15-04-21 Η Ζέττα Μακρή με τη Facebook και το Χαμόγελο του Παιδιού για το “Get Digital”

IMG 20210416 WA0004

15-04-21 Η Ζέττα Μακρή με τη Facebook και το Χαμόγελο του Παιδιού για το “Get Digital”

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε , σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση ενός φιλόδοξου εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ελλάδα, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της Διαδικτυακής Ασφάλειας παιδιών και εφήβων.

Η κ. Μακρή στο σύντομο χαιρετισμό της δήλωσε ότι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι μεγάλο θέμα και τεράστιο στοίχημα στις μέρες μας και συνεχάρη «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που επελέγη ως ο μοναδικός Έλληνας εταίρος από τη Facebook για συνεργασία ως προς την έναρξη και τη λειτουργία του έργου "Get Digital" στη χώρα μας.

«Το Υπουργείο Παιδείας, αρωγός και υποστηρικτής ανάλογων ενεργειών, θα θέσει υπό την αιγίδα του τις δράσεις, που θα ακολουθήσουν.

Οι κίνδυνοι, που παραμονεύουν στο διαδίκτυο, είναι μια παγκόσμια απειλή και η επιτυχής πάταξή της απαιτεί διαρκή πληροφόρηση, συσπείρωση δυνάμεων, στοχευμένες δράσεις, άμεση κινητοποίηση και εγρήγορση.

Η ενημέρωση είναι πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα μας και στην αγωνία μας για τις διαδρομές των παιδιών μας στα αμέτρητα, άγνωστα και αχαρτογράφητα μονοπάτια, που ανοίγονται στο διαδίκτυο.

Η ασφαλής πλοήγηση στο ψηφιακό περιβάλλον καλεί την παγκόσμια κοινωνία σε συστράτευση.

Ισχυροί σύμμαχοι και δυνατές συνεργασίες για την ορθή χρήση της τεχνολογίας.

Η Facebook, Το Κέντρο Νεολαίας και Μέσων Ενημέρωσης του Harvard, Το Κέντρο Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Yale, Tο Τμήμα Πρόληψης & Ευαισθητοποίησης του Χαμόγελου του Παιδιού μας παρουσίασαν το "Get Digital".

Ένα πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί από τη Facebook για να παρέχει μαθήματα, συμβουλές και πόρους, για να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες, που απαιτούνται την ασφαλή παρουσία τους και την προστασία τους στον ψηφιακό κόσμο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προτεραιότητές της με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills), ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης, μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.

Χρειαζόμαστε τρόπους, μέσα, προτάσεις, ιδέες! Χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια που μπορούμε να έχουμε και να τη διαθέσουμε στη θωράκιση των νέων μας απέναντι στις απειλές του διαδικτύου. Χρειαζόμαστε κάθε οπτική, που θα συμπληρώσει τη δική μας, και μαζί θα δούμε πιο καθαρά το στόχο, την ουσία, την επόμενη κίνηση.

Η πρωτοβουλία “GET DIGITAL” αποτελεί ένα, ακόμα, ισχυρό πλεονέκτημα στην καθημερινή μας μέριμνα για ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον.

Είμαι σίγουρη, ότι μέσα από τη συνεργασία και με σταθερό και απαρέγκλιτο προσανατολισμό μας το ασφαλές διαδίκτυο θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το ενδεδειγμένο πλαίσιο ασφαλούς διαδικτυακής δραστηριότητας».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top