20-04-21 Η Ζέττα Μακρή για την πρώτη Διεθνή Πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

rsz 2img 20210415 wa0011

20-04-21 Η Ζέττα Μακρή για την πρώτη Διεθνή Πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της πρώτης Διεθνούς Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην τοποθέτησή της «Η αξία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας είναι ανεκτίμητη. Είναι η γλώσσα στην οποία μας άφησαν το έργο τους σπουδαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και συγγραφείς. Όμηρος, Πλάτων, Θουκυδίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Ιπποκράτης, Ευαγγελιστές, Πατέρες της Εκκλησίας και τόσοι άλλοι.

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα αποδίδει με ευκρίνεια την αλήθεια της ανθρώπινης σκέψης. Συμβάλλει στην έκφραση λεπτών εννοιών και είναι δυναμικά παρούσα στις επιστήμες, στα Μαθηματικά, την Φυσική, την Ιατρική, την Οικονομία και στον πολιτισμό, την Φιλοσοφία, την Λογοτεχνία και την Τέχνη.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό, συνέβαλε στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού, διαμόρφωσε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Χαίρομαι που, με αυτήν τη Διεθνή Πιστοποίηση, η αρχαία ελληνική γλώσσα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα  του σύγχρονου πολίτη του κόσμου, ως διεθνής κώδικας επικοινωνίας με σύγχρονο προσανατολισμό.

Ας αποτελέσει αυτή η Διεθνής Πιστοποίηση μια παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία και επαφή με μια από τις παλαιότερες γλώσσες του κόσμου. Και ας εξελιχθεί σε μια παγκόσμια ευθύνη για την προστασία της γλωσσικής μας κληρονομιάς, με παγκόσμιο όφελος για κάθε άνθρωπο, για κάθε κοινωνία».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top