23-01-21 «Η ειδική αγωγή στην Ελλάδα θα έχει το μέλλον που δικαιούται, το μέλλον που της αξίζει»

rsz img db289549fea07144fc0a3427048f0e49 v 

23-01-21 «Η ειδική αγωγή στην Ελλάδα θα έχει το μέλλον που δικαιούται, το μέλλον που της αξίζει»

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή», της  Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Πρακτική άσκηση σε πλαίσια ειδικής αγωγής: Από το επιθυμητό στο εφικτό».

Η υφυπουργός κα Μακρή απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στους  συμμετέχοντες διευθυντές ειδικών σχολείων, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές εξαίροντας την αποφασιστικότητα, τη δοτικότητα, την τόλμη και την επιμονή όλων των ανθρώπων, που εκπαιδεύουν, προϊστανται, συντονίζουν, μελετούν, εξελίσσουν και εξελίσσονται μέσα από την επιστήμη και τις δομές της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα.

Η κα Μακρή είπε με συγκίνηση: “Χαίρομαι πραγματικά και ουσιαστικά, ως υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, που ο όρος «ειδική αγωγή» περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές μου.

Και ίσως η λέξη αρμοδιότητα ακούγεται στεγνή απέναντι στην δική σας αφοσίωση και αλήθεια, αλλά ας δεχτούμε ότι περιγράφει το πλαίσιο και δίνει την ελευθερία της δημιουργίας, της  προάσπισης, της κατοχύρωσης, της θεσμοθέτησης, της συνέχειας του έργου των επιστημών της ειδικής αγωγής στη χώρα μας.

Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσω τις προτάσεις σας, τους προβληματισμούς σας, τις διεκδικήσεις σας σε μια συζήτηση, όπου μοιραζόμαστε κοινά επιχειρήματα. Η επιστήμη της ειδικής αγωγής, η εξέλιξή της, η κατάκτηση και καθιέρωση των καλών πρακτικών, η εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών και άρτιου εξοπλισμού και η ενίσχυση του χώρου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι  οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να ευδοκιμήσει η μεγάλη αυτή προσπάθεια».

Η υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά διοργανωτές και συμμετέχοντες αναγνωρίζοντας στα πρόσωπά τους, τούς συνεχιστές μιας υπόσχεσης που ανανεώνεται καθημερινά μέσα από το δικό τους όραμα, τον δικό τους αγώνα, τη δική τους δύναμη.

Και έκλεισε την ομιλία της βεβαιώνοντάς τους:
«Είμαι δίπλα σας, σέβομαι και θαυμάζω το έργο σας, υποκλίνομαι στην πίστη σας και εύχομαι να ανταποκριθώ στο υψηλό επίπεδο των αξιώσεων, που δικαιωματικά προτάσσετε, ως γνήσιοι υπερασπιστές των επιστημών της ειδικής αγωγής».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top