06-10-10 Ημερίδα ενημέρωσης των εκπροσώπων ΑΕΙ για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ημερίδα ενημέρωσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (National Qualifications Framework/NQF) υπό την αιγίδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Προσκεκλημένοι είναι οι Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), η διοίκηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ) και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

 

Οι ομιλητές, εμπειρογνώμονες από το Cedefop, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από Υπουργεία Παιδείας Ευρωπαϊκών χωρών, θα αναφερθούν στις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του «εργαλείου» διά βίου μάθησης «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» (European Qualifications Framework/EQF), ενώ ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας καθηγητής κ. Β. Παπάζογλου θα μιλήσει για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και τη σχέση του με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Η Ημερίδα αυτή, που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, οριοθετεί τη λήξη της εξάμηνης Δημόσιας Διαβούλευσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=43) και σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων ενημερωτικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top