01-07-11 Σχετικά με σημερινές δηλώσεις της Γραμματέως της ΠΟΣΔΕΠ, Ευγενίας Μπουρνόβα (2)

Ανακοίνωση Τύπου

Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γραμματέως της ΠΟΣΔΕΠ, Ευγενίας Μπουρνόβα, αναφορικά με το διάλογο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να δηλώνει η κυρία Μπουρνόβα ότι «οκτώ στα δέκα σημεία δεν έχουν ποτέ συζητηθεί»!!! Από την πρώτη στιγμή, το Υπουργείο έθεσε το διάλογο ως βασικό στοιχείο για τη διατύπωση της πρότασής του.

Το πρώτο κείμενο προτάσεων δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010, περιλαμβάνοντας όλες τις μείζονες αλλαγές και τα βασικά σημεία τους, στη βάση των τριών κεντρικών αξόνων: το Συμβούλιο, τα προγράμματα σπουδών και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ.

Το Σεπτέμβριο του 2010, παρόντος του Πρωθυπουργού και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, παρουσιάστηκε το πλαίσιο των αλλαγών και της οργάνωσης του διαλόγου πάντα σε αυτούς τους άξονες.

Τον Οκτώβριο του 2010, στην 65η Σύνοδο Πρυτάνεων, στο Ρέθυμνο, η Υπουργός κατέθεσε το επεξεργασμένο πλαίσιο ολοκληρωμένων προτάσεων για τα ΑΕΙ.

Έκτοτε, έχουν γίνει συναντήσεις, συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

Ο διάλογος είχε περιεχόμενο, ουσία και διάρκεια και πολλές προτάσεις εντάχθηκαν στην τελική πρόταση. Αυτό, όμως, που πάντα χαρακτηρίζει τον ουσιαστικό διάλογο είναι η καλή πίστη και η αποφυγή προφάσεων που καλύπτονται από συνδικαλιστική ρητορεία.

Από το Γραφείο Τύπου
 

Για την Ανακοίνωση Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top