«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
Άρθρο 8
Κριτήρια αξιολογικού Πίνακα Ε2΄ (Ε.Β.Π.)
Ο αξιολογικός πίνακας Ε2΄ καταρτίζεται με βάση τα ακόλουθα προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των κριτηρίων αυτών, ως εξής:
Α. Ακαδημαϊκά Προσόντα:
α) Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων: τέσσερις (4) μονάδες για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10), καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, ή
β) ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος Ι.Ε.Κ. ή «Τάξης μαθητείας» ΕΠΑ.Λ.: έξι μονάδες και ογδόντα εκατοστά (6,80) της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10), καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος των Ι.Ε.Κ. και της «Τάξης Μαθητείας» ΕΠΑ.Λ. αναγράφεται στη βεβαίωση του Ο.Ε.Ε.Κ.-Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
- Δεύτερος τίτλων σπουδών των περιπτ. α΄ και β΄: δέκα (10) μονάδες.
- Άριστη γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: οκτώ (8) μονάδες.
- Πολύ καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: έξι (6) μονάδες.
- Καλή γνώση μίας (1) ξένης γλώσσας: τέσσερις (4) μονάδες.
- Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου): τέσσερις (4) μονάδες.
- Πιστοποιημένη επιμόρφωση Α.Ε.Ι., διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών: τέσσερις (4) μονάδες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων ακαδημαϊκών προσόντων είναι για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. α΄ εξήντα έξι (66) μονάδες και για τους κατόχους τίτλου σπουδών της περίπτ. β΄ ενενήντα τέσσερις (94) μονάδες.
Β. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία:
- Μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες.
Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας είναι εκατόν είκοσι (120) μονάδες.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
- Αριθμός τέκνων: δύο (2) μονάδες για κάθε τέκνο.
- Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου, ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες.
Σχόλια
Και κάτι ακόμα πιο ουσιαστικό τα ιεκ είναι μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση !
Να έχουν μοριοδοτήση BRAILLE, σεμινάριο εξειδίκευσης ΈΝΓ κλπ .
Και να μετράει η παλαιότητά πτυχιου
Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής
και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα
εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής
διάρκειας 960 ωρών. Έπειτα ολοκληρώνεται η επαγγελματική και παιδαγωγική μας κατάρτιση ύστερα από εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ λαμβάνοντας πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιπέδου 5 . Με τι κριτήριο κρίνεται να μοριοδοτουμαστε με 6.8 ούτε καν 7 ; Γιατί πρέπει να εξεταζομαστε επιπλέον για να παίρνουμε μια πιστοποίηση που μας κατατάσσει σε μεταδευτεροβάθμια την οποία εσείς δεν αναγνωρίζεται ;
Τι λες ''μωρε'' αλήθεια;
Κι εγώ τότε γιατί έκανα παραπάνω 2.5 χρόνια εκπαίδευσης στο ΙΕΚ από σενα;; Για την προγιαγιά μου;;;
"ΤΕ01.30 ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ - ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ ΤΕ01.30 ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ - ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ
Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕΛ ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. και απολυτήριο ΕΠΑ.Λ. ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. και απολυτήριο ισότιμου Γενικού Λυκείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ή πτυχίο ΚΑΙ βεβαίωση ισοτιμίας με πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας Μέσης Σχολής από τον αρμόδιο φορέα εάν δεν είναι σαφής η βαθμίδα εκπαίδευσης ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής (2) αντίστοιχης ειδικότητας και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.."
Μ άλλα λόγια, οι ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ - ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ με απολυτήριο ΕΠΑΛ και βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποκτούν παιδαγωγική επάρκεια και μπορούν να διδάξουν.
Κατατάσσονται δε ως ΤΕ, εν αντιθέσει με το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.), κλάδο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.), το οποίο παρότι έχει λάβει μεταλυκειακή εκπαίδευση με πανελαδικη πιστοποιηση ΕΟΠΠΕΠ, κατατάσσεται ως ΔΕ....
Για την κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος του Ε.Β.Π. έχει ενημερωθεί από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) και ελπίζουμε να υπάρξουν από το Υπουργείο διορθωτικές κινήσεις απο ΔΕ σε ΤΕ, καθώς τα ακαδημαικα προσοντα ειναι ιδια και στις δυο περιπτωσεις.
