06-04-21 Επίσκεψη του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Επίσκεψη του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

06-04-21 Επίσκεψη του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Τη μονάδα COVID-19 της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος. Εκεί συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Συρίγο, διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» και καθηγητή Παθολογίας, την κα Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επ. καθηγήτρια Ιατρικής, τους επιμελητές κ. Θωμά Νιτσοτόλη,  κ. Βησσαρία Σακκά, κ. Ελένη Κάκαλου, κ. Καλομοίρα Αθανασίου και τον κ. Γιάννη Μπριάνα, προϊστάµενο νοσηλευτή. Οι ιατροί του έδειξαν τα πρωτόκολλα που ακολουθεί η κλινική για τους πάσχοντες από κορωνοϊό· τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την είσοδο στον χώρο των ασθενών· τον τρόπο με τον οποίο όρισαν με μια κόκκινη ζώνη τις περιοχές που δεν επιτρέπεται να μπαίνει οποιοσδήποτε χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό· τις αυστηρές διαδικασίες που ακολουθούν οι νοσηλευτές για να φορέσουν ποδονάρια, σκούφους, ολόσωμη στολή, μάσκα, γάντια και γυαλιά.

Ο κ. Άγγελος Συρίγος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό: «Επισκέπτομαι μία πανεπιστημιακή κλινική που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και στα πρόσωπά σας, σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που επί έναν χρόνο δίνει καθημερινή μάχη με έναν άγνωστο εχθρό που μαθαίνουμε πολεμώντας τον. Παλεύετε με τον χρόνο, μένετε ξάγρυπνοι, παίρνετε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας για να μην προσβληθείτε από τον ιό. Πολύτιμο αντίδωρο έχετε το χαμόγελο των ασθενών σας που αναρρώνουν κι επιστρέφουν σπίτια τους και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Τα εμβόλια έχουν διώξει το βαθύ σκοτάδι που επικρατούσε μέχρι πριν λίγους μήνες. Το τέλος αυτού του πολέμου δείχνει να είναι κοντά. Μέχρι τότε σας εύχομαι να έχετε δύναμη». 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top