02-04-21 Συλλυπητήρια επιστολή του Υφυπουργού για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου

ipourgeio 400px

02-04-21 Συλλυπητήρια επιστολή του Υφυπουργού για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Άγγελος Συρίγος, στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου, μίας μεγάλης Ελληνίδας. Στην επιστολή του, ο Υφυπουργός εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια.

«Η Κλαίρη Αγγελίδου, άνθρωπος των γραμμάτων, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ και πολιτικός ‘έφυγε’ ανήμερα της επετείου της ενάρξεως του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Θα την θυμόμαστε για το πάθος της για την ελληνική παιδεία, για τους αγώνες που έδωσε για την ιδιαίτερη πατρίδα της και για τη σφραγίδα που άφησε στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Υπήρξε εμβληματική μορφή και για τα ελληνικά γράμματα και για τη δημόσια ζωή της Κύπρου, αφήνοντας πίσω της ανεκτίμητη παρακαταθήκη το πνευματικό της έργο. Της αξίζει κάθε τιμή» αναφέρει ο κ. Άγγελος Συρίγος.

«Μια πόλη μέσ’ στο συρματόπλεγμα/ τριάντα τρία τώρα χρόνια,/ η πόλη μου. Τριάντα τρία χρόνια μέσ’ στο συρματόπλεγμα/ η Αμμόχωστος/ ονειρεύεται ριπές ανέμων», έγραψε κάποτε. Εξέφρασε παραστατικά τον πόνο που άφησε η εισβολή από την ανικανοποίητη λαχτάρα για επιστροφή στα πατρογονικά εδάφη της Αμμοχώστου» σημειώνει ο Υφυπουργός.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γιούς της και στον κυπριακό λαό» καταλήγει ο κ. Συρίγος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top