Επισης θα πρεπει να μοριοδοτειται η braille και η νοηματικη, ειναι βασικα προσοντα για να συνεργαστουμε με παιδια τυφλα ή κωφαλαλα, γτ δεν τα ζητατε? Δλδ θα βαλετε εβπ διπλα σε κωφο ή τυφλο μαθητη χωρις να γνωριζει τπτ (αυτες οι 2 κατηγοριες και γλωσσες ειναι ιδιαιτερο κομματι κ δεν διδασκονται πουθενα γι αυτο το αναφερω, αλλα εχουν σημαντικη βαρυτητα για την σωστη συνεργασια με αυτα τα παιδια).
Υπάρχουν και αναπηρίες που ενώ κατατάσσονται στις μη αναστρέψιμες,τα ΚΕΠΑ εξακολουθούν να μη δίνουν το εφ'όρου και πρέπει να γίνεται επαναξιολόγηση κάθε 2-3 χρόνια.
Επίσης,ΑμεΑ είναι ο έχων ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον.
Στο νέο σύστημα διορισμού έχουμε τη παράλογη πρόταση να υπάρχουν ΑμεΑ χωρίς καμιά μοριοδότηση. Ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει.Εφαρμόστε το νόμο 4460/2016, άρθρο 25, παράγραφος ε.
Ευχαριστώ και ελπίζω σε μια δίκαιη αντιμετώπιση.
(μια εκπαιδευτικός ΑμεΑ που έχει οργώσει τη χώρα τόσα χρόνια).
Ο βαθμός πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ προκύπτει απο αντικειμενικούς εξεταστές - βαθμολογητες εν αντιθέσει με το βαθμό απολυτηρίου ΕΠΑΛ ο οποίος ορίζεται από καθηγητές που ο μαθητής έρχεται σε άμεση επαφή. Χάνει δηλαδή τον αντικειμενικό του χαρακτήρα.
τους αναπληρωτές που στήριξαν την ειδική αγωγή τόσα χρόνια.
2)να μετραει ο βαθμοσ κ η κτηση πτυχιου
3) να μετραει η μοριοδοτηση ιεκ διαφορετικα απο τουσ κατοχους τεε επαλ κ αλλιωσ απο επλ διοτι οι
4) οι έχοντες πτυχίο ΈΠΛ ΓΙΑ ΟΣΟΥς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΛ εκανε 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ .(οπως τωρα θελουν να κανουν το επαλ μαθητειας)
5)απο επαλ τεε κανουν μονο 3 χρονια οποτε νομιζω οτι το πιο λογικο ειναι να εχουν περοσσοτερα μορια οι εχοντας πτυχιο ΙΕΚ μετα οι εχοντες πτυχιο ΕΠΛ και μετα οι εχοντες πτυχιο επαλ.
6)οποιος εχει σεμιναριο 300 ωρων να εχει μοριοδοτηση
7)οποιος εχει επαρκεια να εχει μοριοδοτηση
8) να μετρησει διαφορετικα η εξειδικευμενη προυπηρεσια με περισσοτερα μορια οπως γινεται στον ασεπ.
9) οι εχοντες τεκνα να παρουν μορια ΑΛΛΑ με μετρο ειναι κριμα αυτοι που δεν εχουν ή δεν μπορουν να τεκνοποιησουν
10)να μετραει δευτερο συναφες πτυχιο -ξενη γλωσσα -
ecdl
11) να μετραει η αναπηρια
12)καλα θα ειναι ομωσ να γινεται η κατανομη θεσεων οπωσ στον ασεπ με ποσοστωση
να βγαζει καποιεσ θεσεισ απο τισ οποιες καποιο ποσοστο θα ειναι γενικο με εμπειρια πανω στο αντικειμενο , καποιο με χωρις εμπειρια αλλα τα αναλογα δικαιολογητικα , καποιο για τριτεκνουσ καποιο για πολυτεκνουσ καποιο για ΑΜΕΑ .
Επίσης οι ΕΒΠ μπορούν να κάνουν και διοικητικό έργο όταν το παιδί σχολάει ή λείπει, πώς θα γίνει αυτό χωρίς αγγλικά ή Η/Υ?
Ας μην κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, γι αυτά τα παιδιά δουλεύουμε στην ουσία, δε θα πρεπε να μαστε εντάξει απέναντί τους δλδ? Με λειψά δεδομένα θα δουλεύουμε?
Για ποιο ΑΣΕΠ σχολιάζουν; και για ποιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ; Όσοι ήταν επιτυχόντες με το ΑΣΕΠ με όσους διαγωνισμούς έκανε, έχουν διορισθεί όλοι μηδενός εξαιρουμένου. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα, κατά διαστήματα διορίζει από τους πίνακες του ΑΣΕΠ (παρόλο του ότι έχουν λήξη) και όσους είχαν περάσει απλώς την βάση στους τότε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ…!
