Σίτιση

 

δ) Δωρεάν σίτιση, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, παρέχεται και στους φοιτητές ΑΕΙ του εξωτερικού, στους οποίους χορηγούνται "υποτροφίες κινητικότητας" στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και στους αλλοδαπούς αλλογενείς στους οποίους χορηγείται υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών. Επίσης, δωρεάν σίτιση παρέχεται και στους αλλοδαπούς υποτρόφους των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, αλλογενείς και ομογενείς.

Δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση οι φοιτητές που γράφτηκαν στο οικείο Τμήμα ύστερα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις ή κατετάγησαν με επιλογή σαν πτυχιούχοι για την απόκτηση και άλλου πτυχίου.

Οι φοιτητές χάνουν το δικαίωμα σίτισης όταν:

1. περατώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους, ή
2. συμπληρώσουν το ανώτατο όριο χρόνου λήψης της παροχής δωρεάν σίτισης.

Η δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών διακόπτεται όταν:

1. Ο φοιτητής στρατευθεί και για όσο χρόνο διαρκεί η στράτευσή του.
2. Ο φοιτητής διακόψει τη φοίτησή του λόγω σοβαρής ασθένειας και για όσο χρόνο ισχύει η διακοπή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από τις 7/6/2018 έως και τις 30/6/2018, ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου θα πραγματοποιείται από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 14:00 μμ.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top