Άρθρο 9 Κατάρτιση προσωρινών και τελικών αξιολογικών πινάκων

  «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Άρθρο 9

Κατάρτιση προσωρινών και τελικών αξιολογικών πινάκων

  1. Το Α.Σ.Ε.Π. καταρτίζει, ύστερα από έλεγχο των τυπικών προσόντων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων, τους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ (Δ1΄, Δ2΄ και Δ3΄) και Ε΄ (Ε1΄ και Ε2΄), οι οποίοι αναρτώνται στις ιστοσελίδες του Α.Σ.Ε.Π. και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  2. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των ανωτέρω πινάκων σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.
  3. Ύστερα από τον έλεγχο των ενστάσεων, καταρτίζονται από το Α.Σ.Ε.Π. οι  τελικοί αξιολογικοί  πίνακες κατάταξης Α΄,  Β΄,  Γ΄, Δ΄ (Δ1΄, Δ2΄ και Δ3΄) και Ε΄ (Ε1΄ και Ε2΄),  οι οποίοι δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την περίπτ. ιε΄ της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3469/2006 (Α΄131).
  4. Για την κατάταξη των υποψηφίων στους αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τα κριτήρια των άρθρων 5 έως 8:

α)  Η γνώση ξένης γλώσσας αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39). Σε περίπτωση κατοχής περισσότερων του ενός τίτλων ξένης γλώσσας μοριοδοτείται μόνο ο ανώτερος.

β) Η γνώση ξένης γλώσσας που αποτελεί ειδικό προσόν διορισμού για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ34 και ΠΕ40 δεν μοριοδοτείται. Η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή δεν μοριοδοτείται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86.

γ) Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄ 152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄ 75) και των παρ. 4 και 4α του άρθρου 23 του ν. 3699/2008.

δ) Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον: αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων και ββ) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

 

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της διαβούλευσης 

Σχόλια  

-76 # Αλεξακούδη Ελένη 24-12-2018 16:05
Μπραβο σας! επιτελους μια ελπιδα για τους νεους εκπαιδευτικους που σπουδαζουν χρόνια! Επιτέλους ισες ευκαιρίες για ολους! Να μη φυγει κανενα εκπαιδευτικος με τοσα ακαδημαικα προσοντα στο εξωτερικο! να εχουν κ αυτοι μια ελπιδα να μπουνε σε σχολικη ταξη!
-10 # Βασίλης 31-12-2018 12:47
Έχετε απόλυτο δίκιο συνάδελφε. Δυστυχώς, το σχόλιο σας έχει αρνητικό αριθμό, από τους έχοντες προϋπηρεσία που επιθυμούν πατώντας επί πτωμάτων (ανέργων) να εργαστούν. Η προϋπηρεσία αποτελεί αγκάθι στον ιδιωτικό τομέα, 24 ετών και επιθυμούν να εργάζεσαι απο τα 15 σου για να αναλάβεις ακόμη και μια θέση γραμματέα. Δεν γίνεται μοναδικό προσόν εργασίας να είναι η προϋπηρεσία...
+25 # Βερα 24-12-2018 16:16
Ο ΑΣΕΠ εφόσον έγινε γραπτός διαγωνισμός υπο την εποπτεία του και εφόσον τα μόρια του προσμετρουνταν και στα μόρια για τους αναπληρωτές, θα έπρεπε να συνεχίζει να έχει ισχύ. Ο σκοπός του γραπτού διαγωνισμου ήταν οι διορισμοι οι οποίοι όμως δεν πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια λογω μη μονιμοποιησης εκπαιδευτικων. Αφού λοιπόν γίνεται προκήρυξη υπο την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π θα έπρεπε να μετρησουν και τα μόρια του γραπτού διαγωνισμου που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της ίδιας αρχής, ΑΣΕΠ.
-82 # Αναπληρωτρια 24-12-2018 16:24
Γιατί δε μοριοδοτούνται και οι 2 ξένες γλώσσες ενώ αντίθετα μοριοδοτούνται και τα 2 μεταπτυχιακα;
-35 # Χρηστος 25-12-2018 19:36
Κανονικά θα πρέπει να μοριοδοτουνται οι ξένες γλώσσες Γιατί είναι άδικο να μην αξιοποιεί το σύστημα εκπαιδευτικούς με τόσα προσόντα.
-101 # Αλεξανδρα 24-12-2018 17:06
Θεωρω πως πιο δικαιο συστημα διορισμου δεν μπορει να υπαρξει!
Συγχαρητηρια κ. Υπουργε!
+11 # Κατερίνα Κανιστρα 28-12-2018 08:00
Να το λέγατε αυτό αν μοριοδοτούνταν και η επιτυχία του ΑΣΕΠ
+34 # Βερα 24-12-2018 17:32
Το νέο σύστημα αιφνιδιαζει όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται εδω και χρόνια με διαφορετικά κριτήρια. Είναι το πλέον άδικο για οσους υπηρετησαν την δημοσια εκπαίδευση εδω και χροοοονια. Επιπλέον υποβαθμίζει την αξία του βασικού πτυχίου. Βασικό πτυχίο, προϋπηρεσία και ασεπ. Έτσι εργαστηκαμε σαν αναπληρωτες έτσι είναι το δίκαιο να κριθουμε για να διοριστουμε. Στη συνέχεια αφού προηγηθεί μια μεταβατική περίοδος μπορούν να αλλάξουν τα κριτήρια. Σκεφτείτε επίσης οτι όσοι εργαστηκαν εδω και 10 χρόνια εδω και εκεί δεν ειχαν πρόσβαση σε δωρεαν μεταπτυχιακό και φυσικά δεν ειχαν οικονομική ευχέρεια για εξ αποστασεως. Το πλήθος των αναπληρωτών βιοποριζοταν. Ο μισθός του αναπληρωτή που υπηρετεί την δημοσια εκπαίδευση κάθε χρόνο και αλλού δεν επαρκεί για διδακτρα μεταπτυχιακου.
+7 # Νικόλαος Νασιόπουλος 26-12-2018 07:29
Η μεταβατική περίοδος #Βερα είναι αναγκαία και δίκαιη για έναν ακόμη λόγο. Ανατρεπεται ολοκληρωτικα η σειρά κατάταξης στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας, έτσι συνάδελφοι που ήταν ψηλά στον πίνακα και χωρίς επιπρόσθετα ακαδημαϊκό κριτήρια θα βρεθούν αρκετά χαμηλά. Κανείς δεν τους έχει προειδοποιήσει τι απαιτείται να κάνουν για παραμείνουν ψηλά στον πίνακα. Ούτε για βαθμό πτυχίου ήξεραν, ούτε για μεταπτυχιακο, ούτε για σεμινάρια.
+2 # Μαρθα 26-12-2018 23:25
Παραθέτοντας Βερα:
Το νέο σύστημα αιφνιδιαζει όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται εδω και χρόνια με διαφορετικά κριτήρια. Είναι το πλέον άδικο για οσους υπηρετησαν την δημοσια εκπαίδευση εδω και χροοοονια. Επιπλέον υποβαθμίζει την αξία του βασικού πτυχίου. Βασικό πτυχίο, προϋπηρεσία και ασεπ. Έτσι εργαστηκαμε σαν αναπληρωτες έτσι είναι το δίκαιο να κριθουμε για να διοριστουμε. Στη συνέχεια αφού προηγηθεί μια μεταβατική περίοδος μπορούν να αλλάξουν τα κριτήρια. Σκεφτείτε επίσης οτι όσοι εργαστηκαν εδω και 10 χρόνια εδω και εκεί δεν ειχαν πρόσβαση σε δωρεαν μεταπτυχιακό και φυσικά δεν ειχαν οικονομική ευχέρεια για εξ αποστασεως. Το πλήθος των αναπληρωτών βιοποριζοταν. Ο μισθός του αναπληρωτή που υπηρετεί την δημοσια εκπαίδευση κάθε χρόνο και αλλού δεν επαρκεί για διδακτρα μεταπτυχιακου.


Αυτό ακριβώς!! Προσωπικά μιλώντας είμαι άνεργη 2 χρόνια τώρα,κι ο μισθός,όταν με κάλεσαν τελευταία φορά αλλά κι όλα τα χρόνια που δουλεύω (18 τον αριθμό! Και πάντα στη δημόσια παιδεία,από ολοήμερα και μη δημοτικά μέχρι ΔΙΕΚ) δεν επαρκούσε ούτε καν για τα έξοδα μου,άσε που συχνά δεν ερχόταν και στην ώρα του! Θέλω μεταπτυχιακό και πιστοποιήσεις και χίλια πράγματα,αλλά δεν έχω λεφτά ούτε για θέρμανση αυτή τη στιγμή.

Είναι απολύτως άδικο για όλους εμάς που δουλεύουμε χρόνια,με αλλά κριτηρια,να βρισκόμαστε τωρα αντιμέτωποι με αυτό. Ας τακτοποιήσει το υπουργείο την τεράστια εκκρεμότητα που έχει δημιουργήσει με την έλλειψη διορισμών στην ουσία από το 2007 και μετά αρχίζει τις καινοτομίες και τα νέα συστήματα.
-6 # Β. Α. 24-12-2018 17:33
Από τη στιγμή που η απόφαση ορίζει την
προσμέτρηση ακαδημαϊκών κριτηρίων, θεωρώ
παράλειψη που δεν συμπεριλαμβάνονται στη
μοριοδότηση πτυχία ωδείου (οργάνων και ανώτερων θεωρητικών), τουλάχιστον για τον κλάδο ΠΕ91.
Τα ωδεία υπάγονται πλέον στο υπουργείο παιδείας
και οι σπουδές σε αυτά είναι πολύ απαιτητικότερες από
οποιοδήποτε μεταπτυχιακό (15 χρόνια φοίτησης) και η κτήση τέτοιων πτυχίων προσφέρει στο δάσκαλο ουσιαστικότερη και χρησιμότερη γνώση από ότι μια ξένη γλώσσα.
+12 # Ευαγγελία Γ. 25-12-2018 20:31
Πολύ σωστά!!Εννοείς για τον κλάδο ΠΕ 79... Προσωπικά είμαι κάτοχος τριών πτυχίων μουσικής ειδίκευσης, με μέσο όρο χρόνου κτήσης 8-10 χρόνια...Όλα θεωρημενα από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως προβλεπόταν χρόνια τώρα.

Ευαγγελία Γ.
ΠΕ 91 και ΤΕ16
+18 # Μ.Γ 26-12-2018 00:39
Λογικό θα ήταν να ληφθούν υπόψη ως συναφή (όπως γίνεται και μέχρι τώρα στις προσλήψεις αναπληρωτών) όλα τα πτυχία που αποτελούν συνθήκη πρόσληψης για όλους τους κλάδους πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, κοινής ομάδας. Στην ίδια λογική, τα πτυχία αυτά θα πρέπει να αναγνωριστούν ως συναφή δεύτερα πτυχία. Μεταξύ αυτών είναι και τα πτυχία μουσικής ειδίκευσης (συγκεκριμένου επιπέδου, δηλαδή πτυχίο ή δίπλωμα οργάνου και πτυχίο φούγκας για τα θεωρητικά) που ουσιαστικά σε άλλες προκηρύξεις χαρακτηρίζονται ως “Πτυχία Ανώτερης Κρατικής Σχολής”. Τα πτυχία αυτά συνιστούν τον κλάδο ΤΕ16, ο οποίος αποτελεί έναν από τους δύο κλάδους (δεύτερο σε προτεραιότητα, μετά τον ΠΕ79) με τον οποίο κάποιος έχει δικαίωμα να εργαστεί σε μουσικά σχολεία (συγκεκριμένα στη μουσική του ειδίκευση, πχ σε όργανο ή σε θεωρητικά), αλλά και σε γενικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φυσικά μέσω της τυπικής διαδικασίας αίτησης αναπληρωτή/ωρομίσθιου. Εφόσον επομένως πρόκειται για πτυχία συναφή με την εκπαίδευση, θα έπρεπε να αναγνωριστούν ως δεύτερο πτυχίο, τόσο σε αποφοίτους Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, όσο και σε αποφοίτους άλλων ΑΕΙ. Θυμίζω από τη φετινή εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών - ΦΕΚ 1281 Β - όπως άλλωστε και κάθε χρόνο: “Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ79.01, ΠΕ79.02 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2018-2019”. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται απλά για παραλείψεις και θα διορθωθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την αναφορά στο δεύτερο πτυχίο.
-30 # ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 24-12-2018 17:59
Με την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα δεν υπάρχει καμία αναφορά. Τελικά θα ισχύσει ο διπλασιασμός στον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας? Εδώ αναφέρει ότι λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή. Εδώ υπάρχουν δύο ερωτήματα:1) Στην προσμέτρηση για μόνιμο διορισμό θα ισχύσει ο διπλασιασμός των δυσπρόσιτων? 2)Στην προσμέτρηση για διορισμό αναπληρωτών θα ισχύσει ο διπλασιασμός των δυσπρόσιτων?
Εάν όχι τσάμπα κάποιοι πήγαιναν στα κορφοβούνια και στις βραχονησίδες?
+1 # Έλλη 27-12-2018 13:19
Όχι. Δεν θα μετρήσει. Είναι σαφές.
+3 # Ελενη Μ. 27-12-2018 13:38
Ο διπλασιασμος δεν ισχυε ποτε για μονιμο διορισμο στον ενναιο πινακα διορισμων
-1 # ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 28-12-2018 22:43
Προφανώς και δεν είναι επιχείρημα αυτό,δηλαδή επειδή δεν ίσχυε μέχρι τώρα δεν θα πρέπει να ισχύσει και τώρα. Είναι δίκαιο αυτός που συνειδητά επέλεγε να υπηρετεί σε δυσπρόσιτες περιοχές να μην παίρνει τα μόρια εκείνα που η πολιτεία είχε θεσπίσει για να επιβραβεύσει τους εκπαιδευτικούς αυτούς;
Νομίζω πως είναι και δίκαιο και ηθικό τα μόρια της προϋπηρεσίας να "παίρνονται" απευθείας από τους πίνακες των αναπληρωτών,οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν συνταχθεί υπό την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π.
Να δώσουμε κίνητρο και σε άλλους εκπαιδευτικούς να υπηρετούν στην ξεχασμένη Ελλάδα!
-4 # ΣΚΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 28-12-2018 23:13
Προφανώς και δεν είναι επιχείρημα αυτό. Το γεγονός ότι δεν ίσχυε μέχρι τώρα,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρέπει να ισχύσει και στο μέλλον.
Κατά την άποψή μου είναι απαραίτητο να ισχύσει, στο εν εξελίξει νομοσχέδιο,διότι και δίκαιο και ηθικό είναι.
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί,που με δική τους θέληση πήγαιναν επί σειρά ετών στις εσχατιές της Ελληνικής επικράτειας,θα πρέπει να επιδοτηθούν από την πολιτεία. Εξάλλου η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει το μέτρο αυτό,διπλασιασμός των μορίων στις δυσπρόσιτες περιοχές, για να δώσει κίνητρο στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να πάνε εκεί.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι τα μόρια της προϋπηρεσίας θα πρέπει να αποσπώνται όπως ακριβώς είναι από τους πίνακες αναπληρωτών(αφού ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια είναι και υπό την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π.).
Έτσι θα δώσουμε κίνητρο και σε άλλους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές και ταυτόχρονα θα αποδώσουμε δικαιοσύνη.
-2 # Α.Ζ. 04-01-2019 21:14
Μη γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν στο 100%.
Για τα δυσπρόσιτα δεν ίσχυε διπλασιασμός.
Ίσχυε όμως για τα απομακρυσμένα (παλιά ΙΑ και ΙΒ), σύμφωνα με την προσθήκη Λοβέρδου στον προηγούμενο νόμο 3848/2010.
Με βάση αυτό το νόμο κινούμασταν μέχρι τώρα.
Δεν είναι δίκαιο να καταργηθεί προς τα πίσω.
Αν ανέβει το ταβάνι, να ανέβει για όλες τις προϋπηρεσίες.
Τα τελευταία 5 διδακτικά έτη πλήθος συναδέλφων επέλεγε τα μέρη τα συγκεκριμένα με αυτό ακριβώς το κριτήριο.
Το γεγονός ότι δεν θα γίνει διορισμός μέσω γραπτού διαγωνισμού, δεν αναιρεί το διπλασιασμό της πραγματικής προϋπηρεσίας στα μέρη αυτά.
Απλά συμφέρει τους περισσότερους να ακυρωθεί ο διπλασιασμός.
Για τα πριν το 2014-2015 σχ έτη προφανώς και δεν θα πρέπει να έχει κανείς απαίτηση να ισχύσει διπλασιασμός.
-6 # Κώστας 24-12-2018 19:42
Δεν μας λεει αν αναγνωριζεται το ecdl και τα παρομοια πιστοποιητικό για τη γνωση των Η/Υ. Επισης, γιατι να μετραει και το μαστερ και το διδακτορικό μαζι; Δηλαδή γιατι να συναθροιζονται αν αφορουν στο ιδιο γνωστικο αντικειμενο; Επιπλεον, για τους πε70ΕΑΕ θα μετραει ο βαθμος πτυχιου τους ή ο βαθμος μεταπτυχιακου; Και ποσα σεμιναρια 300 ωρων μπορουν να μετρησουν;
+7 # Μ.Γ 26-12-2018 00:49
Από το πώς τίθενται τα κριτήρια και το άθροισμα των μορίων μετράει ένα σεμινάριο, αφού αλλιώς υπερβαίνει κάποιος τα 120 μόρια ακαδημαϊκών. Συμφωνώ ότι το μεταπτυχιακό θα πρέπει να συνυπολογίζεται μόνο αν είναι σε διαφορετικό αντικείμενο από το διδακτορικό (πάντα βέβαια όλα, πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά συναφή με κλάδους της εκπαίδευσης ή παιδαγωγικά. Αλλιώς δεν θα πρέπει να μετράνε)
+13 # Έλλη 27-12-2018 13:24
To ecdl λογικά μετράει καθώς είναι ισότιμο με το ΤΠΑ. Θα πρέπει να διευκρινιστεί. Είναι παράλειψη.
-4 # Έλλη 27-12-2018 13:30
Διότι οι διορισμοί αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο. Τόσο απλά. Για αυτό! Για να πριμοδοτηθούν όσοι τόσα χρόνια υπηρέτησαν το δημόσιο σχολείο στο Αγαθονήσι, τον Έβρο κ.λπ. Τα ιδιωτικά σχολεία εδρεύουν στις μεγάλες πόλεις και αποτελεί επιλογή το να δουλέψει κανείς σε αυτά!Παραθέτοντας Κώστας:
Δεν μας λεει αν αναγνωριζεται το ecdl και τα παρομοια πιστοποιητικό για τη γνωση των Η/Υ. Επισης, γιατι να μετραει και το μαστερ και το διδακτορικό μαζι; Δηλαδή γιατι να συναθροιζονται αν αφορουν στο ιδιο γνωστικο αντικειμενο; Επιπλεον, για τους πε70ΕΑΕ θα μετραει ο βαθμος πτυχιου τους ή ο βαθμος μεταπτυχιακου; Και ποσα σεμιναρια 300 ωρων μπορουν να μετρησουν;
-6 # Κοκκινος 24-12-2018 20:16
Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών μετρά ενώ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΧΙ. Τι είδους ισονομία ειναι αυτή;
Είτε τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο είτε φωτογραφίζουμε αυτούς που θέλουμε να προσλάβουμε. Όποιος προσφύγει δε θα δικαιωθεί;
Πρεπει να χει απολυθεί κάποιος για να μέτρα η προϋπηρεσία του; Τι λογική του παραλόγου ειναι αυτη;
-1 # Γιάννης Κ. 24-12-2018 20:35
Σωστός!!! Είναι δυνατόν να μην μετράει η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία;!;! Γιατί να πρέπει να απολυθεί κάποιος για να μετράει; Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει και να έχει 2 χρόνια ως αναπληρωτής στα δημόσια. Δηλαδή πολύ δύσκολο για να μετρήσει η προϋπηρεσία του ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορώ να καταλάβω.
+7 # Μ.Π. 25-12-2018 13:53
Δηλαδή κάποιος που έχει δουλέψει χρόνια σε ιδιωτικό αλλά παραιτήθηκε γιατί αρρώστησε σοβαρά, τι σημαίνει ότι δεν έχει απόλυση αλλά παραίτηση; ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ;;;;;; Διακοπές έκανε;;; Επίσης, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι πολύς κόσμος παραιτήθηκε γιατί τον οδήγησαν σε παραίτηση ή γιατί αρνήθηκαν να του υπογράψουν απόλυση, παρά τις εκκλήσεις ή τις φωνές του. Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;;; Είναι γνωστά αυτά στα ιδιωτικά σχολεία.