Επισης για ακομη μια φορα στα κοινωνικα κριτηρια δεν υπαρχει πουθενα η μονογονεικη οικογενεια ,ειδικα η χηρεια ,ακομη και στις αιτησεις εχουν ως επιλογη μονο εγγαμος -αγαμος .
Πεθαινουν και νεοι ξερετε σε αυτη τη χωρα ,που αφηνουν πισω παιδια και χωρις δικαιωμα συνταξιοδοτησης ....θεωρω αδικια να μην υπαρχει μοριοδοτηση για ολες τις κοινωνικες ομαδες ,αλλιως να μην μοριοδοτειται καθολου το κοινωνικο κριτηριο.Ευχαριστω .
Οι 2,4 μονάδες διαφορά ΙΕΚ με ΕΠΑΛ διεγηρουν το νευρικό σύστημα δημιουργώντας τύψεις για τις επιλογές των τελειόφοιτων συναδέλφων από ΙΕΚ.
Αυξήστε τη βαθμολόγηση στα πτυχία ΙΕΚ καθώς πέραν της εκπαίδευσης του λυκείου όπου όσοι είναι από ΕΠΑΛ διέκοψαν την εκπαίδευση τους, οι απόφοιτοι ΙΕΚ την εξέλιξαν για διάστημα 2.5 ετών.
Ευχαριστώ και ας γίνει πραγματικότητα..
Εντάξει ''αγαπητή μου'' διακρίνουμε την αγανάκτηση σας αλλά δεν κάνατε και κοινωνικό έργο άνευ αμοιβής. Ας ηρεμισουμε λιγο. Με μισθό κανονικό εργαζοσασταν και ( αναπληρωματικά τους εαυτούς σας).
ΠΑΙΔΙΑ ??????
2.) Η προϋπηρεσία μέσω των πινάκων θα πρέπει να πέρνει 17 μόρια όπως έγινε και σε άλλες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ πχ 3κ/2018 κι αυτή νομότυπη ήτανε.
3.) Οι έχοντες παιδιά (1,2,3,5 κλπ) να είναι σε διαφορετική κατηγορία και με ποσόστωση και όχι μονίμως να προτάσσονται απ όλους τους συναδέλφους. Η πρόσληψη δεν γίνεται για να είναι οκ τα δικά μας παιδιά αλλά για εξυπηρετήσουμε συγκεκριμμένες εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες παιδιών με ειδικές ανάγκες.
4.) Εξίσου μόρια να δικαιούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες ( από θάνατο ενός γονιού). Αν είναι δύσκολο 2 άτομα να μεγαλώσουν 1 ή 2 ή 3 ή 4 κλπ παιδιά φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώσει ένα άτομο αυτά τα παιδιά και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διατροφής.
5.) Όπως σημαντική είναι η γνώση Η/Υ και Αγγλικών , εξίσου σημαντική και περισσότερο είναι η γνώση νοηματικής και braille.
6.) Ως δεύτερο πτυχίο θα πρέπει να αναγνωρίζεται κάτι ισότιμο ή ανώτερο όχι κάτι προηγούμενης βαθμίδας, γτ αλλιώς γτ να μην αναγνωρίζεται και το πτυχίο του γυμνασίου μ αυτήν την λογική?
7.) Οι συνάδελφοι ΑΜΕΑ θα πρέπει επίσης να διορίζονται με διαφορετική ποσόστοση επί των προσλήψεων και όχι με μόρια. Να προηγούνται τα άτομα με πραγματική και υψηλή αναπηρία....
8.) Οι ΕΒΠ να δικαιούνται μετάταξης , γτ τους αποκλείετε? Είναι αντισυνταγματικό αυτό.
9.) Γτ οι απόφοιτη ΙΕΚ θεωρούνται ΔΕ ενώ οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ + παιδαγ επ. θεωρούνται ΤΕ? Η παιδαγωγική επάρκεια δεν τους πηγαίνει στο επίπεδο 5 ή πιο πάνω όπου είναι τα ΙΕΚ.
Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χρειάζονται ανθρώπους που ν τ αγαπούν και να παλεύουν γι αυτά.
Δείτε τα σαν δικά σας παιδιά και αποφασίστε σοφά.
Βάλτε δίπλα τους τους πιο καταρτισμένους....
Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε και καλά αποτελέσματα για ολούς μας!
1) Κακώς δεν δίνουν μόρια σε νοηματική και Braille.
2)Η ιδιωτική προυπηρεσία γιατί καταργήθηκε εντελώς?Προσμετρούν μόνο αυτήν του δημοσίου ως " εκπαιδευτική".
