16-07-11 Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" (2)

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», με τίτλο: «Και για την Άννα στη Σμύρνη έγινε “συνωστισμός” και όχι ξεριζωμός»

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από συγκεκριμένο Μέσο ανακύπτει τώρα, εν μέσω εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού.

 

Εδώ και μήνες το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τη δρομολόγηση νέων προγραμμάτων σπουδών, που σύντομα θα είναι έτοιμα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πιλοτικά σε 160 σχολεία από το Σεπτέμβριο. Η ριζική αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών θα οδηγήσει και σε νέο εκπαιδευτικό υλικό.

 

 

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού να μην αντικατασταθεί από τη νέα σχολική χρονιά, έως ότου οριστικοποιηθούν οι αλλαγές. Το υπάρχον βιβλίο Ιστορίας διδάσκεται στα σχολεία- χωρίς κανένα πρόβλημα - για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δεν είναι κατανοητό από πού προέκυψε η ανάγκη να αλλάξει την παρούσα χρονική στιγμή το συγκεκριμένο βιβλίο Ιστορίας.

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top