06-10-10 60ή επέτειος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (3)

60ή επέτειος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

 

Η  Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, γνωστή και ως Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), υιοθετήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1950 με σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

 

Το 2010 εορτάζεται η 60ή επέτειος της Ευρωπαϊκή Σύμβασης  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Με αφορμή λοιπόν την 60ή επέτειο της Σύμβασης,  το Συμβούλιο της Ευρώπης παρουσιάζει ένα νέο φυλλάδιο, τονίζοντας τον θετικό αντίκτυπο της Σύμβασης στις ζωές των πολιτών καθώς και την συμβολή της στην εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου.

Η ηλεκτρονική μορφή του φυλλαδίου υπάρχει στον δικτυακό τόπο: http://www.coe.int/AboutCoe/media/interface/publications/60_cedh_en.pdf στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Για την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου πατήστε εδώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top