Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ.Μακρή

makri

Η Ζέττα Μ. Μακρή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία και φοίτησε με υποτροφία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000, πολιτεύτηκε για πρώτη φορά και εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας, με την Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ορκίστηκε βουλευτής τον Απρίλιο του 2013 και επανεξελέγη το 2019 και το 2023.

Διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 καθώς και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Στις 27 Ιουνίου 2023, ορκίστηκε, εκ νέου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ειδικής αγωγής, είχε επικεντρωθεί στην υλοποίηση πάνω από 28.000 νέων διορισμών εκπαιδευτικών, μετά από 12 χρόνια, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σχεδόν 6.000 νέοι διορισμοί στην ειδική αγωγή, για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά, στην αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν, στην εισαγωγή νέων θεματικών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην δημιουργία 166 νέων προγραμμάτων σπουδών, στην θεσμοθέτηση και πιλοτική εφαρμογή του νέου, διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος, μέχρι τις 17.30, στην ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.α.

Κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στο πλαίσιο των καθηκόντων της, τον Ιούλιο του 2019, εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, όπως, επίσης, και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Παράλληλα, είχε ορισθεί Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Μεξικού και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιαπωνίας της Βουλής των Ελλήνων. Κατά την περίοδο 2004-2007, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ καθώς και της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I.

Στο παρελθόν, διετέλεσε, επί σειρά ετών, σύμβουλος της Διοίκησης και Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ενώ υπήρξε Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ.

Το 2011, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας στον Δήμο Βόλου.

Τον Αύγουστο του 2012 ορίσθηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, θέση στην οποία υπηρέτησε έως τον Μάρτιο του 2013.

Το 2015 ανέλαβε Πρόεδρος του διακομματικού και πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδος και Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Έχει έντονη πολιτική, κοινωνική, εθελοντική και φιλανθρωπική δράση.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Έχει δύο γιους, τον Μιχάλη Θεοφίλου - Μακρή, Μηχανολόγο Μηχανικό, και τον Κωνσταντίνο Θεοφίλου – Μακρή, Χημικό Μηχανικό – Οικονομολόγο, μία εγγονή και έναν εγγονό.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το διάστημα από τις 30-05-2024 έως και τις 28-06-2024, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο ΥΠΑΙΘΑ απαγορεύεται για όλη τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών για επείγουσες υποθέσεις, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ. και πριν τις 18.00μ.μ..

Η είσοδος των ταχυμεταφορέων θα επιτρέπεται μόνο προς το Κεντρικό Πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘΑ μετά τις 11:00 π.μ.

Ειδικά για τις 22-6-2024 θα ισχύσει η απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών για όλο το 24ωρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top