Άρθρο 12 Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. 

  «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Άρθρο 12

Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. 

Η παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 3260/2004 (Α΄ 151) αντικαθίσταται  ως εξής: «5. Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε κενές οργανικές θέσεις άλλου κλάδου, είτε εκπαιδευτικών είτε μελών του Ε.Ε.Π.,  για τις οποίες έχουν αποκτήσει τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού, είναι επιτρεπτές, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει πέντε έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Για τις μετατάξεις αυτές εφαρμόζονται κατά τα λοιπά οι διατάξεις των άρθρων  69, 70 και 73 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄ 26).»

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της διαβούλευσης 

Σχόλια  

+6 # Αρβανίτη Τριανταφυλλ 24-12-2018 16:04
Το ίδιο δικαίωμα μετάταξης πρέπει να έχει και το ΕΒΠ ,το οποίο βάση νόμου είναι κλάδος του ΕΕΠ.
Κάθε αντίθετη περίπτωση κρίνεται παράνομη και σ αυτήν την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε.
+7 # Κατερινα 24-12-2018 16:36
Δεν γίνεται αναφορά στις μετατάξεις του ΕΒΠ .Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό το οποίο υποστηρίζει την ειδική αγωγή τόσα χρόνια και αποτελεί ισότιμο μέλος του συλλόγου διδασκόντων αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τις υπηρεσιακές του μεταβολές.Προκειται για προσωπικό το οποίο συμμετέχει και υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο. Το δικαίωμα για εξέλιξη δεν πρέπει να αμφισβητείται εφόσον πληρούνται τα τυπικά προσόντα για μετάταξη του.
+9 # Βασίλης Χριστινάκης 24-12-2018 19:49
έχετε ξεχάσει το ΕΒΠ
# Παναγιώτα 24-12-2018 22:26
Απαράδεκτη και ρατσιστικη η στάση του υπουργείου να μην γίνει την δυνατότητα μετάταξης στον κλάδο του ΕΒΠ θεωρώντας τους ΕΒΠ ως παιδιά ενός κατώτερου θεού πρέπει να διορθωθεί αυτό άμεσα.
+5 # Κωνσταντίνα 24-12-2018 23:10
Σε όλους τους δημόσιους φορείς γίνεται η μετάταξη στα ΔΕ και το ΕΒΠ δεν αναφέρεται πουθενά .Το ειδικό βοηθητικό προσωπικό δεν έχει δικαίωμα εξέλιξης ;
+15 # Ανδρεάδου Ειρήνη 25-12-2018 00:16
Από την στιγμή που έχουν ανακοινωθεί διορισμοί μόνο στην ειδική αγωγή είναι τεράστια αδικία κάποιος να κάνει μετάταξη στην γενική. Να αυξηθεί το όριο υποχρεωτικής θητείας στην ειδική πχ 10 χρόνια. Δεν μπορεί να σε προσλαμβάνει το κράτος για ειδική και να καλύπτεις θέση στη γενική. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια στη γενική, η προϋπηρεσία τους είναι της γενικής και δεν μεταφέρεται από την ειδική. Άλλη δουλειά κάνουν οι ειδικοί δάσκαλοι άλλη οι δάσκαλοι της γενικής. Γιατί να μετράται η προϋπηρεσία στην γενική; Είναι πραγματικά διαφορετική δουλειά.
+5 # Μαρια 25-12-2018 12:38
Και το εξοργιστικο ειναι οτι δεν λεει παταμονη στην θεση 5 χρονια αλλα στον κλαδο.Πολλοι αναπληρωτες εχουν ηδη 60 μηνες προυπηρεσιας στην ειδικη και θα κανουν απευθειας μεταταξη!!!!τοσο πολυ αγαπουν την ειδικη!