Γιατί μετράμε την προϋπηρεσία από την ιδιωτική υπό προϋποθέσεις ενώ η προϋπηρεσία στην ιδιωτική με τα σεμινάρια 400ωρων μεταφέρεται από τον ένα πίνακα στον άλλον; (Γενικής και Ειδικής)

Προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας από την Ιδιωτική είτε μετά από παραίτηση είτε μετά από απόλυση!!!!!
-8 # Έλλη 27-12-2018 13:34
Γιατί οι προσλήψεις αφορούν τη ΔΗΜΟΣΙΑ εκπαίδευση. Για να πριμοδοτηθούν οι αναπληρωτές που δουλέψαμε στις 5 άκρες του ορίζοντα, στην Κάσο, στον Έβρο, στο Αγαθονήσι και αλλού. Εσείς καθόσασταν στις μεγάλες πόλεις και επιλέξατε τον ιδιωτικό τομέα. Αν είναι έτσι να μετρήσει και η δουλειά στα φροντιστήρια. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ!Παραθέτοντας Κοκκινος:
Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών μετρά ενώ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΧΙ. Τι είδους ισονομία ειναι αυτή;
Είτε τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο είτε φωτογραφίζουμε αυτούς που θέλουμε να προσλάβουμε. Όποιος προσφύγει δε θα δικαιωθεί;
Πρεπει να χει απολυθεί κάποιος για να μέτρα η προϋπηρεσία του; Τι λογική του παραλόγου ειναι αυτη;

Παραθέτοντας Κοκκινος:
Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών μετρά ενώ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΧΙ. Τι είδους ισονομία ειναι αυτή;
Είτε τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο είτε φωτογραφίζουμε αυτούς που θέλουμε να προσλάβουμε. Όποιος προσφύγει δε θα δικαιωθεί;
Πρεπει να χει απολυθεί κάποιος για να μέτρα η προϋπηρεσία του; Τι λογική του παραλόγου ειναι αυτη;

Παραθέτοντας Κώστας:
Δεν μας λεει αν αναγνωριζεται το ecdl και τα παρομοια πιστοποιητικό για τη γνωση των Η/Υ. Επισης, γιατι να μετραει και το μαστερ και το διδακτορικό μαζι; Δηλαδή γιατι να συναθροιζονται αν αφορουν στο ιδιο γνωστικο αντικειμενο; Επιπλεον, για τους πε70ΕΑΕ θα μετραει ο βαθμος πτυχιου τους ή ο βαθμος μεταπτυχιακου; Και ποσα σεμιναρια 300 ωρων μπορουν να μετρησουν;
+41 # Κώστας2 24-12-2018 21:01
Στο άρθρο 9, παρ. δ, αα, προφανώς παραβλέψατε να συμπεριλάβετε και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που η απόλυσή του προήλθε από καταγγελία της σύμβασής τους (όπως αναφέρεται σε όλες τις παλαιότερες εγκυκλίους!!!)!!!
-10 # Πασχάλης 24-12-2018 21:27
Μεγάλη αδικία που δεν προσμετραται η προϋπηρεσία όσων δουλεύουν σε ιδιωτικα σχολεία!! Γιατί δηλαδή να πρέπει να απολυθούμε και να έχουμε και δύο χρόνια προϋπηρεσία ως αναπληρωτές; Είμαι αριστούχος δάσκαλος και βρήκα δουλειά σε ιδιωτικό με τα προσόντα μου. Δεν είχα τη δυνατότητα να εργαστώ σε δημόσιο σχολείο γιατί απλά τελείωσα μερικά χρόνια αργότερα από κάποιους άλλους. Που είναι η ισονομια και το κράτος δικαίου σε έμας τους νέους που ότι καταφέραμε το καταφέραμε με την αξία μας και θέλουμε να προσφέρουμε στη δημόσια εκπαίδευση; Λυπάμαι πολύ κύριε Γαβρογλου..
-3 # Αναπληρώτρια Δημοσίο 27-12-2018 16:03
Η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία είναι λογικό να υπολογίζεται. Ωστόσο δε θα ήταν δίκαιο να μετράει για 12 μόρια τον χρόνο, ενώ οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων απολύονται και δεν μπορούν να αποκτήσουν πάνω από 9 μήνες προϋπηρεσίας τον χρόνο.
+8 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 28-12-2018 20:52
Δεν μετράει για 12 αλλά 10 και αυτό γιατί "υποτίθεται" ότι εργαζόμαστε από 1 Σεπτέμβρη μέχρι και τέλη Ιούνη, ενώ ουσιαστικά εργαζόμαστε από τέλη Αυγούστου μέχρι και τέλη Ιουλίου.
+11 # ΚΩΣΤΑΣ 28-12-2018 21:22
ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9 ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΞΕΧΩΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ
-5 # Πελαγία Νένου 24-12-2018 22:05
Συμφωνώ!!! Είναι παράλογο να μην αναγνωρίζεται η Προϋπηρεσία από τον Ιδιωτικό τομέα!! Η εκπαιδευτική Εμπειρία είναι μία είτε δημόσια είτε ιδιωτική. Σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αναγνωρίζεται η Προϋπηρεσία από τον Ιδιωτικό τομέα στους Εκπαιδευτικούς γιατί όχι; Πρέπει να απολυθούμε για να μετρήσει η Εμπειρία μας; Τι θα αλλάξει τότε; Η Εμπειρία ίδια θα είναι..Όσοι τελειώσαμε το 2009 δεν είχαμε την τύχη να δώσουμε ΑΣΕΠ για να έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε στη Δημόσια Εκπαίδευση.. Είμαι Νηπιαγωγός και 9 χρόνια τώρα εργάζομαι με την αξία μου στην σκληρή Ιδιωτική Εκπαίδευση...και τώρα δεν μου αναγνωρίζετε την προϋπηρεσία μου; Λυπάμαι πολύ κύριε Γαβρόγλου..
+20 # Nikos Stav 25-12-2018 12:46
Συμφνωνώ απόλυτα. η προυπηρεσία στην ιδιωτικη εκ[αιδευση πρεπει να αναγνωριζεται όπως συμβαίνει σε όλες τις προκηρύξεις του δημοσίου τομέα. Εϊναι αντισυνταγματικό να μην αναγνωρίζεται.
+12 # Nikos Stav 25-12-2018 12:49
H προυπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρεπει να προσμετράται και να είναι ισοδύναμη με αυτή των δημοσίων σχολείων.
-2 # Νίκος 24-12-2018 22:16
Αποτελεί κατάφωρη αδικία το γεγονός, ότι τα μόρια προϋπηρεσίας ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού δεν προσμετρώνται, παρά μόνο αφού υπηρετήσει τουλάχιστον 2 έτη σε δημόσιο σχολείο. Κάτι τέτοιο σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο για νέους, που μόλις τώρα ξεκινούν ή ολοκληρώνουν την πρώτη τους διετία σε ιδιωτικά σχολεία. Κάτι τέτοιο τους αφήνει εκτεθειμένους χωρίς καμία αναγνώριση των κόπων τους, σε περίπτωση που μετά την απόλυσή τους δεν καταφέρουν να προσληφθούν ως αναπληρωτές!!!
+13 # Γιάννης Κ. 25-12-2018 11:30
συμφωνώ μαζί σου Νίκο. Δεν καταλαβαίνουν καν οι αναπληρωτές ότι είμαστε συνάδελφοι τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύτιμη εμπειρία να έχεις δουλέψει σε ιδιωτικό σχολείο. Θα έπρεπε να προσμετράται χωρίς να έχουμε απολυθεί.
-4 # vasilis 24-12-2018 22:24
Εχω τα εξης ερωτηματα να υποβαλω:

Α) το ecdl εχει ισχυ πιστοποιητικου Α επιπεδου;
ποσα σεμιναρια μοριοδοτουνται;
Β) αν ενας ΠΕ71 εχει και μεταπτυχιακο στην ΕΑΕ, ποσα επιπλεον μορια θα παρει; 20 ή 7;
Γ) η προυπηρεσια θα μοριοδοτηθει μεχρι και την εναρξη των αιτησεων πχ μεχρι τον Γεναρη 2019;
Δ) οι ΠΕ70/60 με 50μηνο στην ΕΑΕ μπαινουν στον κυριο πινακα με 50 μορια (λογω προυπηρεσιας) και περναν μπροστα απο μεταπτυχιακα και διδακτορικα;
-43 # ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΔΗ 24-12-2018 22:39
Γιατί δεν προσμετρούνται δύο τρεις τέσσερις ξενεσ γλώσσες όσες έχει ο καθένας και μέτρα μόνο ο ανώτερος τίτλος; Αδικία
+48 # Penrose 24-12-2018 22:44
Σύμφωνα με την νομοθεσία πριν τον Νόμο Φίλη του 2016 η πρόσληψη αναπληρωτών προερχομένων απο απολύσεις γίνονταν κ λόγω καταγγελίας της σύμβασης.Ο νέος νόμος πρέπει να το λάβει υπόψιν
+54 # eran 24-12-2018 23:37
Πρέπει να συμπεριληφθούν στην παρ. 4. περ. δ. οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν διαπιστωτική πράξη απόλυσης, όπως διαλαμβάνεται σε όλη την υπάρχουσα νομοθεσία.
+60 # Δημήτρης 24-12-2018 23:51
Προσοχή! Για το 4.δ:
Έχετε παραλείψει την απόλυση με καταγγελία της σύμβασης εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών με πλήρες ωράριο, όπως προβλεπόταν στις αποφάσεις πρόσκλησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών. Αδικία από τον εργοδότη η εκδικητική απόλυση (νόμος Αρβανιτόπουλου), τιμωρία από την πολιτεία η απερίσκεπτη παράβλεψη... Επίσης, τα δύο χρόνια πλήρους ως αναπληρωτές είναι πολλά... όταν μαζεύεις ώρες!
+23 # Penrose 25-12-2018 10:00
Πιστεύω πως επειδή ειναι ένα προσχέδιο θα διορθωθεί το συγκεκριμένο.Σχετικά με τη 2ετία το σωστό πιστεύω είναι η πρόσληψη ως αναπληρωτή απο τους νεους πινακες κ οταν συμπληρωθουν οι 20μηνες να μπορεί να μονιμοποιηθεί
+7 # Μ.Γ 26-12-2018 00:59
Ναι, πράγματι είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν 2 χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο, γιατί - ειδικά σε κάποιους κλάδους και ειδικά αν ξεκινήσαμε μόνο από τα μόρια της επιτυχίας του ΑΣΕΠ - το σύνηθες είναι να προσλαμβάνεσαι μετά τον Οκτώβρη ως μειωμένου ωραρίου και να μην αναβαθμίζεσαι όπως γίνεται σε άλλες ειδικότητες. Αποτέλεσμα, στην καλύτερη 4-5 μόρια το χρόνο. Οι πιο άτυχοι ίσως και 3. Μέχρι τα 24 θέλει πολλή δουλειά. Αυτό το κουράγιο κάνουμε όσοι είμαστε σε τέτοια θέση τόσα χρόνια. Το γεγονός ότι εσείς δεν ξεκινάτε από το μηδέν, αλλά κάθε άλλο, όπως και το γεγονός ότι για να ξεκινήσετε δεν χρειάστηκε να περάσετε την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ είναι μάλλον σημαντικό πλεονέκτημα. Όχι;; Οπότε, νομίζω ότι είναι μικρό το κόστος αναμονής των δύο χρόνων σε αυτή την περίπτωση. Ειδικά αν προσληφθείτε κατευθείαν ως πλήρους ωραρίου που για κάποιους από εμάς είναι ακόμη όνειρο.
+18 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 27-12-2018 15:49
Εννοείται ότι πρέπει να το συμπεριλάβουν αυτό,υπήρχε και στην τελευταία εγκύκλιο των αναπληρωτών, τώρα γιατί όχι;Κάποιοι απολυθήκαμε με τον εκδικητικό νόμο του Αρβανιτόπουλου και δουλεύουμε εδώ και 4 χρόνια σαν αναπληρωτές στο δημόσιο,δεν θα μετρήσουν τα μόρια μας από το ιδιωτικό ενώ δουλεύαμε τόσα χρόνια και περάσαμε τα πάνδεινα στα ιδιωτικά;; Ειλικρινά δεν κατανοώ αυτή την παράβλεψη στο άρθρο 9 στην παράγραφο δ. Ελπίζω και εύχομαι να διορθωθεί σύντομα
+4 # Μαρία 25-12-2018 00:22
Μετά την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων θα μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την αίτηση μας σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε πλέον κάποια πρόσληψη;
+20 # Εκπαιδευτικός 25-12-2018 00:55
Πόσο αδικία που αφηνετε εμάς τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης απέξω..... Θα έπρεπε να προσμετράται κανονικά η προϋπηρεσία όπως και στο Δημόσιο.. Απαράδεκτο...
+39 # Πέτρος 25-12-2018 02:41
Είναι μεγάλη αδικία, το άρθρο 9, εδάφιο 4 και υποεδάφιο δ). Γιατί να μην προσμετράται ισότιμα η προυπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση με τη δημόσια; Είναι τα ιδιωτικά σχολεία (γυμνάσια και λύκεια και δημοτικά) ισότιμα των δημοσίων σχολείων ως προς τους τίτλους που εκδίδουν για τους μαθητές τους; Ναι ή όχι; Έχουμε τη δυνατότητα ως ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να παρακολουθούμε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να επιμορφωνόμαστε από τους Συντονιστές Σχολικού Έργου ή όχι; πώς λοιπόν οι μαθητές μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μαθητές των δημόσιων σχολείων όπως και εμείς με τους συναδέλφους μας στις διάφορες επιμορφώσεις, ενώ δεν αναγνωρίζεται η προυπηρεσία μας το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου; Υποβαθμίζετε την ιδιωτική εκπαίδευση με την ενέργεια αυτή και το συγκεκριμένο άρθρο. Σας παρακαλώ για την αναθεώρηση του. Διαβάστε την προκήρυξη του ΑΣΕΠ του 2008 τι αναγνωρίζει για την ιδιωτική εκπαίδευση, με ποιους όρους αναγνωρίζει την προυπηρεσία από την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Δεν υπάρχουν κάν όροι.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, εφόσον μιλάμε για τα ακαδημαϊκά προσόντα, γιατί να μην μοριοδοτούνται και οι άλλες ξένες γλώσσες, εκτός της μίας; Σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μοριοδοτούνται και δύο και τρεις ξένες γλώσσες. Δεν πρέπει να αξιολογείται για πρόσληψη η γνώση περισσότερων γλωσσών; Τι σόι Ευρώπη είμαστε, όταν για να προσληφθείς σε ένα Ευρωπαϊκό Σχολείο πρέπει να έχεις δύο τουλάχιστον πιστοποιητικά ευρωπαϊκών γλωσσών σε επίπεδο Γ1 και Γ2. Με ποιο τρόπο βοηθάτε τη λειτουργία του ΚΠΓ, όταν μια ξένη γλώσσα σας αρκεί; Δεν θέλετε οι μέλλοντες εκπαιδευτικοί, τα μελλοντικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας να γνωρίζουν ξένες γλώσσες, για να έρθουν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων (erasmus +, etwinning) σε επικοιινωνία, επαφή και συνεργασία με συναδέλφους τους;
-42 # Lucía 25-12-2018 08:03
H προύπηρεσία σε ιδιωτικά είναι δυσανάλογη της προϋπηρεσίας σε δημόσια. Οταν ο εκπαιδευτικός του ιδιωτικού Δουλεύει αδιαλείπτως στο ίδιο σχολείο. δεν έχει μπει ποτέ ΟΑΕΔ, δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από την κατοικία του για υπηρεσία, δεν έχει δώσει ΑΣΕΠ ή δεν έχει περάσει, και συχνά έχει περιφρονήσει την ποιότητα και την λειτουργικότητα του Δημόσιου σχολείου. Ισως σωστά αν συγκρίνει με το περιβάλλον εργασίας του. Είναι σε θεση να ανταπεξέλθει στο Δημόσιο; Σωστά η θητεία του σαν αναπληρωτης θα ήταν μια απόδειξη. Οπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Διαφορετικά, κι εφόσον το σχολείο που τον μισθοδοτεί τόσα χρόνια δεν έχει κλείσει, γιατί να ψάξει την τύχη του στο Δημόσιο με προκαλούμενες απολύσεις;
+21 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 27-12-2018 15:58
Κανείς δεν προκάλεσε την απόλυση του. Πριν το νόμο του Αρβανιτόπουλου οι απολύσεις περνούσαν από πυσπε και αν ήταν εκδικητικές δεν έπαιρνα έγκριση και ο εκπαιδευτικός γυρνούσε στο σχολείο του. Ο Αρβανιτόπουλος όμως άφησε τις απολύσεις ανοιχτές,χωρίς κανένα έλεγχο και οι ιδιοκτήτες αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Προσωπικά απολύθηκα επειδή δεν δέχτηκα να δουλεύω 10 ώρες για 450 ευρώ και γι αυτό το λόγω απολύθηκα. Δούλευα 10 ώρες για 800 και αυτό για 10 χρόνια στο συγκεκριμένο ιδιωτικό. Πόση εκμετάλλευση ν αντέξει ένας άνθρωπος επειδή έχει ανάγκη από εργασία; Καλό θα ήταν ο υπουργός να ελέγξει ξανά αυτό το σημείο στο άρθρο 9 και να διορθώσει την αδικία που θα γίνει για μια ακόμη φορά σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απολύθηκαν εκδικητικά.
+11 # adam katsios 27-12-2018 20:57
Pros lucia--Τι σε νοιάζει εσένα για την προυπηρεσία των ιδιωτικών!.;Iσως αν φύγουμε εμείς από τα ιδιωτικά σχολεία θα έχεις εσύ ευκαιρία να τα στελεχώσεις! Να δεις τότε τι εστί βερύκοκο.. και προυπηρεσία με αξιολόγηση,όχι του τύπου παράλληλη στήριξη που έχετε μάθει όλοι και νομίζετε ότι αυτό είναι διδασκαλία!
-20 # Αντωνης 25-12-2018 10:19
Τα καλα και συμφέροντα κυριοι ιδιωτικοι...Οχι μονο δεν σιωπατε για την κατάφωρη αδικία να μεταπηδατε στους πινακες της γενικης τοσα χρονια διχως ασεπ αλλα θέλετε να μπαινετε κ χωρις την παραμικρη δικλείδα ασφαλειας...δε ντρεπόμαστε. Χιλιαδες αναπληρωτές με ασεπ κ ειναι ανεργοι κ εσεις χωρις τημ παραμικρη ενσυναισθηαη...
+12 # Κατερίνα Κανιστρα 28-12-2018 08:07
Μεγαλύτερη αδικία απο τη μη μοριοδοτηση επιτυχιών ΑΣΕΠ δεν υπάρχει
+17 # Χρηστος 25-12-2018 11:20
Θα πρέπει να προσμετράται και η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που έχουν απολυθεί από ιδιωτικά σχολεία λόγω αν αιτιολογιτης καταγγελίας σύμβασης εργασίας, γιατί όπως θα ξέρετε ο νόμος Διαμαντοπουλου έχει δώσει αυτή την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ιδιοκτητών σχολείων. Συνεπώς θα πρέπει να προσμετράται όλη η προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απολύθηκαν αναιτιολογητα καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοι με 12 ή και περισσότερα χρόνια σε ιδιωτικα σχολεία οι οποίοι απολύθηκαν με αυτό τον νόμο και τώρα εργαζονται ως αναπληρωτες. Είναι συνάδελφοι με οικογένειες και παιδιά. Είναι κρίμα να απολυθούν άλλη μια φορά, τώρα από την δημόσια εκπαίδευση αφού αν δεν μετράει η προϋπηρεσία τους θα μείνουν εκτός των διορισμών. Ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις των αναιτιολογητων απολύσεων από τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να προσμετρηθει όλη η προϋπηρεσία, χωρίς όριο τα 120 μόρια
-23 # koralia 26-12-2018 22:47
Όταν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα δεν δουλεύεις στο Δημόσιο, αν ήθελαν κορφούλες κ νησάκια οι κύριοι των ιδιωτικών να άφηναν τα gala κ τα bazzar των ιδιωτών για τους οποίους εργάζονταν και να δοκίμαζαν την τύχη τους στο Δημόσιο. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν κανένα λόγο να απαιτούν αναγνώριση προϋπηρεσίας, διότι κλέβουν έντεχνα τις θέσεις όσων μόχθησαν σαν αναπληρωτές για χρόνια σε κάθε Ελληνική γωνιά.
+14 # adam katsios 29-12-2018 13:04
ΚΟΡΑΛΙΑ ΜΟΥ!!! ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΝΗΣΑΚΙΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΕΠ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑ!!! ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΑ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
-16 # Giorgos 25-12-2018 11:24
Να μετρήσει και η διδακτική προϋπηρεσία των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τεχνικών ειδικοτητων γιατί σύμφωνα με Ν. 3475/06 άρθρο 2και Ν. 1566/85 αρ. 9 παρ. 11οι σχολές ανήκουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η προϋπηρεσία είναι δημόσια. Να μετρήσει η προϋπηρεσία και για τις τεχνικές ειδικότητες και όχι μόνο για τις γενικές. Παιδαγωγικη επάρκεια προαπαιτουμενο για διορισμό
+7 # Κώστας Μίχος 25-12-2018 13:02
Το νέο σύστημα είναι ότι πιο άδικο έχει υπάρξει στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί αναπληρωτές που δούλευαν χρόνια αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα ή δεν επιθυμούσαν να κάνουν μεταπτυχιακά, σεμινάρια κλπ θα πεταχτούν στην ανεργία. Το πτυχίο και η προυπηρεσία γίνονται κουρελόχαρτα "για να μπορούν να μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους και οι εκπαιδευτικοί χωρίς προυπηρεσία μέσα σε αυτό" όπως είπε ο υπουργός και για τις ψήφους τους λέω εγώ. Το νέο σύστημα προωθεί τον κανιβαλισμό και το κυνήγι προσόντων ανάμεσα στους αναπληρωτές και σε βάθος χρόνου δεν ευνοεί κανέναν. Οι αναπληρωτές με προυπηρεσία πρέπει να αγωνιστούμε για μαζικούς άμεσους διορισμούς χωρίς προσοντολόγια τουλάχιστον 30000 για τα άμεσα κενά της εκπαίδευσης. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να εργαστούν και οι συνάδερφοι μηδενικής προυπηρεσίας.
+10 # Βασίλης Πετρίδης 25-12-2018 13:07
Εμείς στηρίξαμε την εκπαίδευση! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;
Μεταπτυχιακό δεν κάναμε γιατί στην είχαμε λεφτά από τα ατελείωτα ταξίδια που κάναμε για να καλύψουμε ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Έχετε κάτσει ποτέ να υπολογίσετε πόσο κοστίζει σε έναν αναπληρωτή να βρει σπίτι να πληρώσει μεσίτη, μεταφορικά, να το εξοπλίσει, να ζει στην απόλυτη αοριστία. Πού να κάνει μεταπτυχιακό κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;;;; Τη μια χρονιά Κρήτη την άλλη Ιωάννινα. Πλάκα μας κάνετε;

