10-06-11 Στοιχεία σχετικά με τη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΕΕΕ (2)

Κατά τη συνάντηση δόθηκαν απαντήσεις εκ μέρους του Υπουργείου σε όλα τα ερωτήματα που κατά καιρούς έχουν θέσει οι φορείς.

 

Συγκεκριμένα:

Τι θα γίνει με τις εξελίξεις;

Οι εξελίξεις θα προχωρήσουν κανονικά και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για «διάλυση», ούτε για πραγματική αδυναμία λειτουργίας των τμημάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται, ως προς τα ΤΕΙ, για 140 εξελίξεις επί συνόλου 240 τμημάτων ενώ για τα Πανεπιστήμια για 570 εξελίξεις σε σύνολο 256 τμημάτων. Σημειώνεται ότι μόνο για τις Ιατρικές Σχολές, οι εξελίξεις αφορούν σε 180 περιπτώσεις για έξι τμήματα. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν υπογραφεί 20 εξελίξεις που αφορούν στα ΤΕΙ, ενώ για τα Πανεπιστήμια, η ευθύνη για την προώθηση τους είναι στα χέρια των διοικήσεων.

Τι θα γίνει με τους ωρομίσθιους στα ΑΕΙ;

Από τον Μάρτιο 2010, υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου που ζητά τη μείωση των ωρομισθίων κατά 30%. Τα ιδρύματα που εφάρμοσαν το νέο καθεστώς σήμερα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δυστυχώς, 4 ΤΕΙ δεν έλαβαν υπόψη την εν λόγω εγκύκλιο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επίσης, ορίστηκε το όριο των 25 μελών ΔΕΠ (για τα Πανεπιστήμια) και 15 μελών ΕΠ (για τα ΤΕΙ) ως το μέγιστο για την πρόσληψη ωρομισθίων. Η ίδια εγκύκλιος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις τεκμηρίωσης προκειμένου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες και καλεί όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας να καταθέσουν προτάσεις με τις τεκμηριωμένες ανάγκες τους . Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 30/6/2010.

 

Τι θα γίνει με τους εκκρεμείς διορισμούς νέων μελών ΔΕΠ;

Εκκρεμούν 791 διορισμοί. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την προώθηση 400 εξ αυτών μέσα στο 2011. Ταυτόχρονα, έχει απλοποιήσει και τυποποιήσει τη διαδικασία με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν την υποβολή με ηλεκτρονικό τρόπο.

Έρευνα

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης έδωσε εκτενείς απαντήσεις και εξηγήσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν και που αφορούσαν χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες αξιολόγησης για τον μεγάλο αριθμό προγραμμάτων που βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης.

 

 

 

Επισυνάπτονται τα παρακάτω έγγραφα:

Στοιχεία για τους διδάσκοντες με το Π.Δ.407/80

Eξέλιξη μελών ΔΕΠ
Πίνακας  εξελίξεων 

 

 Για την Ανακοίνωση πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top