19-05-10 Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δελτίο Τύπου 19/05/2010

 

Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς  και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν, σήμερα (19/5/2010), Μνημόνιο Συνεργασίας για την  κοινή προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων,  σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της φυσικής κληρονομιάς και του δασικού πλούτου της χώρας.

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών , κυρίως, ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, σε εθελοντικές δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, μέσα από το θεσμό του «εθελοντή πυροσβέστη» και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

Προβλέπονται, επίσης, δραστηριότητες πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των νέων,  σε θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η αθλητική βία, τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η εμπορία ανθρώπων, οι μετανάστες, κτλ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας,  προβλέπεται και η παροχή, από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε προνομιακή τιμή,  της εκπτωτικής Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε όλους τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, στην ομιλία του κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε τους νέους σε μία νέα κουλτούρα εθελοντικής προσφοράς, συλλογικής οργάνωσης και προσπάθειας, περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης. Επίσης, μέσα από τη μαζική εθελοντική προσπάθεια των νέων για τη συλλογική υπεράσπιση του περιβάλλοντος αναδεικνύουμε την αρχή της «διαγενεακής αλληλεγγύης», δηλαδή την υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στους νέους και στις μελλοντικές γενιές ένα ποιοτικό, οικολογικά ισορροπημένο, δημόσιο χώρο».

To πλήρες κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr

Για το Δελτίου Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top