Ή μήπως θέλατε να κάνουμε κάτι ο,τι να ' ναι απλά και μόνο για να λέμε ότι έχουμε μεταπτυχιακό. Έχετε ιδέα εσείς εκεί στο υπουργείο ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΞΟΔΕΥΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΎΨΑΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΌΝΙΑΣ;;;

Είστε με τα.καλα σας τι πρόβλημα έχετε;
+9 # Κώστας Μίχος 25-12-2018 13:09
Εγώ έχω και όλα τα διπλώματα οδήγησης. Μήπως να παίρνουν και αυτά κανένα μόριο; Επίσης έχω δίπλωμα ναυαγοσώστη.
Το νέο σύστημα είναι έκτρωμα και δεν θα περάσει. Όχι στο προσοντολόγιο και στην υποβάθμιση του πτυχίου και της προυπηρεσίας που θα φέρει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών που δουλευαν χρόνια και σε δυσπρόσιτα σχολεία και χωρίς δικαιώματα. Αγώνας για μαζικούς διορισμούς τουλάχιστον 30000 για τα άμεσα κενά. Όχι στον κανιβαλισμό!
+13 # Αριστείδης 25-12-2018 13:41
Υπάρχουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση ελλείψει νομικού πλαισίου κατά το παρελθόν οι οποίοι έχουν υπηρετήσει βάσει διοριστηρίων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά δεν μπορούν να εργαστούν ως αναπληρωτές. Δεν είναι καιρός να αλλάξει αυτός ο νόμος επί τη ευκαιρία του νέου νόμου και να μοριοδοτηθεί μια προϋπηρεσία που προσφέρθηκε με κόπο και ιδρώτα ώστε να εργαστούμε στα δημόσια σχολεία; Περιμέναμε πιο δίκαιη και ανθρώπινη προσέγγιση από το Υπουργείο Παιδείας. Η επιθυμία της διδασκαλίας είναι άσβεστη ακόμη και αν ο εκπαιδευτικός έχει εξωθηθεί σε παραίτηση κατά το παρελθόν.
+3 # ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΗΤΑΣ 25-12-2018 15:00
Το βρισκω αδικο να δινει δικαιωμα διορισμου στους δασκαλους και νηπιαγωγους γενικης με μεταπτυχιακο στην ειδικη.Απο ποτε το μεταπτυχιακο αποτελει προσον διορισμού.Υπάρχουν άνθρωποι στην Ειδική που δουλεύουν εξειδικευμένα στην τάξη 8 με 10 χρόνια. Ένας με μεταπτυχιακό τι εμπειρία έχει να είναι σε Τμήμα Ενταξης. Πρέπει τουλάχιστον στην προϋπηρεσία της Ειδικής να δοθεί κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα. Με ένα μεταπτυχιακό Ειδικής ο άλλος θα διδάσκει Ειδική Αγωγή αντί για ανθρώπους με 10 χρόνια εμπειρία στον τομέα της ΕΙδικής . Και θα του τρώει τη θέση και στην αναπλήρωση. Μετά αυτά έπρεπε σε ένα κράτους δικαίου νάναι γνωστά εκ των προτέρων . Ο καθείς να κάνει το κουμάντο του. Τουλάχιστον όπως είπα να μην μετρήσει η προϋπηρεσία της γενικής στην ΕΑΕ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα όταν μπούνε σε τμήμα με 6-7 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.
+4 # Θανάσης 25-12-2018 15:38
Η προϋπηρεσία σε ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν θα πρέπει να προσμετράται αφού τα προσόντα με το που θα έχει πλέον ένας εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να είναι τα ίδια με εκπαιδευτικό που διδάσκει σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
+12 # ΕΒ 25-12-2018 16:00
Ο κάθε υποψήφιος να εγγραφεί στον πίνακα γενικής ή ειδικής με βάση το βασικό του πτυχίο. Η προϋπηρεσία να μη μεταφέρεται από τον ένα πίνακα στον άλλο.
+41 # adam katsios 25-12-2018 16:10
Σύμφωνα με το Ν4547/2018 και το Ν1566/85 η προυπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναγνωρίζεται ισότιμα με των εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία για αυτό άλλωστε μας στέλνουν και σχετικά έγγραφα από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.Πρέπει κύριε υπουργέ να δοθεί η μοριοδότηση και σε εμάς διότι αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα,σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγουμε στα δικαστήρια και το σύστημά σας θα είναι έωλο. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
-3 # Penrose 27-12-2018 14:05
Το αρθρο 9 ουσιαστικα ειναι ο νομος Φιλη περι απολυσεων ιδιωτικων εκπαιδευτικων..δεν μπορει να ισχυει με αναδρομικοτητα καθως το καθεστως απολυσεων ηταν αλλο πριν το 2016
+30 # Νίκος 25-12-2018 16:30
Κύριε υπουργέ πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει το κριτήριο αναγνώρισης προϋπηρεσίας του άρθρου 9
Υπάρχουν εκπαιδευτικοι που απολύθηκαν με αν αιτιολογιτη απόλυση, αφού οι σχολαρχες βάση του νόμου Διαμαντοπουλου τον οποίο καταργησατε είχαν αυτό το δικαίωμα
Πρέπει να αναγνωρίστει όλη η ιδιωτική προϋπηρεσία αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών καθώς και όλη η δημόσια γιατί προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση και είμαι βέβαιος ότι δεν θελεται να τους απολύσεται εσείς ξανά
Είναι καθηγητές με 10 χρόνια και πάνω στην ιδιωτική εκπαίδευση και με άλλα 4 χρόνια και πάνω στην δημόσια ως αναπληρωτες που κινδυνεύουν να μείνουν πάλι άνεργοι, χωρίς να μπορούν να εργαστούν κάπου αλλού λόγω της ηλικίας τους, συνάδελφοι αναπληρωτες 50 ετών και άνω
Σας παρακαλώ μην μας απολύσεται ξανά
-9 # Κωστας Π. 25-12-2018 18:50
Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή κατεύθυνση, ισορροπημένο και μελετημένο. Λαμβάνει υπόψιν την προυπηρεσία, τα ακαδημαικά και κοινωνικά όπως χρειάζεται. Έπρεπε και νωρίτερα να είχε κατατεθεί ώστε να διορθώσει στρεβλώσεις. Μπράβο έστω και τώρα.
+9 # Φκ 25-12-2018 18:56
Ελπίζω να παραλείψετε να συμπεριλάβετε του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έχουν καταγγελία συμβασης και όχι να τους αφήσετε απ' έξω.σε όλες τις προκηρύξεις ήταν μέσα θα είναι τρομερή αδικία να μείνουν απ' εξω
+4 # Δημητρα 25-12-2018 18:58
Πρέπει να καταρτίζονται οι πινακες αναπληρωτων με την ημερομηνία κτήσης πτυχίου
+35 # ΦΙΛΩΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ 25-12-2018 20:38
Όσοι έχουν απολυθεί απο τα ιδιωτικά σχολεία με το νόμο Αρβανιτόπουλου δεν αναγράφεται στην απόλυση τους η αιτιολογία ,ενώ στην ουσία πρόκειται για απόλυση λόγω μείωσης τάξεων ή τμημάτων. Άλλωστε έτσι εχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση.Πρέπει να διευκρινιστεί ΑΜΕΣΑ αυτό το θέμα γιατί είναι ουσιώδους σημασίας. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!
+14 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 27-12-2018 17:16
Καλά τα λες συνάδελφε! Πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα γιατί αλλιώς θα πρόκειται για κατάφωρη αδικία.
+37 # Βαλια 25-12-2018 22:57
Πρέπει να προστεθεί η φράση "και καταγγελία σύμβασης"(σκέτο) για την προσμέτρηση ιδιωτικής προϋπηρεσίας γτ σε πολλούς από εμάς, παρόλο που καταργήθηκε τμήμα δεν μας το έγραψαν στην καταγγελία. Να αλλάξει όπως ήταν ως τώρα στην εγκύκλιο αναπληρωτών....
# Βαλια 25-12-2018 22:59
Τι θα γίνει με τον διπλασιασμό μορίων για τα πολύ δύσκολα κ απομακρυσμένα σχολεία, τα παλιά Ι (παλιά 10);;; Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει ρυθμιση;
+11 # #katerina# 25-12-2018 23:04
Οι αναπληρωτές ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για αρκετά χρόνια δεν πρεπει να αναγνωριστεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία τους; Πώς μιλάτε για συνεχή διετία στην σχολική μονάδα; Ποιά είναι η ισονομία κ ισοπολιτεία με τους αναπληρωτές του δημοσίου; Κ πώς εξηγείτε την μισθολογική τους αναγνώριση χωρίς την εκπαιδευτική; Με ποιά ιδιότητα εργάστηκαν στα ιδιωτικά σχολεία; Επειδή η υπηρεσία τους δεν ήταν συνεχής αυτό πρέπει να τους στερεί την εκπαιδευτική προϋπηρεσία;
+1 # Luc 28-12-2018 13:29
Σωστό επιχείρημα και επιτέλους θίχτηκε από κάποιον.
+23 # Παύλος Μάνεσης 25-12-2018 23:07
Eίναι δίκαιο να συμπεριληφθούν στην παρ. 4. περ. δ. οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν διαπιστωτική πράξη απόλυσης, όπως διαλαμβάνεται σε όλη την υπάρχουσα νομοθεσία.
+11 # Α.Π. 25-12-2018 23:11
Γιατί πρέπει να έχει απολυθεί ένας εκπαιδευτικός που δούλεψε στην ιδιωτική εκπαίδευση, για να μετρά η προϋπηρεσία του; Δεν δούλεψε δηλαδή αν δεν έχει απόλυση;;; Τα ιδιωτικά σχολεία θεωρούνται από τον νόμο ως ισονομία και ισότιμα των δημοσίων, παρέχουν την ίδια γνώση, διδάσκουν τα ίδια βιβλία και οδηγούν στο ίδιο σύστημα εξετάσεων. Που είναι λοιπόν η ισονομία στην προϋπηρεσία που αποκτήθηκε εκεί; Ντροπή να λέτε σε έναν σκληρά εργαζόμενοι ιδιωτικό εκπαιδευτικό ότι έπρεπε να τον απολυσουν για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία του!!!
+1 # ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 25-12-2018 23:25
Δεν γίνεται πουθενά αναφορά (Μοριοδότηση) για την πιστοποίηση γραφής Braille και Νοηματικής στην Ε.Α.Ε. Η αλήθεια είναι Κ. Υπουργέ ότι με το υπάρχον ,προς ψήφιση νομοσχέδιο αδικούνται πολλές κατηγορίες εκπαιδευτικών,και ΑΝΑΤΡΈΠΟΝΤΑΙ προγραμματισμοί. Έχει θετικά στοιχεία αλλα και αρνητικά.
Θα μπορούσε τούτο το νομοσχέδιο να ικανοποιήσει ,με ποσόστοση(%) όλες τις κατηγορίες των παλιών και νέων εκπαιδευτικών.Πρόταση :20 % πρόσληψη ειδικών κατηγοριών(Τετράτεκνοι -Τρίτεκνοι -Ποσοστό αναπηρίας 67% ..)
15% πρόσληψη με μηδενική προϋπηρεσία αλλά με μεταπτυχιακό κ.τ.λ ώστε να μπεί και νέο "αίμα" στην δημόσια εκπαίδευση ,και 65% από τους υπάρχοντες πίνακες με προϋπηρεσία +Α.Σ.Ε.Π.
Αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί ικανοποιώντας το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών με τις λιγότερες αδικίες
+29 # Μαριος 25-12-2018 23:32
Θα πρέπει να προσμετρηθεί και η προϋπηρεσία από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι απολύθηκαν με καταγγελία της σύμβασης.γιατι να τιμωρείται όποιος απολύθηκε και να μην προσμετράται η προϋπηρεσία του?να αναλάβει η οιελε άμεσα το θέμα και να μην αναρτα ότι όλα είναι τα ίδια όπως ίσχυαν
+15 # Φανη 25-12-2018 23:36
Να συμπεριλάβετε στην παράγραφο 4 την ιδιωτική προϋπηρεσία από καταγγελία σύμβασης όπως αναφέρεται στην υπάρχουσα νόμοθεσια εδώ και τέσσερις δεκαετίες
-7 # Σταύρος 26-12-2018 00:01
Η μεταφορα προυπηρεσίας απο ΓΕΝΙΚΗ στην Ειδική Αγωγή ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος που προωθειται!!!!
Στο τωρινό νομοσχεδιο αναφέρεται
" Μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες."
Ο παλιός νομος για προσληψεις αναπληρωτων ανέφερε
"Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπη- ρεσίας στον οικείο κλάδο, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά (0,25) της μονάδας."