Απο πότε μας υπολογίζουν ως εκπαιδευτικούς?
3) Η επάρκεια τότε δεν θα πρεπε να συνυπολογιστει?
4) Η απόδοση επιπλεόν 10 μορίων για το απολυτήριο είναι υπερβολή. Ειδικά τη στιγμή που δεν μοριοδοτούν πτυχία ΑΕΙ που έχουν συνάφεια.
5) Τα πιστοποιημένα πτυχία Ιεκ είναι 2,5 χρόνια μαθητείας μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Περιμέναμε καλύτερη μοριοδότηση.
Ελπίζουμε σε αλλαγές-βελτιώσεις.
1. Το σύστημα διορισμών είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίζεται στο κριτήριο το οποίο αναδεικνύει τον ικανότερο και καταλληλότερο εκπαιδευτικό ώστε να προσφέρεται η μέγιστη ποιότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση.
2. Η προϋπηρεσία (σύμφωνα με την υπ’ αρ. 527/2015 Απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ, παρ. 13) «δεν έχει υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και δεν προκύπτει ότι έχει γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις» και επομένως ΔΕΝ αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο διορισμού.
3. Η θέσπιση των ακαδημαϊκών προσόντων ως κριτήριο διορισμού θα αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξης συνθηκών αγοροπωλησίας ακαδημαϊκών τίτλων όπου η ελεύθερη αγορά θα ευνοεί τον οικονομικά ισχυρότερο και όχι τον οικονομικά ασθενέστερο και επομένως ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, συνδυαστικά με τις τρεις προηγούμενες σκέψεις, το προτεινόμενο σύστημα διορισμών ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει επαρκές σύστημα ανάδειξης του ικανότερου και καταλληλότερου εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις αρχές της Αξιοκρατίας, της Ισότητας και της Διαφάνειας που επιβάλλει το Ελληνικό Σύνταγμα και για αυτό αντιπροτείνεται η θέσπιση διεξαγωγής ΝΕΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ο οποίος αποτελεί εγγύηση Αξιοκρατίας, Ισότητας και Διαφάνειας.
-Ναι στη μοριοδότηση προϋπηρεσίας που έχει αποκτηθεί σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και όχι σε άσχετους προς την Ειδική Αγωγή χώρους, όπως παιδικούς σταθμούς.
-Ναι στην μοριοδότηση της επάρκειας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και στην πιστοποιημένη γνώση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille. Όσοι εργαζόμαστε στην Ειδική Αγωγή έχοντας αυτές τις εξιδικευμένες γνώσεις, θα βοηθήσουμε πολύ περισσότερο τους μαθητές με τύφλωση ή κώφωση από το να έχουμε ένα δεύτερο πτυχίο.
-Όχι στην μοριοδότηση δεύτερου πτυχίου. Στην πράξη δεν οφελεί σε τίποτα τους μαθητές με ειδικές ανάγκες. Προσωπικό με εξιδικευμένες γνώσεις στην Ειδική Αγωγή χρειάζεται.
-Ναι στη μοριοδότηση πιστοποιημένης επιμόρφωσης ΑΕΙ τουλάχιστον 300 ωρών.
-Ναι στη μοριοδότηση ξένων γλωσσών.
-Ναι στη μοριοδότηση πιστοποιημένης γνώσης Η/Υ.
Ναι στη μοριοδότηση παιδιών.
Συμφωνώ το ΙΕΚ προσχολικής αγωγής και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές
Ανάγκες (δείτε τα μαθήματά μας) επρεπε να προτάσσεται έναντι του ΙΕΚ Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτητων Δημιουργία και Εκφρασης και του ΙΕΚ Βρεφονηπιιοκόμων. Αλλωστε και στο Νόμο του 2000 για την Ειδική αγωγή την ειδικότητα αυτή τη έχει ΠΡΩΤΗ και επονται οι υπολοιπες ειδικότητες. Και φυσικά τα Λύκεια να επονται γιατι είναι επιπεδο 4 και όχι 5 όπως είναι τα ΙΕΚ. Βεβαια αν έχει 2 διπλωματα ΙΕΚ στο Τομεα των παιδαγωγικών να μοριοδοτείται με τα 10 μόρια. Το ΙΕΚ αν δεν προτάσσεται θα πρέπει να έχει τουλάχιστον την ΔΙΠΛΑΣΙΑ μοριοδότηση. Και να λογίζεται η προυπηρεσία σε ατόμα με Ειδικές Ανάγκες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.-
2. Μοριοδοτηση αδυναμων ομαδων (μονογονεικες οικογενειες και αμεα)
3. Αναγνωριση ολης της προυπηρεσιας.
