότι το όφελος είναι πολλαπλό. Αφενός μεν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έχει ένα συγκεκριμένο εισόδημα από ένα περιουσιακό του στοιχείο, που δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί τα τελευταία χρόνια. Αφετέρου, θα στεγαστούν φοιτητές, που έχουν ανάγκη, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

        Τρίτον, θα έχουμε μια κυψέλη φοιτητών, νέων αξιόλογων ανθρώπων, σ’ ένα δύσκολο σημείο της Αθήνας, οι οποίοι θα δίνουν τον δικό τους τόνο στην καθημερινότητα, που τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να αλλάξει.

 

         Να προσθέσουμε, ότι θα δείτε και άλλα μεταξύ των δύο Υπουργείων. Όλα αυτά ξεκίνησαν με το γνωστό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, που υπογράψαμε πριν από λίγο καιρό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.       

 

         Ξεκινήσαμε με τη σίτιση των εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές λέσχες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, γιατί και αυτό είναι μια κίνηση κοινωνικής προστασίας σε συμπολίτες μας.

 

         Συμπεριλάβαμε το θέμα των Ολυμπιονικών,  που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους οποίους διαθέτουμε στις σχολικές περιφέρειες, για να διδάσκουν τα παιδιά και σιγά-σιγά να τα μυήσουν στο Ολυμπιακό πνεύμα, για καθαρά παιδαγωγικούς σκοπούς.

 

         Συνεχίζουμε με το θέμα της Φοιτητικής Εστίας. Αυτής της νέας Φοιτητικής Εστίας στο κέντρο της Αθήνας και προσπαθούμε να συστρατευθούμε και οι δύο πλευρές στο να κάνουμε την καθημερινότητα, που είναι ήδη πολύ δύσκολη, λιγότερο δύσκολη και να προσφέρουμε πολιτικές κοινωνικής προστασίας στην ελληνική οικογένεια. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας για τη συνεργασία. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες σας κ. Αρβανιτόπουλε, που δούλεψαν μαζί με δικό μου επιτελείο, για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα».

 

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Να πω με τη σειρά μου, ότι συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο το  κτίριο αυτό, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, να χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για να στεγάσει 400 νέους, φοιτητές και φοιτήτριες  από την Περιφέρεια, οι οποίοι φοιτούν στα Ιδρύματα του Κέντρου της Αθήνας.

 

           Με τον τρόπο αυτόν, προσπαθούμε να συμβάλλουμε, ώστε η ελληνική οικογένεια να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες αυτής της κρίσης. Έχουμε διπλασιάσει ήδη τους δικαιούχους της σίτισης και αυξάνουμε, σήμερα, τις κλίνες της φοιτητικής στέγασης κατά 400. Όπως είπε και ο Υπουργός, συμβάλλουμε και εμείς, ώστε  το Κέντρο της Αθήνας να γεμίσει από νέους και νέες και να ξαναβρεί τους ρυθμούς του παρελθόντος.

 

         Ευχαριστώ το Υπουργείο Άμυνας για τη συνεργασία και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους Έλληνες πολίτες, να ανταπεξέλθουν στη δεινή οικονομική κρίση, που περνάμε».

 

 

Για να κατεβάσετε την Ανακοίνωση Τύπου πατήστε εδώ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 07.09.2020 έως και τις 12.09.2020,δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, παρά μόνο των δικαστικών επιμελητών, κατόπιν ραντεβού, ενώ για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top