Δείτε την διαφορά. Στο νεο δεν αναφερει ειδικη αγωγη ενω στον παλιο ελεγε "η οποία αποκτήθηκε στην Ειδική αγωγή ". Ειναι καταφορη αδικια!!!!!!!!!!!!!!!!
+6 # Αννα 26-12-2018 01:23
Πρεπει να αναγνωριστει η προυπηρεσια απο τον ιδιωτικο τομεα τουλαχιστον απο το 2009 και μετα...γιατι 10 χρονια τωρα εμεις που τελειωσαμε το 2009 δεν ειχαμε την ευκαιρια να δωσουμε Ασεπ...10 χρονια τωρα περιμεναμε να γινει διαγωνισμος ΑΣΕΠ...για να εχουμε την ευκαιρια να δουλεψουμε στην δημοσια εκπαιδευση....και τωρα που θα γινει διαγωνισμος Ασεπ με μορια δε θα μας μετρησετε και την προυπηρεσια μας στον ιδιωτικο τομεα;;Αυτο ειναι αδικο κυριε υπουργε....
-23 # ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΠΟΥΡΔΟΥΝΗΣ 26-12-2018 09:14
Η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρέπει να προσμετράται καθόλου, διότι δεν είχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί ίσες ευκαιρίες να εργαστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Άρα τα κριτήριο της ιδιωτικής προϋπηρεσίας δεν είναι αντικειμενικό.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να προσμετράται και η προϋπηρεσία στα φροντιστήρια.
Το κράτος έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο ότσν τους προσέλαβε ως αναπληρωτές και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα έχουν αρκετή πλέον δημόσια προϋπηρεσία.
+2 # Leonidas 28-12-2018 21:11
Το πρωτεύον κριτήριο με το οποίο πρωτοπροσλαμβάνεται ένας αναπληρωτής στο δημόσιο είναι η ημερομηνία κτήσης πτυχίου, το οποίο δεν είναι επίσης αντικειμενικό...
+14 # ANNA 26-12-2018 11:17
Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να μετρήσει τουλάχιστον από το 2009 και μετά γιατί εμείς που τελειώσαμε το 2009 δεν είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε ΑΣΕΠ για να δουλέψουμε στη δημόσια εκπαίδευση με αποτέλεσμα 10 χρόνια τώρα να εργαζόμαστε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η πραγματική εκπαιδευτική εμπειρία είναι μία είτε δημόσια είτε ιδιωτική και πρέπει να μετρήσει.
+5 # #katerina# 26-12-2018 12:43
Η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση όταν είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μετράει εκπαιδευτικά...Μετράει μονο μισθολογικά. Τότε με ποια ιδιότητα εργάστηκε ο εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό σχολείο; Πώς αναγνωρίζεται η εκπαιδ. προϋπηρεσία από το δημόσιο σχολείο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κι από το ιδιωτικό όχι; Ανύπαρκτη ισονομία εδώ. Η διετής συνεχής υπηρεσία στο ιδιωτικό σχολείο δεν έχει λογική για την αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στο ιδιωτικό σχολείο.
+14 # ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΗΤΑΣ 26-12-2018 13:57
To ecdl να εχει ισχυ πιστοποιητικου Α επιπεδου αφού πολλά χρόνια δεν έγιναν εξετάσεις για Α επίπεδο
+1 # ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 26-12-2018 14:08
"Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή..."

ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

1 ΜΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ = 1 ΜΟΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

1 ΜΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ = 1 ΜΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ

Για να δούμε τώρα ποιος θα δηλώσει να πάει ως αναπληρωτής στα δυσπρόσιτα μετά από αυτό......?

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
-5 # ΣΚΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 28-12-2018 23:23
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

τ. Διευθυντής Λυκείου
-5 # Εύη 01-01-2019 20:25
Συμφωνώ. Είναι τόσο άδικο να μην μετρούν ως διπλά τα μόρια από τα δυσπρόσιτα σχολεία. Τόσος κόπος , τόσος αγώνας, ενώ οι άλλοι καλοπερνούσαν στις πόλεις. Για το θεό πόσο άδικο είναι τόσο αυτό. Νοιώθω σαν να με έχουν πουλήσει. Ποιός θα τρέξει μετά στα δυσπρόσιτα;
-2 # koralia 26-12-2018 16:08
Εφόσον οι πίνακες συντάσσονται από τον ΑΣΕΠ, να ισχύσουν κατά αντιστοιχία και οι ποσοστώσεις που εφαρμόζονται για ειδικές κατηγορίες, όπως σε κάθε διαγωνισμό. Δεν υπάρχει καθόλου σύμπνοια με το άρθρο 21 του Ελληνικού (δικού μας!) Συντάγματος και τους νόμους που ισχύουν στους λοιπούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Άμεση εφαρμογή του νόμου 4440/2016, άρθρο 25 και του άρθρου 6, παρ.3 , Ν.3255/2004. Απόσυρση και διόρθωση με ποσόστωση στις προσλήψεις, όπως αρμόζει σε κάθε Ευρωπαϊκή ευνομούμενη Πολιτεία. Θα ακολουθήσουν προσφυγές με κάθε έννομο μέσο!!!
+2 # Katerina 26-12-2018 16:18
Δεν έχετε αναφέρει την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας (εκπαιδευτική & μισθολογική) όταν υπάρχει δικαστική απόφαση. Σε όλες τις προκηρύξεις για διορισμούς στο δημόσιο η προϋπηρεσία μετά από δικαστική απόφαση αναγνωρίζεται συνολικά. Η μία αποτελεί προϋπόθεση της άλλης. Δεν μπορεί να αναγνωρίζεται μόνο η μισθολογική ή μόνο η εκπαιδευτική. Παρακαλώ διευκρινίστε και αιτιολογείστε!
-10 # Εlena 26-12-2018 16:34
Εφόσον οι πίνακες συντάσσονται από τον ΑΣΕΠ, να ισχύσουν κατά αντιστοιχία και οι ποσοστώσεις που εφαρμόζονται για ειδικές κατηγορίες, όπως σε κάθε διαγωνισμό. Δεν υπάρχει καθόλου σύμπνοια με το άρθρο 21 του Ελληνικού (δικού μας!) Συντάγματος και τους νόμους που ισχύουν στους λοιπούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Άμεση εφαρμογή του νόμου 4440/2016, άρθρο 25 και του άρθρου 6, παρ.3 , Ν.3255/2004. Απόσυρση και διόρθωση με ποσόστωση στις προσλήψεις, όπως αρμόζει σε κάθε Ευρωπαϊκή ευνομούμενη Πολιτεία. Θα ακολουθήσουν προσφυγές με κάθε έννομο μέσο!!!
+15 # ΕΑΕ 26-12-2018 18:27
Καμία μεταφορά προϋπηρεσίας! Ούτε από την ειδική στη γενική και κυρίως ούτε από τη γενική στην ειδική. Δύο ξεχωριστοί πίνακες. Δίκαιο! Όποιος ενδιαφέρεται ΑΛΗΘΙΝΑ για την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, μπαίνει και ξεκινάει από την αρχή. Σεβασμός στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!
-3 # Εύη 01-01-2019 20:55
Κσοως έτσι πιστεύω κι εγώ οτι πρέπει να γίνει. Κάποιος που εργάζεται τα τελευταία χρόνια ή τα περισσότερα χρόνια της θητείας του στην Ειδική Αγωγή πρέπει να παραμείνει εκεί. Είναι το σωστό να κάνει αίτηση διορισμού μόνο για τον πίνακα της Ειδικής Αγωγής. Αυτόν τον χώρο φαίνεται οτι επέλεξε τόσα χρόνια. Εκεί μόνο να διαγωνιστεί. Θα είναι άδικο και ανέντιμο να διαγωνιστεί και στον πίνακα της γενικής αγωγής
+2 # Γεωργία Μ. 02-01-2019 17:23
H προϋπηρεσία της Γενικής μετράει στην Ειδική εφόσον έχεις τα κατάλληλα προσόντα (πχ μεταπτυχιακό Ειδικής). Όπως και το αντίστροφο όπως και στους μόνιμους. ΤΕΛΟΣ το προνόμιο της Ειδικής που ίσχυε μέχρι πρότινος στους πίνακες των αναπληρωτών
Επιτέλους θα επικρατήσει λογική και δικαιοσύνη.
Όταν κάποιος έχει πτυχίο AEI και μεταπτυχιακό, η προυπηρεσία πρέπει να μετράει και στους δύο πίνακες ολόκληρη.

Αυτό ίσχυε και για τους μόνιμους που έκαναν μετάταξη από τη γενική στην ειδική.

Η προυπηρεσία είναι ενιαία και δημόσια. ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ και ο υπουργος ΕΥΤΥΧΩΣ την έχςει λάβει υπόψη.
+13 # Ευδοξία 26-12-2018 18:48
Πιστεύω ότι είναι άδικο για τους απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να πρέπει να συμπληρώσουν δύο πλήρη διδακτικά έτη στο Δημόσιο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης. Μετά από 18 χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο, απ΄όπου απολύθηκα λόγω μείωσης τμημάτων, ένα χρόνο ανεργίας και ενάμιση χρόνο ως αναπληρώτρια σε μακρινό Δημόσιο σχολείο νομίζω ότι πρέπει να έχω το δικαίωμα να κάνω αίτηση. Άλλωστε θεωρώ ότι οι απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουμε παραμείνει πολλά χρόνια στα σχολεία μας είμαστε δοκιμασμένοι, ικανοί και άξιοι εκπαιδευτικοί και η δημόσια εκπαίδευση μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία μας και τα προσόντα μας και να μη μας αποκλείσει για λίγους μήνες.
+17 # Leonidas 26-12-2018 19:26
1. Η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να μετράει ανεξαρτήτως απολύσεως. Στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ του παρελθόντος μετρούσε κανονικά χωρίς προϋποθέσεις. Όταν με το νόμο Διαμαντοπούλου το 2010 έκλεισαν οι πίνακες και οι διορισμοί θα γινόταν μόνο με γραπτό διαγωνισμό, κάποιοι επέλεξαν να δουλέψουν σε ιδιωτικά σχολεία. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κάθε συντεχνίας. Κάποιοι πήραν αποφάσεις με δεδομένο τον νόμο του 2010 και τώρα τιμωρούνται καθώς δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Προϋπηρεσία δεκτή μόνο λόγω απολύσεως δεν υπάρχει σε καμία άλλη προκήρυξη στο ελληνικό Δημόσιο.
2. Η μοριοδότηση θα πρέπει να γίνει με τον τρόπο που μοριοδοτούνται τα προσόντα μέσω ΑΣΕΠ και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Η διαφοροποίηση στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών (ταβάνι προϋπηρεσίας, βαθμός πτυχίου, άλλα προσόντα) φαίνεται ότι ευνοεί κατάφωρα όσους έχουν μεγάλη προϋπηρεσία και δεν δίνει καμία ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους
-2 # Ελενη 26-12-2018 19:42
1. Με.τους 120 μήνες προϋπηρεσίας ουσιαστικά μονιμοποιείτε τους τωρινός συμβασιούχους αναπληρωτές και μάλιστα εκατοντάδες από αυτούς δεν έχου ούτε ΑΣΕΠ.
2. Εκατοντάδες ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι θα βρεθούν στους πίνακες σε συννενόηση με τους σχολαρχες- θα βρουν τρόπο είναι δεδομένο.
3. Τα μάστερ από Ιταλιβουλγαριες είναι του 5χιλιαρου και έχουν όλοι.
4. Τα διδακτορικά πρέπει να είναι συναφή και να παίρνουν παραπάνω μόρια. Καμία σχέση δεν έχουν με τα μεταπτυχιακά-,κούριερ.
+33 # Δημήτρης Κ. 26-12-2018 19:43
Σε συνέχεια όλων αυτών που έχουν διατυπωθεί από τους συναδέλφους τονίζω τα εξής:

1) Με βάση το Σύνταγμα που αποτελεί την υπερ άνω όλων νομοθεσία, η ιδιωτική προϋπηρεσία είναι ισότιμη με τη δημόσια.

2) Η καταγγελία σύμβασης ως αιτιολογικό απόλυσης είναι ισοδύναμη με την απόλυση εξαιτίας μείωσης τμημάτων ή κατάργησης σχολικών μονάδων, διότι μπορεί να περιέχει σε πολλές περιπτώσεις εκδικητικές απολύσεις ιδιοκτητών ή οικονομικές διαφορές που προέκυψαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πάντα όμως εις βάρος του απολυμένου ιδιωτικού εκπαιδευτικού.
Εξάλλου στους νόμους πριν το νόμο Φίλη υπήρχε ως αιτιολογικό απόλυσης με βάση το οποίο οι απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έμπαιναν ισότιμα στους πίνακες των αναπληρωτών.

3) Η διετία που σωστό είναι να υπάρχει ως απαραίτητο χρονικό διάστημα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, θα ΠΡΕΠΕΙ να ισχύει μόνο για τον μόνιμο διορισμό και όχι για την αναπλήρωση διότι η απόκτηση δύο ετών (=20 μηνών ) προϋπηρεσίας με το υπάρχον σχέδιο νόμου είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να αποκτηθεί.ΔΗΛΑΔΗ να δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό εντός των πινάκων να συμπληρώσει τη διετία και να μονιμοποιείται όταν συμπληρωθεί η διετία (αν και εφόσον διαθέτει τα κατάλληλα μόρια).

4) Επανερχόμενος στην ισοτιμία αφού οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων αποκτούν ισότιμους τίτλους σπουδών με αυτούς των δημοσίων, είναι άδικη η διαφοροποίηση των προϋπηρεσιών των καθηγητών τους σε ιδιωτική και δημόσια.

5) Υπάρχουν συνάδερφοι για παράδειγμά που απολύθηκαν τέλη Αυγούστου του 2016, πριν την ισχύ του Νόμου Φίλη, ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μία ειδική ρύθμιση που θα τους προφυλάσσει από την αναδρομικότητα του νέου νόμου που αφορά στο αιτιολογικό της απόλυσης.
# vasiliki 26-12-2018 20:02
Εφόσον οι πίνακες συντάσσονται από τον ΑΣΕΠ, να ισχύσουν κατά αντιστοιχία και οι ποσοστώσεις που εφαρμόζονται για ειδικές κατηγορίες, όπως σε κάθε διαγωνισμό. Δεν υπάρχει καθόλου σύμπνοια με το άρθρο 21 του Ελληνικού (δικού μας!) Συντάγματος και τους νόμους που ισχύουν στους λοιπούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Άμεση εφαρμογή του νόμου 4440/2016, άρθρο 25 και του άρθρου 6, παρ.3 , Ν.3255/2004. Απόσυρση και διόρθωση με ποσόστωση στις προσλήψεις, όπως αρμόζει σε κάθε Ευρωπαϊκή ευνομούμενη Πολιτεία. Θα ακολουθήσουν προσφυγές με κάθε έννομο μέσο!!!
-4 # Ιω 26-12-2018 22:17
Γιατι δεν προσμερταται και η ιδιωτη προυπηρεσια; Υπαρχουν κλαδοι που δεν βρισκουν ευκολα δουλεια σε ιδιωτικα σχολεια, ομως δουλευουν ιδιωτευουν σαν ελευθεροι επαγγελματιες πανω στο αντικειμενο σπουδων τους οπως οι του κλαδου ΠΕ 88.05. Παρακαλω δωστε μορια στην προυπηρεσια των κλαδων αυτων
-12 # koralia 26-12-2018 22:39
Δηλαδή, αν διδάσκω σε σχολή οδήγησης, μπορώ να διδάξω στο Δημόσιο? Γιατί τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οι σχολές οδήγησης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες. Τί δουλειά έχει η προηγούμενη εργασιακή σχέση στην πρόσληψη στο Δημόσιο? Η αίτηση στο Δημόσιο ΔΕΝ αφορά τον ιδιωτικό τομέα και το ανάποδο, κοινώς η προϋπηρεσία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις-εκπαιδευτήρια να ΜΗΝ προσμετράται. Κάποιοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και τους έβαζαν στα εκπαιδευτήρια-ιδιωτικά σχολεία τους, τί αφορά αυτό την δημόσια εκπαίδευση και τις ίσες ευκαιρίες? Όταν οι αναπληρωτές έτρεχαν σε κορφούλες κ νησάκια, οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά σχολεία-επιχειρήσεις τέτοια περίοδο οργάνωναν bazaar κυριών...έλεος
+18 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 28-12-2018 19:24
οι νόμοι για τα ιδιωτικά υπάρχουν εδώ και σαράντα χρόνια,τώρα σας ενόχλησαν; Τα ιδιωτικά σχολεία ελέγχονται από το κράτος, ακολουθούν τα ίδια προγράμματα που ακολουθούν και τα δημόσια σχολεία. Ναι τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία εδρεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι συνθήκες εργασίας είναι ιδανικές όπως λανθασμένα πιστεύετε. Δουλεύουν 50 ώρες την εβδομάδα και όχι 25, δεν έχουν άδειες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και το καλοκαίρι κλείνουν τέλος ιουλίου. Οι μισθοί τους εξαρτώνται καθαρά και μόνο από ένα αφεντικό και δεν συνάδουν με τις ώρες εργασίας,είναι απλά ψίχουλα. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν όλοι εργασία επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη,υπάρχουν και μικρά ιδιωτικά σχολεία που σε προσλαμβάνουν μόνο αν σε κρίνουν κατάλληλο. Δεν επιλέξαμε το ιδιωτικό σχολείο γιατί θέλαμε να κάνουμε "καριέρα" αλλά γιατί έπρεπε να ζήσουμε και να επιβιώσουμε.Αν λοιπόν είναι τόσο υπέροχο να δουλεύεις σε ιδιωτικό σχολείο,απορώ γιατί τρέχετε στα δυσπρόσιτα και δεν πάτε σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι για τα ιδιωτικά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν,διαφορετικά οι ιδιοκτήτες θα στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα πανεπιστήμια με εξετάσεις κάτω από το τραπέζι.
+14 # thaxa 26-12-2018 22:44
Πάντοτε στο μεταβατικό στάδιο μίας αλλαγής θα υπάρχουν οι αδικημένοι και αυτοί που ωφελούνται περισσότερο. Απλά οι αδικημένοι σε αυτή την περίπτωση είναι για ακόμη μια φορά οι ταλαιπωρημένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (των 50-60 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας). Να υπενθυμίσω ότι τα τελευταία 8 χρόνια απολέσαμε το δικαίωμα να διοριζόμαστε άμεσα μετά από 3 χρόνια εργασίας σε ιδιωτικό σχολείο (Νόμος Διαμαντοπούλου). Ενταχθήκαμε χωρίς λόγο και με παράνομο τρόπο στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου (Νόμος Μπαμπινιώτη). Και ρωτώ, για ποιο λόγο στο νέο σύστημα διορισμών να στερούμαστε την προϋπηρεσία από το ιδιωτικό σχολείο (απόλυση μετά από καταγγελία σύμβασης από τον σχολάρχη), την στιγμή που μέχρι τώρα δουλεύουμε σαν αναπληρωτές με τη συγκεκριμένη προϋπηρεσία;; Επιτέλους βάλτε ένα τέλος στην αδικία!!
-6 # evita 26-12-2018 23:26
Το πιο δικαιο για ολους ειναι να γινει γραπτος διαγωνισμος!!!Οσοι απο εμας τελειωσαμε το 2009 δεν ειχαμε την ευκαιρια να δωσουμε ΑΣΕΠ για να μπορουμε να αποκτησουμε εμπειρια...και με αυτον τον τροπο δε θα μπορεσουμε ποτε να φτασουμε ολους αυτους με τα 120 μορια εμπειριας..οσο μεταπτυχιακα και να παρουμε....ειναι ξεκαθαρο οτι το συστημα ευνοει τους αναπληρωτες εκπαιδευτικους....Οσοι ειμαστε νηπιαγωγοι και τα τελευταια χρονια εργαζομαστε σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους τι θα γινει με την προυπηρεσια μας;θα την μετρησετε τωρα που τα προνηπια ανηκουν στην διχρονη προσχολικη αγωγη;;
-4 # ΝΙΚΟΣ Χ. 26-12-2018 23:41
Το δίκαιο είναι να μπεί και νέο "αιμα" στη δημόσια εκπαίδευση με ποσοστο απο τον πίνακα μηδενικής με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (10%).Αλλα δίκαιο επίσης είναι διατηρηθεί και για τους τρίτεκνους-τετράτεκνους η ποσόστοση που ισχύει σέ όλους τους διαγωνισμους ΑΣΕΠ(10-20%).Πιστοποίηση γραφής BRAILLE ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ δεν υπάρχει αναφορά.
Η προυπηρεσία πρέπει οποσδήποτε να διατηρηθεί.
Καλη χρονία σε όλους
Καί φώτηση στους έχωντας την τύχη όλων ημών !!
-10 # evita 27-12-2018 00:25
Το πιο σωστό είναι να γίνει γραπτός διαγωνισμός. Όσοι τελειώσαμε το 2009 δεν είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε ΑΣΕΠ για να δουλέψουμε στην δημόσια εκπαίδευση και να αποκτήσουμε την εμπειρία για να πάρουμε τα μόρια της προϋπηρεσίας. Είναι άδικο για όλους εμάς καθώς όσα μεταπτυχιακά και να έχουμε δεν θα μπορέσουμε να συναγωνιστούμε τα 120 μόρια προυπηρεσίας. Επίσης είναι άδικο να μην λαμβάνεται υπόψη τη μηδενική προϋπηρεσία...Είναι άδικο να ζητάτε τόσα ακαδημαϊκά προσόντα για τη θέση του αναπληρωτή....Όσοι από εμάς είμαστε νηπιαγωγοί και εργαζόμαστε μέχρι σήμερα σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με Προνήπια τι θα γίνει με την προϋπηρεσία μας θα την λάβετε υπόψη σας; Καθώς όπως ήδη γνωρίζετε από τη νέα σχολική χρονιά σε 300 δήμους τα προνήπια θα πάνε στο δημόσιο νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς αρκετοί από αυτούς δεν έχουν άδεια για βρέφοι..
-19 # ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΠΟΥΡΔΟΥΝΗΣ 27-12-2018 08:52
Η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρέπει να προσμετρηθεί καθόλου. Δεν έιχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το κράτος έδειξε την ευαισθησία του και τους προσέλαβε ως αναπληρωτές οπότε έχουν αποκτήσει αρκετή ΔΗΜΟΣΙΑ προϋπηρεσία. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία στα φροντιστήρια.
Άρα πρέπει να προσμετρηθεί μόνο η ΔΗΜΟΣΙΑ προϋπηρεσία και επιπλέον να μοριοδοτηθούν τα ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ γιατί χωρίς αυτό το κίνητρο θα κλείσουν και επίσης πρέπει να αναγνωρισθεί η συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτά τα σχολεία.
+14 # Γιωργος Λ. 27-12-2018 14:15
Το σχεδιο νόμου οσον αφορα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικουςα αναφερει.
Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον: αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων( δεν μεριμνα για τις καταγγελίες) και ββ) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης (απορω αν κάποιος ιδ. Εκπαιδευτικος πληρεί αυτη την συνθηκη).
Δηλαδή δεν επιλυει καθολου το ζητημα της καταγγελιας της σύμβασης και για να μετρήσει η προϋπηρεσία του θα πρέπει να ισχυει και το αα και το ββ.
Δηλαδή ενας εκπαιδευτικός με 10 χρονια προϋπηρεσία που απολυεται σηνερυ χανει την δυνατότητα να διοριστει και ακομα να δουλέψει ως αναπληρωτης αφου το σχεδιο νόμου δεν μέριμνα για τις καταγγελιες συμβασης αλλα ακόμα και αν αυτο γινει δεν ισχυει το ββ, ενω ενας που απολυθηκε πριν δυο χρονια μπορεσε να δυλεχει δυο χρονια ως αναπληρωτης και ως εκ τουτου να του μετρησει η προυπηρεσια.
Προτεινω να ισχυσει τι ισχυε και πριν. Δηλαδη για να μετρησει η προϋπηρεσία του ιδ. Εκπαιδευτικου να εχει και απολυθει με καταγγελια η κλεισιμο μοναδας η ταξης και τουλαχιστον δυο χρονιά με πληρες ωραριο η με αναγωγή του.
Οτιδήποτε αλλο ειναι αδικο και παραλογο
+20 # ΣΤΕΛΛΑ Ι. 27-12-2018 14:35
Eπιπρόσθετα στα σχόλια των συναδέλφων έχω να τονίσω:

α) Αφού η απόλυση κάποιων συναδέλφων βασίστηκε σε καταγγελία σύμβασης και όχι σε κατάργηση μονάδος,τάξης ή τμήματος, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να συμπεριληφθεί και αυτή η αιτιολογία, για όλους αυτούς που ουσιαστικά εκδιώχθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή από τους σχολάρχες
εκμεταλλευόμενοι(οι σχολάρχες) το νόμο Διαμαντοπούλου.
Η αναγνώριση εξάλλου της απόλυσής μας επιβεβαιώνεται από την ένταξή μας στους πίνακες αναπληρωτών και την πρόσληψή μας στη συνέχεια για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.
Δηλαδή πριν αναγνωρίστηκε το αιτιολογικό της απόλυσης και τώρα δε θα αναγνωρίζεται;

β)Η 2ετία ως αναπληρωτής στο δημόσιο υπήρχε και πριν, ΣΩΣΤΑ, αλλά για μόνιμο διορισμό.
Δίκαιο θα ήταν να ισχύσει η 2ετία ΜΟΝΟ για μόνιμο διορισμό και όχι για την ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους απολυμένους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τη συμπληρώσουν.
Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνει αφού τη χρονιά 2019-2020 δεν θα γίνουν προσλήψεις ΓΕΝΙΚΗΣ. Δηλαδή είναι κάτι εύκολα αλλά και δίκαια υλοποιήσιμο.
-7 # Πελίνα 27-12-2018 15:53
Το δίκαιο για όλους ειναι να γίνει γραπτός διαγωνισμός.Όσοι τελειώσαμε το 2009 δεν είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε ΑΣΕΠ για να εργαστούμε στη δημόσια εκπαίδευση και να αποκτήσουμε εμπειρία για να πάρουμε τα μόρια της προυπηρεσίας...Με το καινούργιο σύστημα οσοι έχουμε μηδενική προυπηρεσια.. δε μπορούμε με τίποτα να συναγωνιστούμε τους συναδέλφους μας με τα 120 μόρια προυπηρεσιας..Επίσης οσοι είμαστε νηπιαγωγοί και εργαζόμαστε ως σημερα σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ σε τμήματα ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ,τα τμήματα αυτα θα κλείσουν απο τη νέα σχολική χρονιά καθως όλα τα προνήπια θα πανε στο δημόσιο νηπιαγωγειο με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής,με αποτελεσμα αρκετοι απο εμας να οδηγηθουμε στην ανεργία...Τι θα γίνει με τα μόρια της προϋπηρεσίας μας στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ;Σας παρακαλούμε πολύ να τα λάβετε υπόψη στο διαγωνισμο και να αναγνωρίζεται η σχετική εμπεπιρία όπως γινεται σε όλους τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ .
+6 # Μαρίνα 27-12-2018 16:13
Η προϋπηρεσία των ιδιωτικών λειτουργών 0θα ήταν δίκαιο να μέτρα στο σύνολό της. Χωρίς να χρειάζεται καταγγελία σύμβασης και τουλάχιστον 2 συνεχή έτη εργασιας
+16 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 27-12-2018 16:34
κάποιοι εκπαιδευτικοί απολυθήκαμε χωρίς καμία αιτιολογία με τον νόμο του Αρβανιτόπουλου, αναγνωρίστηκε ευτυχώς η προυπηρεσία μας και δουλεύουμε εδώ και τέσσερα χρόνια σαν αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση και τώρα δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε την προυπηρεσία τόσων χρόνων; γιατί; με ποιο σκεπτικό; Στην τελευταία εγκύκλιο των αναπληρωτών η προυπηρεσία μας αναγνωριζόταν κανονικά, ελπίζω και εύχομαι να αποτελεί παράληψη και να μην βρεθούμε απολυμένοι και πάλι αναιτιολόγητα μετά απο 14 χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση.
+14 # Athanasios 27-12-2018 20:16
Είναι πολύ άδικο απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία να μην μπορούν καν να κάνουν αίτηση, διότι δεν συμπληρώνουν 2 πλήρη διδακτικά έτη στο δημόσιο όταν γίνουν οι αιτήσεις. Κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ πολύ, αλλάξτε την παράγραφο 4) δ) του άρθρου 9. Αν απολυμένος από ιδιωτικό σχολείο έχει εργαστεί ως αναπληρωτής έστω και για μερικούς μήνες, θα πρέπει να μπορεί να κάνει αίτηση. Μην απολύετε κι εσείς αυτούς τους ανθρώπους ξανά. Μην αποδεικνύεστε σκληρότερος εργοδότης και από τους πιο σκληρούς επιχειρηματίες.
+21 # ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΪΚΟΣ 27-12-2018 20:52
Σύμφωνα με το Άρθρο 9 παράγραφος 4δ, η προϋπηρεσία των περισσοτέρων εκπαιδευτικών που εργάζονται ως αναπληρωτές σε ιδιωτικά σχολεία δε θα προσμετρηθεί.
Εύλογα ερωτήματα αναδεικνύονται:

• Γιατί να μετρήσει η προϋπηρεσία μόνο αν κλείσει το σχολείο, καταργηθεί η τάξη ή το τμήμα;
• Ποια είναι η ποιοτική διαφορά που καθιστά τότε τον εκπαιδευτικό ως έχοντα προϋπηρεσία;
• Πώς είναι δυνατόν ένας νέος να έχει προλάβει αλλά και να έχει την ευκαιρία να εργαστεί τόσο στο δημόσιο (2 χρόνια) όσο και στο ιδιωτικό σχολείο;
• Θεωρείτε κατωτέρου ποιότητας την ιδιωτική εκπαίδευση και θέλετε να έχει δοκιμαστεί ο εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο για να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του;
• Οι μαθητές που διδάσκονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία ολοκληρώνουν την βαθμίδα που φοιτούν και περνούν στην επόμενη με τα ίδια δικαιώματα όπως και οι μαθητές στο δημόσιο. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όμως που τους δίδαξαν δεν έχουν προϋπηρεσία; Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέλφους της δημόσια εκπαίδευσης; Γιατί;

Επιπλέον, στα ιδιωτικά σχολεία οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου επιμερίζονται σε κατηγορίες, όπως διετείς συμβάσεις και συμβάσεις αναπλήρωσης νομίμως απουσιαζόντων εκπαιδευτικών (π.χ. σε περιπτώσεις άδειας κύησης). Καταγράφεται ρητά στη σύμβαση ότι εργάζεσαι ως εκπαιδευτικός (με συγκεκριμένη ιδιότητα π.χ. δάσκαλος), φέροντας το διοριστήριο τις σφραγίδες του υπουργείου παιδείας. Ποια είναι λοιπόν η αιτία που η προϋπηρεσία δεν προσμετράται;

Αν θέλουμε να υποστηρίζουμε τη δικαιοσύνη και την ισονομία, καλείται ο υπουργός Παιδείας να αλλάξει την παράγραφο δ στο άρθρο 9, και να διατυπώσει με σαφήνεια την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία για όλες τις περιπτώσεις.
-5 # Θανάσης 27-12-2018 21:44
Η μεταφορά προϋπηρεσίας απο ΓΕΝΙΚΗ σε ΕΙΔΙΚΗ δεν πρέπει να γίνει γιατί όσοι εργάστηκαν στην Ειδική ειχαν τα απαραίτητα προσόντα για να βρίσκονται στους πίνακες της ειδικής. Είναι μεγαλη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που χρόνια εργαστηκαν και απέκτησαν τα απαραίτητα προσόντα. Πρέπει μονο η προϋπηρεσία της ειδικής να αναγνωριστεί για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής.
+15 # Νικοs 27-12-2018 23:27
Α)Για τους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ εκπαιδευτικούς πρέπει να προστεθεί για την προσμέτρηση προυπηρεσίας και η φράση όπως μέχρι σήμερα ορίζουν όλοι οι νόμοι. Β )Στα κοινωνικά κριτήρια εκεί που αναφέρεται μόνιμη αναπηρία 67% και άνω να διαγράψετε τη λέξη ΜΟΝΙΜΗ (από το αναπηρία) , γιατί η λέξη μόνιμη δίνεται σε ελαχιστότατες περιπτώσεις από τα ΚΕΠΑ. Αν το κείμενο συνεχίσει να λέει μόνιμη αναπηρία τότε 95% των ατόμων με αναπηρία δεν θα πάρουν κανένα μόριο και αυτό θα είναι τραγικό.
+10 # ιεραξ 27-12-2018 23:51
1 Σε όλους τους διαγωνισμούς προκηρύσσονται πρώτα οι θέσεις και στη συνέχεια γίνονται οι αιτήσεις διορισμού.
2 Υπάρχει μεγάλη έλλειψη οργανικών θέσεων επί των οποίων θα βασισθεί ο κάθε διορισμός. Ειδικά στην ειδική αγωγή.
3 Πότε θα δημιουργηθούν οι απαιτούμενες οργανικές που λείπουν; Όταν γίνουν οι αιτήσεις και θα υπάρχει σειρά στους πίνακες; Και μετά θα γίνει το ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ παζάρι βάλε βγάλε κι άλλαξε οργανικές ανά ειδικότητα και ανά περιοχή για φτηνιάρικη ψηφοθηρία;
4 Σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου υπάρχει δια νόμου ποσοστό διορισμού για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Αυτό οι φιλεύσπλαχνοι που μοιράζουν προεκλογικά επιδοματάκια το ξέχασαν
Κρίμα που οι κάτοχοι πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών ΄΄πολυεπιστήμονες΄΄, βλέπουμε μόνο το προεκλογικό τυράκι των ΄΄διορισμών΄΄από μια κυβέρνηση που τον άλλο μήνα μπαίνει στον 5ο χρόνο μνημονιακής διακυβέρνησης χωρίς ΚΑΝΕΝΑ διορισμό στην εκπαίδευση. Και νομίζουμε ότι λόγω εκλογών θα διοριστούμε τώρα….
-16 # Χαραμης χ 28-12-2018 08:09
Στα νησια με πληθυσμο κατω των 3100 κατοικων να προηγουνται οι εχοντες εντοπιοτητα οι οποιοι να υποχρεουνται να παραμεινουν για ενα ευλογο χρονικο διαστημα.
+18 # Παναγιώτης Δραχτίδης 28-12-2018 08:39
Με το άρθρο 9, παρ. 6 του Ν. 3391/2005 ορίζεται πως για την εγγραφή στον πίνακα των αναπληρωτών απαιτείται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση να είναι συνεχής για δύο έτη στην ίδια σχολική μονάδα (είτε με πλήρες ωράριο, είτε με μειωμένο μετά από αναγωγή στο υποχρεωτικό). Ορίζεται επίσης ότι για το διορισμό των εκπαιδευτικών αυτών στο δημόσιο απαιτείται τουλάχιστον διετής προϋπηρεσία ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι στη δημόσια εκπαίδευση.
Η προϋπόθεση 4δ)ββ) λοιπόν πρέπει να ισχύσει μόνο για μόνιμους διορισμούς, κ όχι για τους αναπληρωτές!
Με την ενοποίηση των πινάκων θα έπρεπε να μετράει η ιδιωτική προϋπηρεσία χωρίς την 4δ)ββ) και στον πίνακα να υπάρχει μία στήλη "θεμελίωση δικαιώματος διορισμού" και από κάτω ΝΑΙ ή ΟΧΙ, όπως για στρατιωτικές υποχρεώσεις κ.α.
Διαφορετικά η ιδιωτική προϋπηρεσία τον πρόσφατα και μελλοντικά απολυμένων πάει στο καλάθι...
-16 # Αναστασία 28-12-2018 11:01
Για τις ξένες γλώσσες θα πρέπει να μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος όλων των διαφορετικών ξένων γλωσσών που κατέχει ο υποψήφιος και όχι μόνο μίας γλώσσας, όπως γίνεται και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
+20 # Γεώργιος Λ. 28-12-2018 12:08
Το σχεδιο νομου λεει συγκεκριμένα στο άρθρο 9 παράγραφος 4δ :

Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον: αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων (δεν μεριμνα για τις καταγγελίες) και ββ) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης (απορω αν κάποιος ιδ. Εκπαιδευτικος πληρεί αυτη την συνθηκη).
Δηλαδή δεν επιλυει καθολου το ζητημα της καταγγελιας της σύμβασης και για να μετρήσει η προϋπηρεσία του θα πρέπει να ισχυει και το αα και το ββ.
Δηλαδή ενας εκπαιδευτικός με 10 χρονια προϋπηρεσία που απολυεται χανει την δυνατότητα να διοριστει και ακομα να δουλέψει ως αναπληρωτης αφου το σχεδιο νόμου δεν μέριμνα για τις καταγγελιες συμβασης αλλα ακόμα και αν αυτο γινει δεν ισχυει το ββ.
Θα ευχόταν να είχε απολυθει πριν δυο χρονια ώστε να προλάβαινε να δουλέψει ως αναπληρωτής.
Κατάφορα άδικο.
Προτείνω να επανέλθει ότι ίσχυε στην εγκύκλιο των αναπληρωτών και οποίο είναικαι το μόνο δικαιο για τους ιδ. εκπαιδευτικούς.
Δηλαδή:
Στις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 9 του ν.3391/2005, που αντικατέστησαν την παρ.1β
του άρθρου 5 του ν.3194/2003, ορίζεται ότι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που απολύονται
αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή
με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά
την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών με πλήρες
εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό και με σειρά που εξαρτάται από το
χρόνο αυτής της υπηρεσίας, εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων
εκπαιδευτικών της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004
+3 # Ιωάννης Μ. 28-12-2018 19:49
Θα πρέπει να υπάρξει κάποια διευκρίνηση σχετικά με την πραγματική προϋπηρεσία καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοί των οποίων η προϋπηρεσία έχει διαιρεθεί σε 2 ή και παραπάνω κομμάτια. Στον κλάδο των Μουσικών π.χ. υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία και στον κλάδο ΤΕ16 και στον ΠΕ79.01 ή ΠΕ79.02 ή ακόμη και άλλο κλάδο, καθώς απέκτησαν Π.Ε. τίτλο σπουδών στη διάρκεια της πορείας τους . Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει ίσως και σε άλλους κλάδους. Δεν θα πρέπει αυτή προϋπηρεσία να μετρηθεί στο σύνολό της εφόσον είναι πραγματική προϋπηρεσία ή ένα από τα δύο κομμάτια θα είναι σαν να μην έχει προσφερθεί;
+7 # Γιώργος Γ. 28-12-2018 21:15
Ξέρετε τι είναι επί 12 χρόνια να οργώνεις την Ελλάδα, χωρίς να ξέρεις που θα είσαι την επόμενη χρονιά, πόσο και αν θα δουλεύεις, να διαλύεις την οικογένειά σου, βάζοντας πλάτη για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και η πολιτεία αντί για ευχαριστώ να σε πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα;
Θα έπρεπε, στοιχειωδώς, να ορίσετε μία μεταβατική περίοδο για να αποκαταστήσετε την τρομακτική αδικία που επιτελέσατε όλες οι τελευταίες Κυβερνήσεις εις βάρος όλων κρατήσαμε με προσωπικές θυσίες την Εκπαίδευση όρθια όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Αντί γι' αυτό μας βάζετε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Διαίρει και Βασίλευε...
Κρίμα σε όσους πιστέψαμε ότι θα φέρνατε, έστω και λίγη δικαιοσύνη. Είστε οι χειρότεροι όλων...
+27 # Ειρήνη Κ 28-12-2018 21:17
Κύριε υπουργέ, έχοντας προϋπηρεσία 12 ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση, είμαι αναπληρώτρια 2η χρονιά. Μετά λύπης μου, διαπιστώνω ότι με το νέο σύστημα :

1) Δεν υπάρχει μέριμνα για την περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, που αποτελεί την πλειοψηφία των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
2) Η προϋπόθεση της συμπλήρωσης διετίας στη δημόσια εκπαίδευση είναι άδικη και δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντιστάθμισμα για την ιδιωτικη προϋπηρεσία καθότι όπως όλοι γνωρίζουν, οι συνθήκες εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία είναι σκληρές και οι ώρες διδασκαλίας περισσότερες.
+4 # Χρήστος 29-12-2018 15:46
Αδικο! Δηλαδη καποιος που εργαζεται τοσα χρονια στην ιδιωτικη εκπαιδευση και ξεκινησε φετος να εργαζεται στη δημοσια, δεν εχει δικαιωμα διορισμου!
Απαραδεκτο να το επιβαλλετε αυτο και να καταδικαζετε ετσι εργαζομενους που με τον τροπο αυτο, απολυονται 2 φορες....
-8 # ΒΑΣΙΛΙΚΗ 28-12-2018 21:30
Δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες ούτε και έχω κάποιο κοντινό μου πρόσωπο με αναπηρία, θεωρώ όμως ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σ αυτούς τους ανθρώπους όπως γινόταν μέχρι και σήμερα στους πίνακες των αναπληρωτών.
+5 # ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 28-12-2018 21:55
Η εκπαιδευτική κοινότητα ,οι μαθητές ,οι γονείς ,χρειάζονται οργάνωση ήρεμία όραμα και προγραμματισμό.Χρειάζονται δηλ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με χρονοδιάγραμμα ,και όχι πυροτεχνήματα Κύριοι !! .Δεν αποπροσανατολίζεται ο κόσμος απο τα σοβαρά Οικονομικά , και Εθνικά θέματα που έχουμε μπροστά μας. Έχετε ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ πάντως ,να στρέψετε τις διάφορες κατηγορίες εκπαιδευτικών (Αναπληρωτές με ΑΣΕΠ - Ειδικές κατηγορίες - Τρίτεκνοι - Ατεκνοι -Μηδενικής προυπηρεσίας - Ειδικης Αγωγής κ.τ.λ.) ,την μία ενάντια στην άλλη .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!.
Μας λέγατε ότι διασφαλίσατε ,απο την διαπραγμάτευση ,στην Υγεία και Παιδεία ένας (1) φεύγει ένας (1)προσλαμβάνεται . Τέσσερα (4) χρόνια πέρασαν και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. Τώρα θυμηθήκατε να ανοίξετε όλα τα θέματα .Σας θυμίζω μια λέξη , που ίσως δεν γνωρίζετε : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
# ΣΩΤΗΡΗΣ 29-12-2018 00:11
Πέραν της κατάρτισης των προβλεπόμενων προσωρινών και τελικών αξιολογικών πινάκων να υπάρχει και κατάρτιση ξεχωριστών πινάκων για κάθε ειδική κατηγορία. Για τους πολύτεκνους αυτό να γίνεται για μόνιμους διορισμούς όσων προσέρχονται σε ετήσια βάση.
+16 # giannis 67 29-12-2018 12:12
Εκεί που λέτε για προσμέτρηση υπηρεσίας από ΙΔΙΩΤΙΚΑ σχολεία σχολεία πρέπει να προσθέσετε και το # ΚΑΤΑΓΚΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ#πράγμα που αναφερόταν μέχρι σήμερα σε όλες τις εγκυκλίους αναπληρωτών.
-2 # Οδυσσέας 29-12-2018 21:22
Πρέπει να πριμοδοτούνται τα μόρια του γραπτού διαγωνισμού. Ακυρώνετε τους κόπους και τα όνειρα μας χωρίς καμία προειδοποιήση. Δείξαμε εμπιστοσύνη σ το υπουργείο για την απόδοση δικαιοσύνης και δεν προσφύγαμε στα δικαστήρια. Μας αναγκάζετε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με καχυποψία και να πάρουμε αγκαζέ από ένα δικηγόρο για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. ΠΡΟΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ (24μηνο και 40%).
-17 # ΠΟΠΗ Τ. 29-12-2018 18:13
Μοριοδότηση και στη γενική προυπηρεσία, όχι μόνο την εκπαιδευτική.Πολλοί στραφήκαμε σε άσχετα επαγγέλματα για βιοπορισμό καθώς δεν υπήρχε ελπίδα για τον εκπαιδευτικό κλάδο.
Μοριοδότηση ή ποσόστωση στους απολυμένους της ΑΤΕ και του ΤΤ που το κράτος ξεπούλησε, ωθώντας επιτυχόντες ΑΣΕΠ στον ιδιωτικό τομέα χωρίς αναγνώριση προυπηρεσίας
-1 # Φ.Γ. 29-12-2018 19:11
Το υπουργειο παιδειας έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ επικαιροποίησης γνώσεων αποφοιτων ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ. Δεν υπήρχαν δίδακτρα και ήταν διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου ,με εργασίες και τελικές γραπτές εξετάσεις. Πρέπει να συγκαταλεχθούν κι αυτά στα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με 4 μόρια.
# ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 30-12-2018 13:56
Ας επανεξετάσουμε : 1. το πάγωμα του πίνακα για 2 χρόνια, θυμίζει κάτι από Διαμαντοπούλου με το κλείσιμο για 4 χρόνια των πινάκων, αφού το άνοιγμα τους έφερε ανακατατάξεις.
2. τον βαθμό πτυχίου, να υπάρξει διαφορετική μοριοδότηση έτσι ώστε αυτός που έχει πτυχίο 6,6 να μην εξισώνεται με αυτόν που έχει πτυχίο 7,8.
-1 # adam katsios 30-12-2018 14:38
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ , ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΜΕΡΗ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
+9 # Penrose 30-12-2018 22:11
Στην περίπτωση της κατάφορης και αντισυνταγματικής μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία μετα από απόλυση οποιουδήποτε νόμιμου τρόπου ,όπου πολλοί εκπαιδευτικοί θα τεθούν εκτός συστήματος διορισμών ή αναπληρωτών, θα πρέπει ο κλάδος να αντιδράσει μαζικά ώστε να υπερασπιστεί τα συνταγματικά νόμιμα δικαιώματά του
-3 # ΚΑΤΕΡΙΝΑ 30-12-2018 23:59
Τα κριτήρια κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Πρέπει στα σχολεία μας να επιλέγονται άτομα με αυξημένα προσόντα Διδακτορικά, Μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, κτλ. Το βασικό αρνητικό που θεωρώ ότι το υπουργείο θα το αλλάξει, αντιλαμβάνοντας την σημαντικότητα του, είναι η παράληψη μοριοδότησης της παιδαγωγικής επάρκειας. Η ΑΣΠΑΙΤΕ παρέχει την κατάρτιση εκείνη που είναι απαραίτητη για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς. Οι γνώσεις της παιδαγωγικής επάρκειας θεωρώ ότι αποτελούν αναγκαία συνθήκη για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να διδάξει με επάρκεια σε ένα σχολείο. Το βασικό πτυχίο ή Μεταπτυχιακοί και Διδακτορικοί τίτλοι σπουδών σου δίνουν τα απαραίτητα εφόδια της επιστημονικής σου περιοχής. Η παιδαγωγική επάρκεια δίνει την δυνατότητα με αποδεδειγμένες επιστημονικές μεθόδους να μεταφέρεις τις γνώσεις αυτές στα παιδιά. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι οι κάτοχοι παιδαγωγικής επάρκειας θα πρέπει να προηγούνται στις υπό διαμόρφωση κατατάξεις και κυρίως σε σχολές εκτός παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών.
+4 # ALEXIOS 02-01-2019 12:16
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
+11 # ΓΙΑΝΝΗΣ 31-12-2018 18:58
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
+5 # Βασιλικη 01-01-2019 16:32
Προσωπικά θα ντρεπομουν να πάρω τα μόρια από τα ακαδημαϊκά προσόντα και να διοριστώ και ένας συνάδελφός μου μεγαλύτερη προϋπηρεσία από εμένα να μείνει εκτός!! Ειλικρινά θα ένιωθα ντροπή και δε θα μπορούσα να το πω!!! Θα μας ρωτάνε εκεί που θα πάμε στα σχολεία πόσα χρόνια έχουμε δουλέψει, σε ποια μέρη έχουμε πάει.. τι θα λέμε;;; Δούλεψα μια χρονιά , δύο και διορίστηκα;; ενώ συνάδελφοί μας δουλεύουν τόσα χρόνια, έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα και μείναν εκτός; Θα ντρεπομουν ειλικρινά να το πω!!! Προσωπικά το σύστημα αυτό με ευνοεί, έχω πολλά από τα ακαδημαϊκά κριτήρια που μοριοδοτούνται. Είναι όμως άδικο!!!! Να μοριοδοτούνται τα ακαδημαϊκά προσόντα ναι, αλλά όχι εις βάρος της προϋπηρεσίας!! Λυπάμαι αλλά η προϋπηρεσία είναι κάτι που αποκτήθηκεε.μεγαλο κόπο και θυσίες. Μακάρι να μη βρεθεί κάνει στη θέση να πάρει τη θέση συναδέλφου του. Με αυτή τη λογική να φύγουν οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι που είναι τώρα διορισμένοι και δεν έχουν μεταπτυχιακο, υπολογιστές, ξένες γλώσσες κλπ για να μπούμε εμείς. Γιατί δεν φεύγουν;;; Δεν είναι αυτή λογική συνάδελφοι. Η προϋπηρεσία έχει υπηρετήθει και δεν επιτρέπεται να του πάρει τη θέση κάποιος άλλος!!
-6 # Γεώργιος Ρουσόπουλος 02-01-2019 11:48
Επειδή:
1. Το σύστημα διορισμών είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίζεται στο κριτήριο το οποίο αναδεικνύει τον ικανότερο και καταλληλότερο εκπαιδευτικό ώστε να προσφέρεται η μέγιστη ποιότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση.
2. Η προϋπηρεσία (σύμφωνα με την υπ’ αρ. 527/2015 Απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ, παρ. 13) «δεν έχει υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και δεν προκύπτει ότι έχει γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις» και επομένως ΔΕΝ αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο διορισμού.
3. Η θέσπιση των ακαδημαϊκών προσόντων ως κριτήριο διορισμού θα αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξης συνθηκών αγοροπωλησίας ακαδημαϊκών τίτλων όπου η ελεύθερη αγορά θα ευνοεί τον οικονομικά ισχυρότερο και όχι τον οικονομικά ασθενέστερο και επομένως ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, συνδυαστικά με τις τρεις προηγούμενες σκέψεις, το προτεινόμενο σύστημα διορισμών ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει επαρκές σύστημα ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις αρχές της Αξιοκρατίας, της Ισότητας και της Διαφάνειας που επιβάλλει το Ελληνικό Σύνταγμα και για αυτό αντιπροτείνεται η θέσπιση διεξαγωγής ΝΕΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ο οποίος αποτελεί εγγύηση Αξιοκρατίας, Ισότητας και Διαφάνειας.
-2 # alexios 03-01-2019 09:17
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ 3'- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΑΔΙΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ; ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ; ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ''ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ',' ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
-1 # Γεώργιος Ρουσόπουλος 03-01-2019 15:02
Παραθέτοντας alexios:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ 3'- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΑΔΙΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ; ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ; ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ''ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ',' ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


Δεν αποτελεί μονόδρομο η παρακολούθηση μαθημάτων στα φροντιστήρια για να επιτύχει κανείς σε γραπτό ΑΣΕΠ. Η σκληρή, πολύωρη και εντατική μελέτη στο αντικείμενο σπουδών του πτυχίου αρκεί ως προαπαιτούμενο για την επιτυχία σε γραπτό ΑΣΕΠ. Όμως, η πληρωμή μεταπτυχιακών, επιμορφώσεων κλπ αποτελεί μονόδρομο για την αύξηση μορίων και οι μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα θα βρεθούν άδικα εκτός σχολικής τάξης.

Στην περίπτωση που έχεις δίκιο (σε ό,τι αφορά την ανισότητα και αδικία που υπάρχει στον έχοντα να πληρώσει φροντιστήριο και στον μη έχοντα), τότε συνεπάγεται ότι το ίδιο άδικο βρίσκεις και στην ανισότητα ανάμεσα στον έχοντα να πληρώσει για μεταπτυχιακό, επιμορφώσεις κλπ και στον μη έχοντα. Σε αυτό το σημείο δείχνεις να συμφωνείς πλήρως με την σκέψη Νο3.

Σε ότι αφορά τη «φωτογραφική» μοριοδότηση, συμφωνώ πλήρως μαζί σου. Η οποιαδήποτε μοριοδότηση θα σχηματίσει ομάδες αντίθετων συμφερόντων και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αδικίες εις βάρος κάποιων ομάδων και θα ευνοήσει άλλες. Τη λύση με Αξιοκρατία, Ισότητα και Διαφάνεια μπορεί να την δώσει ένας Νέος Γραπτός Διαγωνισμός.

Μόνο με έναν Νέο Γραπτό Διαγωνισμό μπορεί κάποιος που θα αποτύχει να αισθανθεί χαρούμενος, διότι ένας ικανότερος και καταλληλότερος εκπαιδευτικός θα αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών του.
-4 # ΑΘΑΝΑΣΙΑ 02-01-2019 13:57
Θα αναφερθώ για τους πίνακες ΕΑΕ στην πρωτοβάθμια

1. Οι ΠΕ71 θα πρέπει να προτάσσονται μιας και έχουν εξειδικευτεί 4 χρόνια στην ειδική αγωγή και αποτελούν τους πλέον εξειδικευμένους τους ελληνικού κράτους αφού έχουν αποφοιτήσει από τμήματα τα οποία για αυτό το λόγο δημιούργησε το ελληνικό κράτος. Δεν θα πρέπει ένα μεταπτυχιακό( και πόσο μάλλον παλαιότερα που ήταν για 1 χρόνο και χωρίς πρακτική άσκηση) να είναι ισάξιο με 4 χρόνια εξειδικευμένης γνώσης και 2 χρόνια πρακτικής άσκησης( για τους αποφοίτους του ΠΤΕΑ Βόλου)

2. Για τους πίνακες των ΕΑΕ δεν μπορεί η προϋπηρεσία στην γενική αγωγή να προσμετράται στην ειδική αγωγή αφού δεν μπορεί να αποτελούν τον ίδιο κλάδο με την ίδια εμπειρία και αντίστοιχα προσόντα. Είναι σαν οι εκπαιδευτικοί μουσικής αγωγής να μπορούν να εργαστούν σε θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Επιτελούς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ας στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση και δεν θα δημιουργήσει πάλι ένα σύστημα που θα καταρρεύσει και ένα μαθητικό δυναμικό που θα το καταστρέψει. ( Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής ποτέ δεν ζήτησαν να πάρουν τη θέση των εκπαιδευτικών γενικής αγωγής σεβόμενοι την εξειδίκευση το κάθε επιστήμονα).

3. Η προϋπηρεσία αρκεί να είναι 84 μήνες όπως όριζε για χρόνια ο ΑΣΕΠ και όχι παραπάνω. Ενώ για τους πίνακες ειδικής αγωγής θα πρέπει η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα να μετρήσει και να διπλασιαστεί το διάστημα που οι πίνακες είχαν κλείσει( π.χ. 2013 οι πίνακες της ειδικής αγωγής δεν μετρούσαν τα δυσπρόσιτα και ο διπλασιασμός των μορίων δεν προσμετρήθηκε για τους αναπληρωτές που με κόπο και πολλές δυσκολίες στελέχωναν τα ελληνικά σχολεία στα ακριτικά μέρη της Ελλάδας)
Ακολουθεί το 4. 5. 6.
# ΑΘΑΝΑΣΙΑ 02-01-2019 13:57
Θα αναφερθώ για τους πίνακες ΕΑΕ στην πρωτοβάθμια

συνέχεια από 1.2.3.

4. Ο βαθμός πτυχίου θα πρέπει να προσμετράται ακριβώς και όχι με βάση το χαρακτηρισμό. Δεν μπορεί να 9,5( Άριστα) που με κόπο κάποιος έβγαλε να μοριοδοτείται το ίδιο με το 8,5(Άριστα). Ο κάθε βαθμός θα πρέπει να μετράται αντίστοιχα. Οι πιθανοί τρόποι είναι : α) να δίνονται αντίστοιχα μόρια με το βαθμό 7,2 βαθμός πτυχίου, 7,2 μόρια, 9,4 βαθμός πτυχίου 9,4 μόρια να παίρνει και β) να έχει αντίστοιχο πολλαπλασιαστή όπως ΠΑΝΤΑ όριζε ο ΑΣΕΠ βαθμός πτυχίου επί 110 (π.χ. 8,4 Χ 110).

