29-03-21 Η Ζέττα Μακρή και ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης «Εκπαίδευση και Ελληνική Επανάσταση»

rsz img e260d86d1caff822f3a89f945360a57b v

29-03-21 Η Ζέττα Μακρή και ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης «Εκπαίδευση και Ελληνική Επανάσταση»

Η Υφυπουργός Παιδείας συμμετείχε σε εκδήλωση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, την Δευτέρα 29 Μαρτίου. Το 2ο στρογγυλό τραπέζι πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην ομιλία της «Αξίζουν συγχαρητήρια στις Συντονίστριες και τους Συντονιστές  Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες από τον επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, που στηρίζουν ανάλογες εκδηλώσεις με την κατάρτιση και το κύρος τους.

«Εκπαίδευση και Ελληνική Επανάσταση» και θεματική μας η αμφίδρομη σχέση της Επανάστασης με την Εκπαίδευση στα χρόνια του οθωμανικού ζυγού και στο δρόμο προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με βασικά συστατικά της την ελληνική γλώσσα, την ελληνική παιδεία, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική ψυχή, διαμόρφωσε την εθνική ταυτότητα, την εθνική συνείδηση και ομοψυχία.

Για τους υπόδουλους Έλληνες, ο πόθος για την ελευθερία ταυτιζόταν με το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης όλου του ελληνικού λαού στον κόσμο της γνώσης και των γραμμάτων.

Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την πνευματική προκοπή του έθνους και την καλλιέργεια της ιστορικής και γλωσσικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ο αγώνας για ελευθερία και ισότητα είναι διαχρονικός και το δικαίωμα για μόρφωση και Παιδεία, αδιαπραγμάτευτο και πανανθρώπινο».   

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top