12-04-21 Η Ζέττα Μακρή στα Εσπερινά Λύκεια Βόλου

 rsz 1img 20210413 wa0005

12-04-21 Η Ζέττα Μακρή στα Εσπερινά Λύκεια Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, με αφορμή την επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας.

Η κ. Μακρή, το πρωί της ίδιας ημέρας, βρέθηκε στις σχολικές μονάδες, που φιλοξενούν Ημερήσια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ δε θα μπορούσε να μην αφιερώσει χρόνο και ενδιαφέρον και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των εσπερινών λυκείων.

Κατά την παραμονή της, στους χώρους των Εσπερινών Λυκείων, η Υφυπουργός Παιδείας ανέπτυξε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς, σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και την διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

«Χαίρομαι, πραγματικά, για όλα αυτά τα παιδιά, που μετά από μια μακρά απουσία από τη φυσική τάξη, επιστρέφουν στην κανονικότητά τους, στο σχολικό περιβάλλον και θα αποκομίσουν και πάλι τα οφέλη της παρουσίας τους σε αυτό.

Το σημαντικό εφόδιο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, το self test, είναι μια πράξη υπευθυνότητας και σεβασμού προς τους συμμαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το κοινωνικό σύνολο.

Οι μαθητές έχουν επιδείξει παραδειγματική συμπεριφορά και ανταπόκριση στα μέτρα πρόληψης και προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Είμαι, αληθινά, υπερήφανη για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, που, παρά τις δυσκολίες, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να στηριχτούμε στη νέα γενιά.

Το Υπουργείο Παιδείας προσεγγίζει και αντιμετωπίζει με την ίδια μέριμνα και ενιαία προσήλωση όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο την παρουσία, τη λειτουργία και το έργο, που επιτελούν τα Εσπερινά Λύκεια. Επικεντρωνόμαστε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών, που φοιτούν σε αυτά, αλλά και των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες, προβαίνουμε σε ρυθμίσεις χρόνιων θεμάτων και παθογενειών και παρεμβαίνουμε αντισταθμιστικά, ώστε τα Εσπερινά Λύκεια να αποτελούν την ευκαιρία και να εξασφαλίζουν την προοπτική σε κάθε μαθητή.

Εύχομαι η επιστροφή στην κανονικότητα να λειτουργήσει ευεργετικά και η διδακτική χρονιά να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με επιτυχία».   

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top