5. Οι πίνακες δεν πρέπει να κλειδώνουν διότι τα αντίστοιχα προσόντα που θα αποκτώνται και αντίστοιχη προϋπηρεσία θα υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να προσμετράται καθώς αξιόλογοι προσοντούχοι εκπαιδευτικοί θα αποκλείονται από το διαγωνισμό και τη στελέχωση των σχολείων με αξιόλογο προσοντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα αναβαθμίσει το ελληνικό εκπαιδευτικό μας σύστημα.

6. Το μεταπτυχιακό για του ΠΕ 70 που τους έκανε ΠΕ70.50 θα πρέπει να προσμετράται με 20 μονάδες αλλά και πρώτο μεταπτυχιακό για τους ΠΕ71 θα πρέπει εξίσου να προσμετράται με 20 μονάδες.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ισχύει το εξής:

Για τους ΠΕ 70.50 απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό είναι το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή
το οποίο να μοριοδοτείται με 20 μονάδες και το δεύτερο μεταπτυχιακό με 7 (δηλαδή όπως είναι ήδη γραμμένο στο νομοσχέδιο)

ΑΛΛΑ

Για τους ΠΕ 71 πρέπει το πρώτο τους μεταπτυχιακό να μετράει 20 μονάδες και το δεύτερο με 7 ( ενώ τώρα αναφέρεται ότι το πρώτο μεταπτυχιακό μετράει με 7 μονάδες αφού το πτυχίο μοριοδοτείται σαν μεταπτυχιακό!!! χωρίς να εκμεταλεύονται σωστά το προσωπικό που έχει ούτε 1( 20 μον.) και 2 μεταπτυχιακά(7 μον.) στον κλάδο τον ΠΕ71
-4 # ΕΙΡΗΝΗ 02-01-2019 20:41
Μιας και μιλάμε για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, γιατί να μην μοριοδοτείται και η μη διδακτική προϋπηρεσία σε αντικείμενο σχετικό με την ειδικότητα? Μιλάω για τις ειδικότητες της δευτεροβάθμιας που αυτά που διδάσκουν πολλοί τα έχουν δει στην πράξη (οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνιολόγοι, γεωπόνοι κ.ά.). Επίσης, εφόσον μοριοδοτείται μια ξένη γλώσσα, γιατί να μην μοριοδοτούνται και η δεύτερη και τρίτη γλώσσα? δεν είναι γνώσεις αυτές, δεν είναι προσόντα? όπως επίσης και τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού από φορείς που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ, τύπου ECDL, CERTIPORT κ.ά.;Κάποτε τρέχαμε να κάνουμε μαθήματα για να τα αποκτήσουμε για να μην ''μείνουμε πίσω''. Τώρα τα βγάζουμε σε αχρησία? Ένα είναι το σίγουρο και τώρα όπως και παλιότερα... το κυνήγι των μορίων δε σταματά ποτέ!...
+5 # ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Κ. 03-01-2019 00:32
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ισότιμη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία τόσο για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών όσο και για τη μοριοδότηση για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αποτελεί αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 16 του Συντάγματος).

Είναι μεγάλη αδικία το άρθρο 9, εδάφιο 4 και υποεδάφιο δ), καθώς ακυρώνει την ισότιμη μεταχείριση των εκπαιδευτικών. Σας παραθέτω τα επιχειρήματά μου: 1ον. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εγκρίνονται και λαμβάνουν το διοριστήριο του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 2ον Διδάσκουν σε σχολεία, άρα επιτελούν εκπαιδευτικό έργο ισότιμο με αυτό των δημόσιων εκπαιδευτικών. 3ον Το ωράριο τους, οι μισθοί τους, η επιλογή των διευθυντών κ.ά. ελέγχονται από το Υπουργείο και γίνονται κατ΄αναλογία με αυτές των εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία. 4ον Η προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών συνεχίζει να αναγνωρίζεται μισθολογικά, αλλά όχι ως πραγματική εκπαιδευτική εμπειρία; Γιατί; 5ον Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί παρακολουθούνται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιμορφώνονται από τους Συντονιστές Σχολικού Έργου. 6ον Τα ιδιωτικά σχολεία είναι ισότιμα των δημοσίων σχολείων ως προς τους τίτλους που εκδίδουν για τους μαθητές τους, άρα γιατί όχι και οι εκπαιδευτικοί τους;

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτείται η ισότιμη αναγνώριση των κόπων και της δουλειάς ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών.
+3 # Τ.K 03-01-2019 13:45
Συμφωνώ απόλυτα Ε.Κ.Ναι στην ίση αντιμετώπιση,ΟΧΙ στην κατάφωρη αδικία.Ολοι είμαστε ίσοι και προσφέρουμε το ίδιο έργο ( πόσο μάλλον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ελέγχονται συνέχεια)!!!ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ!!!!!!!
-10 # Α. 03-01-2019 03:23
Αφού μοριοδοτείται δεύτερο πτυχίο και δεύτερο μεταπτυχιακό να μοριοδοτείται και η δεύτερη ξένη γλώσσα..
+2 # Α. 03-01-2019 03:24
Να μετρήσουν τα μόρια ΑΣΕΠ
-5 # alexios 03-01-2019 10:51
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ '' ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ!
-10 # Irene 03-01-2019 11:56
Να μετρήσει η ιδιωτική προϋπηρεσία τόσο από ιδιωτικά σχολεία όσο κι από φροντιστήρια. Οι υπόλοιποι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ κοιτάζουν μόνο συνάφεια στο αντικείμενο σπουδών, δεν κάνουν διακρίσεις. Όσοι δεν είχαμε την τύχη να δουλέψουμε ως αναπληρωτές κι ας είχαμε επιτύχει σε γραπτούς ΑΣΕΠ και δουλεύουμε για ψίχουλα τόσα χρόνια γιατί να μην αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας;
-11 # Alexia 03-01-2019 12:06
Να μετρήσει όλη η ιδιωτική προϋπηρεσία, είτε σε σχολεία είτε σε φροντιστήρια και αλλού. Δεν ήμασταν όλοι τυχεροί να διοριστούμε ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε δημόσια σχολεία.
+3 # Χρήστος 03-01-2019 12:18
Παραθέτοντας Γεωργία Μ.:
H προϋπηρεσία της Γενικής μετράει στην Ειδική εφόσον έχεις τα κατάλληλα προσόντα (πχ μεταπτυχιακό Ειδικής). Όπως και το αντίστροφο όπως και στους μόνιμους. ΤΕΛΟΣ το προνόμιο της Ειδικής που ίσχυε μέχρι πρότινος στους πίνακες των αναπληρωτών
Επιτέλους θα επικρατήσει λογική και δικαιοσύνη.
Όταν κάποιος έχει πτυχίο AEI και μεταπτυχιακό, η προυπηρεσία πρέπει να μετράει και στους δύο πίνακες ολόκληρη.

Αυτό ίσχυε και για τους μόνιμους που έκαναν μετάταξη από τη γενική στην ειδική.

Η προυπηρεσία είναι ενιαία και δημόσια. ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ και ο υπουργος ΕΥΤΥΧΩΣ την έχςει λάβει υπόψη.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟΟΜΑΔΑ. Η εμπειρια δε χανεται. Εφοσον καποιος διδασκει σε γενικη ταξη, ειναι εκπαιδευτικος για ολα τα παιδια της ταξης του και ειδικα για τα παιδια με ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες (συμφωνα με το νομοθετη ο ορος). Με το μεταπτυχιακο ειναι δικαιο να μπορει καποιος να εργαστει στην ειδικη χωρις να εξισωνεται με εναν εκπαιδευτικο με μηδενικη προυπηρεσια.
# Βαρβάρα Χ. 03-01-2019 12:24
ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟΟΜΑΔΑ. Η εμπειρια δε χανεται. Εφοσον καποιος διδασκει σε γενικη ταξη, ειναι εκπαιδευτικος για ολα τα παιδια της ταξης του και ειδικα για τα παιδια με ειδικες εκπαιδευτικες αναγκες (συμφωνα με το νομοθετη ο ορος). Με το μεταπτυχιακο ειναι δικαιο να μπορει καποιος να εργαστει στην ειδικη χωρις να εξισωνεται με εναν εκπαιδευτικο με μηδενικη προυπηρεσια.
+4 # ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΣ 03-01-2019 13:08
Οχι στην μοριοδοτηση των δυσπροσιτων, ΝΑΙ στην μοριοδοτηση των μεταπτυχιακων
+3 # ΕΥΗ ΣΕΡΕΤΗ 03-01-2019 13:10
Οχι στην μοριοδοτηση των δυσπροσιτων, ΝΑΙ στην μοριοδοτηση των μεταπτυχιακων
-2 # ΕΙΡΗΝΗ ΜΠ 03-01-2019 13:11
-1 # ΚΩΣΤΑΣ ΜΠ 03-01-2019 13:13
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ
+2 # ΕΙΡΗΝΗ 03-01-2019 14:16
Θεωρώ μεγάλη αδικία για τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης το γεγονός ότι για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους θα πρέπει να έχουν εργαστεί και ως αναπληρωτές στο δημόσιο για δύο χρόνια. Το κριτήριο αυτό ακυρώνει το έργο των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς υποδηλώνεται η μη καταλληλότητά τους.

α) Πώς είναι δυνατόν οι τίτλοι σπουδών από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία να είναι ισότιμοι ενώ οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών να αντιμετωπίζονται διαφορετικά σαν να είναι υποδεέστερη κατηγορία;

β) Πως είναι δυνατόν να τίθεται απαραίτητο κριτήριο για αναγνώριση προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών η εργασία στο δημόσιο; Όλοι γνωρίζουμε ότι η αξιολόγηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι καθημερινή και γίνεται από εργοδότες, συναδέλφους, διευθυντές και γονείς.

Έχω εργαστεί τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση και πιστεύω ότι όλοι αξίζουμε ίσες ευκαιρίες αντιμετώπισης στο σύστημα διορισμού.

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
-9 # ΘΑΝΟΣ ΠΕ04.02 03-01-2019 15:11
Η ιδιωτική υπηρεσία δεν θα πρέπει να μετρήσει γιατί όλοι δεν έχουν τις διευκολύνσεις (κοινώς γνωστούς ) για να πρόσληψη σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Μοριοδότηση μόνο για εκπαιδευτική υπηρεσία σε δημόσια σχολεία μιας και στην περίπτωση αυτή υπήρχαν αξιοκρατικοί πίνακες με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ενίσχυση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές με ένα συντελεστή πχ, x 1,1 ή x 1,2. Θα μπορούσε να μπει και το κριτήριο του διορισμοί σε δυσπρόσιτα με την υποχρεωτική παραμονή για δυο ή τρία έτη μετρώντας την προϋπηρεσία σε αυτήν την περίπτωση x2
Μεγαλύτερη βαρύτητα στην προϋπηρεσία , να ληφθεί το έτος κτήσης πτυχίου.
Μοριοδότηση μιας μονό ξένης γλώσσας. Δεν μπορεί η άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας που κάποιος την πήρε όταν ήταν μαθητής ή φοιτητής πριν από αρκετά ή από ένα μεταπτυχιακό του εξωτερικού αμφιβόλου ποιότητας να μετρά περισσότερο από ένα μεταπτυχιακό ( το δεύτερο μεταπτυχιακό σύμφωνα με τη δοθείσα μοριοδότηση).
Να ενισχυθεί η μοριοδότηση στα άτομα με σοβαρές παθήσεις.
Για τα τέκνα ή μοριοδότηση να δίνεται σε ένα μόνο από τους δυο γονείς σε περίπτωση και που οι δυο γονείς είναι εκπαιδευτικοί.
-4 # Άννα 03-01-2019 16:23
Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ισάξια προσμέτρηση υπηρεσίας είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι μήνες που εργαστήκαμε στον ιδιωτικό τομέα δε γίνεται να προσμετρηθούν. Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν σημαίνει προσφορά στην Παιδεία;
Αυτό που θα ήθελα να προτείνω είναι να μοριοδοτούνται άτομα που δούλεψαν στον ιδιωτικό τομέα (είτε παραιτήθηκαν είτε απολύθηκαν). Η παραίτησή μας έγινε για να καλύψουμε κάποιο κενό στον δημόσιο τομέα, για να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Θα ήταν άδικο να εξανεμιστεί ο κόπος της εργασίας μας... Η εμπειρία που αποκτιέται μέσα στη σχολική αίθουσα, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα πρέπει να θεωρείται ισάξια και να μη "χάνεται".
+3 # Γιώργος Α. 03-01-2019 21:26
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή. Επομένως όσοι έχουν εργαστεί ως ΤΕ16 και μετέπειτα απέκτησαν πτυχίο ΠΕ79.01 θα πρέπει να προσμετρηθεί η συνολική τους προϋπηρεσία διότι ο κλάδος ουσιαστικά είναι κοινός.
-4 # Α. Παπαδάκη 03-01-2019 21:28
Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός οτι η εκπαιδευτική προϋπηρεσία μοριοδοτείται όπου να 'ναι. Αναγνωρίζεται ιδιωτική εκπαιδευτική προϋπηρεσία, όμως δεν αναγνωρίζεται η δημοσια εκπαιδευτική προϋπηρεσία στην τριτοβάθμια εκπαιδευση. Πολλοι ΕΕΠ εχουν εργαστει ως εργαστηριακοι συνεργάτες στα αντιστοιχα τμηματα των σχολών τους, δηλδή και εκπαιδευτικη εμπειρία και πάνω στην ειδικότητα τους! Παρακαλώ να το κοιτάξετε και να αρθεί η συγκεκριμένη αδικία

Α. Παπαδάκη
ΠΕ 21
+5 # Katia 03-01-2019 23:19
Καμία υποχώρηση όσον αφορά τη μοριοδότηση της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Όχι στο διπλασιασμό της προϋπηρεσίας των δυσπρόσιτων. Ήταν γνωστό όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία, ότι δε θα μετρούσε στους πίνακες διορισμού...
# Α.Ζ. 04-01-2019 21:15
Το ξαναέγραψα πιο πάνω:
Μη γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν στο 100%.
Για τα δυσπρόσιτα δεν ίσχυε διπλασιασμός.
Ίσχυε όμως για τα απομακρυσμένα (παλιά ΙΑ και ΙΒ), σύμφωνα με την προσθήκη Λοβέρδου στον προηγούμενο νόμο 3848/2010.
Με βάση αυτό το νόμο κινούμασταν μέχρι τώρα.
Δεν είναι δίκαιο να καταργηθεί προς τα πίσω.
Αν ανέβει το ταβάνι, να ανέβει για όλες τις προϋπηρεσίες.
Τα τελευταία 5 διδακτικά έτη πλήθος συναδέλφων επέλεγε τα μέρη τα συγκεκριμένα με αυτό ακριβώς το κριτήριο.
Το γεγονός ότι δεν θα γίνει διορισμός μέσω γραπτού διαγωνισμού, δεν αναιρεί το διπλασιασμό της πραγματικής προϋπηρεσίας στα μέρη αυτά.
Απλά συμφέρει τους περισσότερους να ακυρωθεί ο διπλασιασμός.
Για τα πριν το 2014-2015 σχ έτη προφανώς και δεν θα πρέπει να έχει κανείς απαίτηση να ισχύσει διπλασιασμός.
-6 # Alex 03-01-2019 23:22
Όχι στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας του ιδιωτικού τομέα.
-5 # Alex 03-01-2019 23:27
Κανένας παλιός γραπτός ασεπ. Ναι στη Μοριοδότηση με διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Το σχέδιο νόμου θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα κ να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου το γρηγορότερο δυνατό.
+4 # ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΦΑΝΗ 03-01-2019 23:31
Είναι απολύτως δίκαιη η μεταφορά μορίων προϋπηρεσίας από την Γενική στην Ειδική Αγωγή.
-5 # Alex 03-01-2019 23:37
Για τις ξένες γλώσσες θα πρέπει να μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος όλων των διαφορετικών ξένων γλωσσών που κατέχει ο υποψήφιος και όχι μόνο μίας γλώσσας
-2 # Maria 04-01-2019 00:16
Ναι στην μοριοδότηση 2 σεμιναρίων 300 ωρών ( πχ στην ειδική κ στη διαπολιτισμική εκπαίδευση) ώστε να μπορούμε ν ανταποκριθούμε στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και των 2 περιπτώσεων. Εξάλλου μπορεί να αποτελέσει κ κίνητρο επιμόρφωσης κ εξειδίκευσης για τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν κ δωρεάν τέτοιες επιμορφώσεις.
-4 # katerina 04-01-2019 00:52
Να προσμετράτε η προϋπηρεσία απ όλα τα επίπεδα που έχει δουλέψει κάποιος στην ειδική αγωγή και με όλα τα πτυχία. Κάποιοι έχουν 2 πτυχία και δουλεύουν εν αλλαξ με αυτά στην ειδική. Θα πρέπει να μπορούν να συνυπολογίζονται τα μόρια της προϋπηρεσίας και από τα δύο πτυχία όπως ήταν παλία, αρκεί να είναι και τα δύο με προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή.
-1 # katerina 04-01-2019 00:55
Δε μπορεί να μεταφερθεί η προϋπηρεσία από τη γενική στην ειδική, αυτό δεν είναι εφικτό. Γενικής είναι όλων τα πτυχία, ειδικής αγωγής είναι μόνο όσων έχουντ α κατάλληλα προσόντα. Η Ειδική είναι εξειδίκευση της γενικής. Δε μπορεί ένας της γενικής να εργαστεί στην ειδική μόνο κακό θα κάνει, γιατί δε γνωρίζει τπτ για το αντικείμενο και πως να το διαχειριστεί..
-7 # katerina 04-01-2019 01:17
Οι κατηγορίες των μονογονεικών οικογενειων, των πολυτεκνων και των τριτέκνων, θα πρέπει να είναι με διαφορετικό ποσοστό πρόσληψης από το μέσο όρο. Σ εναν δικό τους πινακα. Και εφόσον ολοι εχουν παιδια να μην παιρνουν μόρια για τα παιδια αλλα για τα ακαδημαικα τους προσοντα, γτ γι αυτα διορίζονται.
+1 # Γιώργος Α. 04-01-2019 10:22
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή. Επομένως όσοι έχουν εργαστεί ως ΤΕ16 και μετέπειτα απέκτησαν πτυχίο ΠΕ79.01 θα πρέπει να προσμετρηθεί η συνολική τους προϋπηρεσία διότι ο κλάδος ουσιαστικά είναι κοινός
# ΓΙΩΡΓΟΣ 04-01-2019 13:00
Να παραμείνει στη μοριοδότηση των πτυχίων το 7-14-21 . Οι διάφορες σχολές έχουν διαφορετική δυσκολία...Ένα από τα θετικά του προσχέδιου...Μπράβο
-1 # Κωνσταντίνος Α. 04-01-2019 13:45
Εφόσον μοριοδοτηθούν οι ξένες γλώσσες στο ΕΕΠ (όπως ίσχυε και το 2010 αν θυμάμαι καλά) τότε αυτές θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπολογιστούν αθροιστικά.

