25 01 16 sports 550 400

04-10-22 Κεντρική εκδήλωση εορτασμού 9ης Πανελλήνιας Ευρωπαικής Ημέρας σχολικού αθλητισμού 2022

Με επιτυχία και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. η  κεντρική εκδήλωση του εορτασμού της 9ηςΠανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 σε  εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022,  στο Ν.Π.Δ.Δ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ., Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ο. Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» στο Ζάππειο.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε τους μαθητές/τριες-αθλητές/τριες που διακρίθηκαν (1η-3η θέση)  στα Παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν από την Υπουργό: οι μαθητές/τιρες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα  κατακτώντας συνολικά  34 μετάλλια στα αθλήματα: κλασσικός αθλητισμός, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, καθώς και τις μαθήτριες/αθλήτριες  οι οποίες συμμετείχαν στο  Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  και  κατέκτησαν τη 2η θέση.

Η Υπουργός κατά τον χαιρετισμό της  αναφέρθηκε  στο  σύνθημα της ημέρας «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» που στόχο έχει την ανάδειξη της  ωφελιμότητας της άθλησης  στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής και ότι οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της  χώρας  οργανώσουν και  υλοποιούν  αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, διακεκριμένοι αθλητές/τριες Κλιγκοπούλου Σοφία, Καλέντζου Δήμητρα (καλαθοσφαίριση), Χρήστου Απόστολος (κολύμβηση), Ελενη Πόλλακ, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (στίβος), Χαρά Καρυάμη(ρυθμική γυμναστική), τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ  που συμμετείχαν και  σε πρόγραμμα επίδειξης (Εγγλέζου Ελπίδα, Τοπολάι Μαριέτα, Καρόκη Καλομοίρα, Στεργιούλα Αικατερίνη, Κονιστή Ειρήνη, Ρήγα Χριστίνα) με την προπονήτρια τους Φωτεινή Κωτσοπούλου και Αναστασία Ποντίκα (πυγμαχία).

Οι μαθητές/τριες του 1ου  Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και 2ου Αγίας Παρασκευής που συμμετείχαν στις αθλητικές δράσεις της εκδήλωσης, γνώρισαν με τη βοήθεια έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής –προπονητών από τις οικείες ομοσπονδίες, αθλήματα όπως της Τοξοβολίας, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, Χειροσφαίρισης, Κλασσικού αθλητισμού, Laser run-μοντέρνο πένταθλο, πυγμαχίας, ενώ για την ασφάλεια της εκδήλωσης βοήθησαν εθελόντριες  και το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ.

Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αντιλαμβανόμενη  τη σημαντικότητα της Φυσικής Αγωγής και τα οφέλη αυτής για τους μαθητές/τριες στηρίζει έμπρακτα το σχολικό αθλητισμό έχοντας ήδη δρομολογήσει κατά το τρέχον σχολικό έτος την υλοποίηση  των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top