4. Μοριοδοτηση πτυχιου σχετικου με την ειδικη αγωγη.
Ναι γιατι αυτο συμφερει εσενα ...δεν ντρεπομαστε λεω εγω..???εχεις περασει κ απο ΑΕΙ ...
Προταξη κ επιπλεον μοριοδοτηση στους αποφοιτους ΙΕΚ..
Οι περισσότεροι που έχουν πιστοποίηση από ΙΕΚ έχουν και απολυτήριο ενιαίου λυκείου,ούτε ΕΠΑΛ ,ούτε ΤΕΕ κτλ.Τί γίνεται μ'αυτούς που έχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου και πιστοποίηση ΙΕΚ;Ας αναρωτηθούμε κάποια στιγμή,τελικά ποιοι έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα και ποιοι καλούνται να εργασθούν στην ειδική αγωγή;Υπάρχει άραγε αυτός ο τίτλος κάπου στα πτυχία τους; Γιατί το γεγόνος ότι υπάρχει στο καθηκοντολόγιο τους, δε σημαίνει ότι το έχουν διδαχθεί κιόλας!!
Στην Ελλάδα ζούμε...
Στα κριτήρια μοριοδότησης που προτείνονται δίδονται ως άριστο σύνολο 68 για τα ΙΕΚ και 40 για τα ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, συν 10 μονάδες για δεύτερο τίτλο σπουδών που μπορεί να είναι και απολυτήριο ΤΕΕ, ΤΕΛ ΕΠΑΛ. Η διαφορά με λίγα λόγια είναι 18 μονάδες από 35 που ήταν πέρσι στην εγκύκλιο.
Το προσοντολόγιο του ΕΟΠΠΕΠ το οποίο διαχωρίζει το επίπεδο 4, από το επίπεδο 5 αναφέρει τα παρακάτω:
1.Ο τίτλος της πιστοποίησης ανήκει στη μεταδευτεροβάθμια αρχική επαγγελματική κατάρτιση και παρέχεται μετά την ολοκλήρωση της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λύκειο).
Λαμβάνεται επιπλέον εξειδίκευση 2 χρόνια συν 6 μήνες πρακτικής σε δομές ειδικής αγωγής σε αντίθεση με τον ένα χρόνο ενός πτυχίου απλού λυκείου.
Επίσης ο ΑΣΕΠ λαμβάνει υπόψιν το Αρθρο 8 Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α’/20-9-02) όπου μοριοδοτει με 150 μονάδες επιπλέον ,ενώ τον Ιούλιο του 2018 έλαβε θέση σε ανακοίνωση του υπερασπίζοντας την πρόταξη των ΙΕΚ έναντι των αποφοίτων ΤΕΕ,ΤΕΛ, ΕΠΑΛ αιτιολογώντας ότι τα ΙΕΚ είναι ανώτερη βαθμίδα και επικαλούμενος το Αρθρο 8 Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α’/20-9-02) .
xenesglosses.eu/.../...
“Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαφορετικής μεταχείρισης των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ., θα μπορούσε να εξετασθεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ή κανονιστικής ρύθμισης, ανάλογης εκείνης που προέβη ο κανονιστικός νομοθέτης, κατά την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τον κλάδο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.)”…
Τα παραπάνω αναφέρει το Α.Σ.Ε.Π. στην Ετήσια Έκθεσή του για το 2017, επιχειρηματολογώντας υπέρ της αυξημένης μοριοδότησης των πτυχίων-διπλωμάτων των Ι.Ε.Κ., σε σχέση με εκείνη των πτυχίων ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων.
Για όλα τα παραπάνω νομίζω πως επιβάλλεται να προκρίνονται οι απόφοιτοι ΙΕΚ στις τοποθετήσεις ΕΒΠ ή να πριμοδοτούνται με σαφώς μεγαλύτερη διαφορά μορίων και όχι με αυτό το γελοίο 6,8 που πραγματικά είναι άξιο απορίας πώς επινοήθηκε. Τέλος τί σημαίνει μοριοδότηση δεύτερου πτυχίου α/β περίπτωσης; δηλ Ο έχων πτυχίο επιπέδου 5 θα υπολείπεται αυτού που έχει ένα επιπλέον, επιπέδου 4; Ποια είναι αυτή η λογική που θεωρεί επιπλέον προσόν μια κατώτερου επιπέδου καταρτηση; Για όνομα του θεού ασχοληθείτε λίγο σοβαρά με το θέμα γιατί έχουμε τρελαθεί και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Με τιμή