-6 # Αφροδίτη Κουκούτα 25-12-2018 01:41
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να κάνει μετάταξη κάποιος από άλλο υπουργείο ή δήμο στο υπουργείο Παιδείας εφόσον πληροί τα τυπικά προσόντα.Παραδειγμα εγώ διορίστηκα εδώ και δύο χρόνια με προκήρυξη του ΑΣΕΠ σε μόνιμη θέση ψυχολόγου σε άλλο δημόσιο φορέα, έχω πάνω από 50 μήνες προϋπηρεσία ως αναπληρώτρια Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην Ειδικη Αγωγή και δε μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω τώρα που είμαι διορισμένη από το δημοσιο φορέα που ειμαι προς στο υπουργείο Παιδειας.Μπορει να μου πει κάποιος γιατί;;;Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να κάνουν μετάταξη σε άλλο υπουργείο.
# Katerina 25-12-2018 10:30
Η ιδια δυνατότητα μεταταξης θα πρεπει να υπάρχει κ για το ΕΒΠ αλλιως ειναι αντισυνταγματικο στα πλαισια των ισων ευκαιριων για ολους.
+5 # Γιάννης Κυργιόπουλος 25-12-2018 11:54
Δικαίωμα μετάταξης πρέπει να έχει και το Ε.Β.Π., που είναι και νομοθετικά πλέον κλάδος του Ε.Ε.Π. Να συμπεριληφθεί λοιπόν και το Ε.Β.Π. στην παράγραφο 5 του άρθρου 12 για να αρθεί αυτή η αδικία.
+3 # Γιάννης Κυργιόπουλος 25-12-2018 20:12
Το Ε.Β.Π. ως κλάδος του Ε.Ε.Π. θα πρέπει να έχει το δικαίωμα μετάταξης. Θα πρέπει επομένως να συμπεριληφθεί αμέσα στην προτεινόμενη διάταξη και να διορθωθεί το λάθος.
-9 # Αφροδίτη Κούκουτα 26-12-2018 18:47
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ οι εκπαιδευτικοί του Υπουργείου Παιδειας μπορούν να μεταταχτούν σε άλλο υπουργείο κάποιος που είναι διορισμένος σε άλλο υπουργειο ή ΝΠΔΔ δεν μπορεί να παρεί μετάταξη στο Υπουργείο παιδείας; Π.χ εγώ εχω 10 ετη εμπειρία ως αναπληρώτρια ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ και διορίστηκα μόνιμη πριν δυο χρόνια σε ΝΠΔΔ μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ. Για ποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω μετάταξη στο Υπουργείο Παιδείας ως μόνιμο πια προσωπικό ΕΕΠ εφόσον έχω τα τυπικά προσόντα;
+6 # Μαρία 27-12-2018 11:03
Το εβπ γιατί δεν έχει δικαίωμα μεταταξης; είναι άδικο για τον κλάδο να του στερείται η ευκαιρία εργασιακής εξέλιξης!!
+3 # Αννα 29-12-2018 10:16
Το ΕΒΠ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ.ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ.
-14 # ΠΟΠΗ Τ. 29-12-2018 18:32
Μετατάξεις και για τους απολυμένους της ΑΤΕ. Μπήκαμε με ΑΣΕΠ, μας απολύσατε ξεπουλώντας την Τράπεζα . Όσοι έχουν πτυχία εκπαιδευτικού κλάδου ,άνευ μοριοδότησης στις θέσεις που προβλέπονται για μετατάξεις!!!
+2 # ΡΕΝΑ 30-12-2018 22:23
Το ΕΒΠ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ! ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΒΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΑΓΜΑ! ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΒΠ ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΜΑΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΕΒΠ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ !
-3 # Basilis Georgiou 02-01-2019 08:41
Πολύ σωστό το νομοσχέδιο και σε αυτό το σημείο.

