27-01-21 «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων/ μεταναστών: Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον».

rsz img e260d86d1caff822f3a89f945360a57b v

27-01-21 «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων/ μεταναστών: Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον».

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή απηύθυνε χαιρετισμό στην επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη «Εκπαίδευση προσφύγων/μεταναστών: οπτικές και παρεμβάσεις», μια διοργάνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Unisef, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

 Η κα Μακρή στον χαιρετισμό της ανέφερε σχετικά:

“Με τον στόχο μας να είναι «Ούτε ένα παιδί εκτός σχολείου» αποδεχόμαστε και υποδεχόμαστε τη νέα πολιτισμική πραγματικότητα και αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο και ανθρώπινο σχολείο, απαλλαγμένο από κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς, προς όφελος της ομαλής ένταξης των παιδιών προσφύγων/μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι διαρκείς επιμορφώσεις  των εκπαιδευτικών στα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αποτελούν τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα ανεγερθεί το σύγχρονο και απαιτητικό μοντέλο της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με πυξίδα το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού που ζει, μορφώνεται και ενηλικιώνεται στην Ελλάδα, δημιουργούμε τη νέα εκπαιδευτική πολιτική ένταξης και σχολικής ενσωμάτωσης των παιδιών προσφύγων/ μεταναστών”.

 ΖΜΥπ φώτο 1

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top