22-07-2010 Ανακοίνωση: Προγράμματα «Θαλής» και «Αρχιμήδης» (3)

Όπως είχε ανακοινωθεί στην Σύνοδο των Πρυτάνεων και την Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ, πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί η υποβολή και η αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων να γίνεται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Για τον σκοπό αυτό διαμορφώθηκαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις οποίες όσοι έχουν υποβάλλει προτάσεις στα δύο ως άνω προγράμματα θα πρέπει να αναρτήσουν ευρεία περίληψη της πρότασης τους στα αγγλικά. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τα αντίστοιχα προγράμματα είναι οι παρακάτω:

http://thalis.opengov.gr

(για το πρόγραμμα Θαλής)

http://archimedes.opengov.gr

(για το πρόγραμμα Αρχιμήδης)

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, ο επιστημονικός υπεύθυνος κάθε ερευνητικής ομάδας θα πρέπει να απευθύνεται από την Δευτέρα, 26/7/2010 στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) του ιδρύματός του από τον οποίο θα λαμβάνει ένα προσωπικό κωδικό πρόσβασης στις παραπάνω πλατφόρμες. Έτσι, κάθε ερευνητική ομάδα μέσω του επιστημονικού υπευθύνου, θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική φόρμα όπου ζητείται να συμπληρωθούν στοιχεία της ερευνητικής πρότασης στα Αγγλικά.

Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των περιλήψεων στα Αγγλικά είναι η 17η Σεπτεμβρίου 2010. Θα διευκόλυνε ιδιαίτερα αν οι αναρτήσεις των περιλήψεων γίνονταν πριν τις θερινές διακοπές ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Τεχνικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία είναι αναρτημένες στη διεύθυνση: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?cat=97. Στην παραπάνω διεύθυνση θα αναρτώνται πληροφορίες και νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη των προγραμμάτων.

Η συμπλήρωση και υποβολή της φόρμας υποβολής της περίληψης της πρότασης στην αγγλική γλώσσα αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την αξιολόγηση των προτάσεων.

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 21/9/2020 έως 4/10/2020 η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top