Επιπλέον θεωρώ πως η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στη γενική παιδεία για προσληψη στους κλάδους ΕΕΠ είναι άτοπη.Κι αυτό γιατί αφενός από τη μία μιλάμε για διδακτική προϋπηρεσία (στη γενική παιδεία) κι αφετέρου για προϋπηρεσία στο αντικείμενο (πχ εκτελεση προγραμματος φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπευτικές συνεδρίες κλπ). Συν τοις άλλοις υπάρχουν ειδικότητες στη γενική παιδεία (ΕΠΑΛ) οι οποίες διαθέτουν ειδικότητες (πχ Βοηθος Φυσικοθεραπειας) ενώ στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ειδικότητες του ΕΕΠ δεν εργάζονται σε ΕΠΑΛ και αρα δεν μπορουν να μεταφέρουν προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή εφόσον κατέχουν και 2ο τιτλο σπουδων...
# Νικολέττα ΠΕ25 04-01-2019 18:42
Οι σχολικοί νοσηλευτές (ΠΕ25), οι κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ30), οι ψυχολόγοι (ΠΕ23) και το ΕΒΠ εργάζονται εκτός από την ειδική αγωγή και στη γενική αγωγή.

Οι νοσηλευτές (ΠΕ87.02), οι ΠΕ22 και οι ΠΕ31 με το βασικό τους πτυχίο, οι παιδοψυχίατροι (ΠΕ87.01), οι κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ87.06), οι φυσικοθεραπευτές / εργοθεραπευτές (ΠΕ87.08) μπορούν να δουλέψουν και ως καθηγητές.
-3 # Γιώργος Πανούσης 04-01-2019 14:29
Η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας είναι πολύ χαμηλή και αδικούνται όλοι όσοι λόγω κρίσης δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να γίνουν μόνιμοι. Είναι ακατανόητο γιατί ενω αναγνωρίζεται η ιδιωτική προϋπηρεσία, αγνοείται η η δημόσια εκπαιδευτική προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στην τριτοβάθμια εκαίδευση. Τέλος η μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου είναι πολύ άδικη, καθώς η δυσκολία απόκτισης καλού βαθμού, διαφέρει απο σχολή σε σχολή και ειδικά σε σχολές του εξωτερικού (βλεπε Βουλγαρία), τα αριστα ήταν δεδομένα με το τίποτα. Αντ' αυτού λογικότερο και δικαιότερο θα ήταν να μοριοδοτηθεί η παλαιότητα του πτυχίου.
-4 # Νάντια Πιτσιλκα 04-01-2019 14:40
Για ξενόγλωσσους και πληροφορικούς ΑΕΙ/ ΤΕΙ να προσμετράται η γλώσσα και η γνώση ΤΠΕ που προσφέρει το εκάστοτε πτυχίο ως προσόν γλωσσομάθειας ανωτάτου επιπέδου (Γ2) και ως προσόν ΤΠΕ αντίστοιχα, όπως ισχύει σε προκηρύξεις ωρομισθιων εκπαιδευτών ενηλίκων.

Τα σεμινάρια άνω των 300 ωρών να μην προσμετρώνται εκτός κι αν αποτελούν προσόν για ένταξη σε επικουρικό πίνακα (ειδικής αγωγής, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κλπ).
-5 # Μάρκος Φ. 04-01-2019 14:58
Θεωρώ την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας πάρα πολύ χαμηλή, συγκριτικά με αυτήν των ακαδημαικών κριτηρίων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενω αναγνωρίζεται η ιδιωτική προϋπηρεσία, αγνοείται, προκλητικά, η δημόσια προϋπηρεσία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε πολλοί οι ΕΕΠ που έχουμε εργαστεί, χρόνια, ως εργαστηριακοί συνεργάτες σε ΤΕΙ και ενώ μέχρι τώρα αναγνωριζόταν, ξαφνικά δεν είναι στα κριτήρια. Αυτή η προϋπηρεσία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, μην την αφηνετε απ' εξω!!! Κλείνοντας, θα ήθελα να πω οτι η μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου, είναι τουλάχιστον αστοχο κριτήριο, καθώς η δυσκολία αλλαζει ανάλογα την κάθε σχολή, αλλά και το πότε το πήρε καθένας.

Ένας ΠΕ21
+2 # ΓΙΑΝΝΗΣ 04-01-2019 16:43
Πρέπει να πριμοδοτούνται τα μόρια του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
+4 # Νίκος 04-01-2019 17:33
Ελπίζω τελικά να λάβετε υπόψην την αγωνία χιλιάδων καθηγητών που εργαζοντουσαν σε ιδιωτικα σχολεία και απολύθηκαν με αν αναιτιολογητη απόλυση σύμφωνα με το δικαίωμα που έδωσε στους ιδιοκτήτες των σχολείων ο νόμος Διαμαντοπουλου, οι οποίοι εργάστηκαν κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες ανερχόμενοι προσβολές, καταστρατηγηση ωραρίου, πενθήμερης εργασίας καθώς αναγκάζονταν να πηγαίνουν στον εργασιακό τους χώρο και τα Σαββατοκύριακα για να οργανώνουν οι ιδιοκτήτες δημοσιοσχετιστικες εκδηλώσεις.
Που να υπάρξει χρόνος και κουράγιο για μεταπτυχιακα?
Υπάρχουν συνάδελφοι μεσήλικες με 20 χρόνια προϋπηρεσία σε ιδιωτικα σχολεία που απολύθηκαν σε μια μέρα χωρίς καμία εξήγηση. Έχουν βρει καταφύγιο στο θεσμό του αναπληρωτή όπου τους αναγνωρίζεται όλη η προϋπηρεσία τους. Αυτό πρέπει να κανεται και εσείς κύριε υπουργέ. Να αναγνωρίσεται όλη την προϋπηρεσία ιδιωτική και δημόσια, χωρίς όριο τους 120 μήνες και να μην αλλαξεται την σειρά που έχουν στον πίνακα αναπληρωτων. Έπειτα από τόσα χρόνια που τουλάχιστον έχουν μια ελπίδα κάθε Σεπτεμβρη ότι θα προσληφθούν το άρθρο 9 τους διαλύεται ξανά την ζωή και με το όριο των 120 μορίων τους στέλνεται πάλι στην ανεργία. Που μπορεί να βρει δουλειά ένας καθηγητής άνω των 50 ετών με οικογένεια και παιδιά αν μείνει πάλι άνεργος? Έλεος πια
-12 # Νικολέττα ΠΕ25 04-01-2019 18:20
Πρέπει να μοριοδοτούνται όλες οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει κάποιος.
+2 # Νικολέττα ΠΕ25 04-01-2019 18:23
Στους πίνακες πρέπει να προτάσσονται όσοι έχουν παιδαγωγική επάρκεια.
+2 # MAIRA 04-01-2019 18:47
Θα πρέπει να μειωθούν τα μόρια που δίνει το διδακτορικό. Είναι υπερβολικά πολλά. Κ είτε να μη λειτουργήσουν αθροιστικά με συναφές μεταπτυχιακό είτε να είναι μικρότερη η αθροιστική μοριοδότησή τους.
-2 # katerina 04-01-2019 18:59
Να μοριοδοτουνται τα σεμιναρια ειδικης αγωγης στην ειδικη και της διαπολιτισμικης στην διαπολιτισμικη. Οχι όλα παντου.
-3 # Γ.Μ 04-01-2019 19:24
Θα πρέπει να αναγνωρίζεται η προυπηρεσία στην δημόσια εκπαίδευση που αποκτήθηκε μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!
Ναι στη μεταφορά γενικής σε ειδική.
-5 # Μαρία Ν. 04-01-2019 19:46
Το να μεταφερθεί η προϋπηρεσία από τη Γενική στην Ειδική με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Και δε θα περάσει. Θα καταστρέψει την ειδική αγωγή και θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
+8 # ΟΡΕΣΤΗΣ 04-01-2019 21:35
Η διατύπωση του αρθ. 9, παρ. 4, εδάφιο δ για την εκτίμηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία προσδιορίζει, ότι για σχεδόν όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους και συνεπώς, ελλείψει μορίων, θα μείνουν όλοι εκτός της διαδικασίας πρόσληψης που προβλέπει το σχέδιο νόμου.
Άγνωστο γιατί, προσμετράται μόνο η προϋπηρεσία κάποιων σπανιότατων περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ίσως να είναι μονοψήφιος ο αριθμός τους), οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά (!) τις εξής δύο προϋποθέσεις: α) Έχουν απολυθεί λόγω κατάργησης του σχολείου, της τάξης ή του τμήματος και β) (ταυτόχρονα) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη.
Όμως, η διάταξη πάσχει τόσο από έλλειψη νομιμότητας (όσο και από έλλειψη στοιχειώδους λογικής). Προσκρούει δε, σε πλήθος συνταγματικών και νομικών προβλέψεων καθώς και στη διαμορφωμένη νομολογία του ΣτΕ για το ρόλο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού ως μέρους του εγχώριου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), το οποίο υπάγεται σε ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο που καθορίζεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο ενώ επίσης κατευθύνεται από τους αντίστοιχους δημόσιους φορείς που υπάγονται σε αυτό (π.χ. Ι.Ε.Π.).
Σημειώνεται, ότι η ισότιμη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία τόσο για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών όσο και για την μοριοδότηση στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αποτελεί αυτονόητη συνταγματική και νομική υποχρέωση της πολιτείας, η οποία εφαρμόζεται απρόσκοπτα επί σειρά ετών (άρθ. 16 του Συντάγματος). Με την παρούσα διάταξη, αυτή η παγιωμένη ισότιμη αντιμετώπιση ακυρώνεται παρατύπως, όπως βεβαίως ακυρώνεται η de facto και de jure ισότιμη μεταχείριση που έχει θεσμοθετηθεί μέσα από νομικές ρυθμίσεις, δικαστικές αποφάσεις, ερμηνευτικές εγκυκλίους, έγγραφα και πρακτικές της Διοίκησης επί τουλάχιστον 3 δεκαετίες.
+8 # ΟΡΕΣΤΗΣ 04-01-2019 22:59
Η διατύπωση του αρθ. 9, παρ. 4, εδάφιο δ για την εκτίμηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία προσδιορίζει, ότι για σχεδόν όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους και συνεπώς, ελλείψει μορίων, θα μείνουν όλοι εκτός της διαδικασίας πρόσληψης που προβλέπει το σχέδιο νόμου.
Άγνωστο γιατί, προσμετράται μόνο η προϋπηρεσία κάποιων σπανιότατων περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ίσως να είναι μονοψήφιος ο αριθμός τους), οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά (!) τις εξής δύο προϋποθέσεις: α) Έχουν απολυθεί λόγω κατάργησης του σχολείου, της τάξης ή του τμήματος και β) (ταυτόχρονα) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη.
Όμως, η διάταξη πάσχει τόσο από έλλειψη νομιμότητας (όσο και από έλλειψη στοιχειώδους λογικής). Προσκρούει δε, σε πλήθος συνταγματικών και νομικών προβλέψεων καθώς και στη διαμορφωμένη νομολογία του ΣτΕ για το ρόλο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού ως μέρους του εγχώριου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), το οποίο υπάγεται σε ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο που καθορίζεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο ενώ επίσης κατευθύνεται από τους αντίστοιχους δημόσιους φορείς που υπάγονται σε αυτό (π.χ. Ι.Ε.Π.).
Σημειώνεται, ότι η ισότιμη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία τόσο για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών όσο και για την μοριοδότηση στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αποτελεί αυτονόητη συνταγματική και νομική υποχρέωση της πολιτείας, η οποία εφαρμόζεται απρόσκοπτα επί σειρά ετών (άρθ. 16 του Συντάγματος). Με την παρούσα διάταξη, αυτή η παγιωμένη ισότιμη αντιμετώπιση ακυρώνεται παρατύπως, όπως βεβαίως ακυρώνεται η de facto και de jure ισότιμη μεταχείριση που έχει θεσμοθετηθεί μέσα από νομικές ρυθμίσεις, δικαστικές αποφάσεις, ερμηνευτικές εγκυκλίους, έγγραφα και πρακτικές της Διοίκησης επί τουλάχιστον 3 δεκαετίες.
-7 # ΕΛΕΝΑ 04-01-2019 23:02
Οι αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας βρίσκονται στην πιο δημιουργική ηλικία, γεμάτοι εφόδια και γνώσεις. Εϊναι κρίμα να μη μας δίνετε μια ευκαιρία να μπούμε σε σχολική τάξη. Επιπλέον, μπορούμε ευκολότερα να κατανοήσουμε τις ανάγκες των μαθητών, οι οποίες έχουν αλλαξεί, λόγω των ρηξικέλευθων κοινωνικών αλλαγών. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από νέους εκπαιδευτικούς, που ναι έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, έμαθαν ξένες γλώσσες , γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να διδάξουν. Επενδύσαμε διαφορετικά και ήρθε η ώρα να ανταμειφθούμε.
Κυριέ υπουργέ, σκεφτείτε πόσοι άνεργοι εκπαιδευτικοί ηλικίας 25-40, έχουν όλα τα εφόδια και τις ικανότητες να προσφέρουν στα σχολεία αυτού του τόπου, δημιουργώντας πολιτές ικανούς, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.
+8 # ΟΡΕΣΤΗΣ 04-01-2019 23:02
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το εδάφιο διατυπώθηκε εκ παραδρομής με αυτόν τον τρόπο και ότι δεν αποτελεί μεθόδευση εκτοπισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την διαδικασία προσλήψεων του σχεδίου νόμου.
Το ορθό θα ήταν η «πραγματική» εκπαιδευτική «προϋπηρεσία» στην ιδιωτική εκπαίδευση να προσμετράται πάντα, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, αφού συνιστά ένα αντικειμενικό γεγονός, που δεν δύναται να αντιμετωπιστεί παρά μόνο ως «πραγματική προϋπηρεσία» και όχι ως κάτι άλλο ή ως κάτι που ουδέποτε υπήρξε. Εναλλακτικά, μια (λιγότερο ορθή) διατύπωση της διάταξης θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη (προστίθενται οι λέξεις «των οποίων έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας»):
«Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών των οποίων έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον: αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων και ββ) έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης».
Σημειώνουμε επιπλέον τις ακόλουθες παρατηρήσεις που αποδεικνύουν έτι περεταίρω τον παραλογισμό της επίμαχης διάταξης:
Το σχέδιο νόμου, εκτός από διάκριση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κάνει επίσης διάκριση (κατά παράβαση πολλών συνταγματικών αρχών) ανάμεσα στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αφού αναγνωρίζει την προϋπηρεσία μόνο σε ένα ελάχιστο και σπανιότατο δείγμα ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά όχι σε όλους τους υπόλοιπους.
Το διοριστήριο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατατίθεται και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
+6 # ΟΡΕΣΤΗΣ 04-01-2019 23:05
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί επιτελούν εκπαιδευτικό έργο ισότιμο και όμοιο με αυτό των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων, δεδομένου ότι διδάσκουν στα ίδια αναλυτικά προγράμματα, την ίδια διδακτέα ύλη, ίδια εκπαιδευτικά συγγράμματα κ.λπ.
Το ωράριό τους καθώς και οι μισθοί τους ελέγχονται από τον εποπτεύοντα φορέα (Υπουργείο) και γίνονται με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.
Τα ιδιωτικά σχολεία είναι ισότιμα των δημοσίων σχολείων ως προς τα προγράμματα σπουδών που καλούνται να υλοποιήσουν και ως προς τους τίτλους σπουδών που εκδίδουν. Θα αποτελέσει πραγματική πρωτοτυπία και πλήρης εκτροπή από τη νομιμότητα και τη λογική το να γίνει επιλεκτική διάκριση αποκλεισμού της διδακτικής προϋπηρεσίας των καθηγητών τους.
Ας σημειωθεί τέλος, ότι τυγχάνω εμπειρογνώμων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής (Ι.Ε.Π.), μετά από σχετική προκήρυξη, στην οποία επελέγησαν αξιοκρατικά δύο (2) εκπαιδευτικοί μεταξύ πολλών υποψηφιοτήτων. Βασικό προαπαιτούμενο (μεταξύ άλλων κριτηρίων) για την επιλογή μας ήταν η μεγάλη εκπαιδευτική προϋπηρεσία μας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το έργο μας δε, ήταν να συντάξουμε προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικά συγγράμματα για το νέο Λύκειο στο αντικείμενο της ειδικότητάς μας.
Συνεπώς, σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, μπορούμε – ως ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί – να είμαστε οι εμπειρογνώμονες του (δημόσιου) Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), που θα συν-διαμορφώσουμε την εκπαιδευτική πολιτική και την ύλη που θα εφαρμοστεί στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας αλλά η εκπαιδευτική μας προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν λαμβάνεται υπόψη, όταν πρόκειται να υποβάλλουμε αίτηση πρόσληψης στη δημόσια εκπαίδευση.
# Ρούλα 04-01-2019 23:20
Η προϋπηρεσία θα πρέπει να αναγνωρίζεται μόνο στον οικείο κλάδο στον οποίο προσφέρθηκε. Κάποιος που εργάστηκε στην εκπ/ση με 2 πτυχία, δεν θα πρέπει να μεταφέρει την προϋπηρεσία του από τον έναν κλάδο στον άλλο, γιατί η εμπειρία που απέκτησε αφορά μόνο τον κλάδο στον οποίο εργάστηκε. Επιπλέον, η προϋπηρεσία της ειδικής θα πρέπει να προσμετράται μόνο στην ειδική και η προϋπηρεσία της γενικής θα πρέπει να προσμετράται μόνο στην γενική αφενός γιατί η εμπειρία που αποκτήθηκε αφορά το συγκεκριμένο είδος εκπ/σης και αφετέρου γιατί οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν με διαφορετικούς πίνακες και κριτήρια.
Επίσης, με την υπ’ αριθμ. 151244/Δ2 Υ.Α. (ΦΕΚ 2617/Β΄/1-10-2014) αίρονταν μια αδικία και αποκαθιστούνταν η ισότητα ανάμεσα σε εκπ/κούς που προσλαμβάνονταν στον τόπο τους ή κοντά σε αυτόν και σε εκπ/κούς που προσλαμβάνονταν μακριά από τον τόπο τους, αφού οριζόταν πως: “αποκλειστικά για θέματα προσμέτρησης προϋπηρεσίας σε πίνακες κατάταξης, ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπ/κών λογίζεται η εναρκτήρια ημερομηνία της οριζόμενης, στη σχετική υπουργική απόφαση πρόσληψης, προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται εντός της προθεσμίας αυτής.” Οι νέες διατάξεις για την πραγματική προϋπηρεσία συνεπάγονται ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί θα «τιμωρούνται» για το ότι δεν υπάρχουν κενά στον τόπο τους και αναγκάζονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, φτάνοντας φυσικά όχι από την εναρκτήρια ημερομηνία που ορίζουν οι αποφάσεις.
Θα πρέπει λοιπόν ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΔΙΚΑΙΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑΣ Υ.Α.

You have no rights to post comments

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top