17-05-18 Βρισκόμαστε – Γιορτάζουμε Μαζί στον Ελαιώνα την Κυριακή 20 Μαΐου

17 afel

17 elafi

17 ag

PROSKLISI GR

17-05-18  Βρισκόμαστε – Γιορτάζουμε Μαζί στον Ελαιώνα την Κυριακή 20 Μαΐου

Με σύνθημα «Βρισκόμαστε – Γιορτάζουμε Μαζί στον Ελαιώνα», τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί 15 σχολείων της Αθήνας και της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας του Ελαιώνα, πραγματοποιούν την Κυριακή 20 Μαΐου, μια μεγάλη γιορτή.

Από τις 17:30 έως τις 21:00, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα τα παιδιά και οι γονείς που διαμένουν στη Δομή όπως και τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στα οποία φοιτούν τα παιδιά της Δομής του Ελαιώνα, θα παρουσιαστούν δρώμενα με θέατρο, χορό, τραγούδι και πολλά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Τη γιορτή συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Δήμος Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία έχει ως βασικό στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις και τη συνδημιουργία μεταξύ Ελλήνων και προσφύγων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών στο πλαίσιο εργαστηρίων, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να προκύψει από αυτό. Σημαντική σημασία έχει η όλη δουλειά που έχει προηγηθεί στα σχολεία και η συνεργασία των παιδιών για την δημιουργία αυτής της γιορτής. Στόχος επίσης είναι η γενικότερη επαφή και δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά της Δομής και των κατοίκων της Δομής του Ελαιώνα.

Ενημέρωση προς δημοσιογράφους: Λόγω της αυστηρότητας της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων, η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει μόνο από την ΕΡΤ, η οποία θα διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς το οπτικό υλικό. Για τις εφημερίδες και τα sites, φωτογραφικό υλικό θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top