Δε γνωρίζω τι εννοούν οι συναδελφοι για τους ΕΒΠ, αλλά φαντάζομαι θα συμπεριλαμβάνεται στις μετατάξεις. Γιατί να μη συμπεριλαμβάνεται;
-2 # Γεώργιος Ρουσόπουλος 02-01-2019 11:44
Επειδή:
1. Το σύστημα διορισμών είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίζεται στο κριτήριο το οποίο αναδεικνύει τον ικανότερο και καταλληλότερο εκπαιδευτικό ώστε να προσφέρεται η μέγιστη ποιότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση.
2. Η προϋπηρεσία (σύμφωνα με την υπ’ αρ. 527/2015 Απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ, παρ. 13) «δεν έχει υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και δεν προκύπτει ότι έχει γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις» και επομένως ΔΕΝ αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο διορισμού.
3. Η θέσπιση των ακαδημαϊκών προσόντων ως κριτήριο διορισμού θα αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξης συνθηκών αγοροπωλησίας ακαδημαϊκών τίτλων όπου η ελεύθερη αγορά θα ευνοεί τον οικονομικά ισχυρότερο και όχι τον οικονομικά ασθενέστερο και επομένως ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, συνδυαστικά με τις τρεις προηγούμενες σκέψεις, το προτεινόμενο σύστημα διορισμών ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει επαρκές σύστημα ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις αρχές της Αξιοκρατίας, της Ισότητας και της Διαφάνειας που επιβάλλει το Ελληνικό Σύνταγμα και για αυτό αντιπροτείνεται η θέσπιση διεξαγωγής ΝΕΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ο οποίος αποτελεί εγγύηση Αξιοκρατίας, Ισότητας και Διαφάνειας.
-2 # Φαίη 02-01-2019 13:44
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΒΠ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ
# Μάιρα 03-01-2019 04:33
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
Η ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΜΑΘΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ (ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ) ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΔΟΚΙΜΗ ΔΙΕΤΗ) ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΘΜΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΘΕΣΗ ΔΙΟΗΚΗΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ Π.Χ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.) ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ (ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ) ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ο Ν. 4440/16 ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΙΣΗΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ Ν. 4440/16.
ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ) ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΘΜΙΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
-1 # Katerina 03-01-2019 13:39
Εννοειται ο, τι ο κλαδος του ΕΒΠ θα πρεπει να δικαιουται μεταταξης. Κ πρεπει να προβλεφθει οπωσδηποτε. Σας παρακαλουμαι πολυ να το κοιταξετε αμεσα, γτ μαλλον κατα λαθος σας διεφυγε...
-3 # Δημήτρης 03-01-2019 22:35
Να μετακινουνται οι καθηγητες με αιτηση τους και σε αλλες θεσεις σε αλλα Υπουργεια με τον νομο της κινητικοτητας 4440/2016 και υπαλληλοι αλλων Υπουργειων με τυπικα προσοντα να μετακινουνται σε θεσεις της δευτεροβαθμιας εκπσιδευσης ως διδακτικο προσωπικο.
+2 # Ρούλα 03-01-2019 23:46
Πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής: «είναι επιτρεπτές, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει ΔΕΚΑ (10) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ στον κλάδο που υπηρετούν».
Δηλαδή, να προβλέπεται 10ετία, όπως στην προκήρυξη για το Βοήθεια στο Σπίτι. Η αναγκαιότητα της τροποποίησης καταδεικνύεται από τα εξής:
1) Το κράτος υποχρεούται να διασφαλίσει ότι στην ειδική αγωγή θα υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια της παιδαγωγικής διαδικασίας, η οποία συνέχεια έχει πολύ μεγάλη σημασία στην ειδική αγωγή. Μετά από δεκαετίες λειτουργίας της ειδικής αγωγής αποκλειστικά με αναπληρωτές, είναι πια κοινωνικό αίτημα η ύπαρξη μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.
2) Η συντριπτική πλειοψηφία των 70.50 και 60.50 δεν αγαπούν την ειδική αγωγή, αλλά την βλέπουν καιροσκοπικά, ως όχημα απόκτησης προϋπηρεσίας και μεταπήδησης στη γενική αγωγή.
3) Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί στη γενική αγωγή. Είναι πιθανό η επόμενη κυβέρνηση να μην πραγματοποιήσει διορισμούς στη γενική αγωγή.
4) Πολλοί 70.50 και 60.50 θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να μεταπηδήσουν στη γενική αγωγή αφήνοντας πάλι κενά στην ειδική αγωγή.
5) Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση οφείλει να προνοήσει και να θέσει από τώρα ως προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση μετατάξεων τη συμπλήρωση ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Η αναγκαιότητα της τροποποίησης καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η υπό αντικατάσταση διάταξη έθετε για τις μετατάξεις και την προϋπόθεση να «έχουν διοριστεί οι προσωρινοί αναπληρωτές που έχουν την ίδια με αυτούς συνολική υπηρεσία στην εκπαίδευση.» Εφόσον καταργείται αυτή η επιπλέον προϋπόθεση, θα πρέπει να αυξηθεί το όριο στα 10 χρόνια και να αναφερθεί ρητά ότι αυτήν την προϋπηρεσία θα πρέπει να την έχει αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος ως μόνιμος εκπαιδευτικός. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν θα πρέπει να καταργηθεί η επιπλέον προϋπόθεση που όριζε η υπό αντικατάσταση διάταξη.
-1 # Νικολέττα ΠΕ25 04-01-2019 18:02
Το ΕΒΠ πρέπει να έχει δικαίωμα μετάταξης.

You have no rights to post comments

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top