16-07-11 Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" (2)

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», με τίτλο: «Και για την Άννα στη Σμύρνη έγινε “συνωστισμός” και όχι ξεριζωμός»

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από συγκεκριμένο Μέσο ανακύπτει τώρα, εν μέσω εξελίξεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θέμα με το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού.

 

Εδώ και μήνες το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τη δρομολόγηση νέων προγραμμάτων σπουδών, που σύντομα θα είναι έτοιμα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πιλοτικά σε 160 σχολεία από το Σεπτέμβριο. Η ριζική αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών θα οδηγήσει και σε νέο εκπαιδευτικό υλικό.

 

 

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού να μην αντικατασταθεί από τη νέα σχολική χρονιά, έως ότου οριστικοποιηθούν οι αλλαγές. Το υπάρχον βιβλίο Ιστορίας διδάσκεται στα σχολεία- χωρίς κανένα πρόβλημα - για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δεν είναι κατανοητό από πού προέκυψε η ανάγκη να αλλάξει την παρούσα χρονική στιγμή το συγκεκριμένο βιβλίο Ιστορίας.

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top