24-01-21 Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών για την ψυχοκοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών»

rsz img e260d86d1caff822f3a89f945360a57b v

24-01-21 Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών για την ψυχοκοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών»

Η υφυπουργός κ. Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του Επιστημονικού Τμήματος Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Διαδικτυακής Ημερίδας για την Εργονομία και το Παιδί, με θέμα: «Αλλάζω στάση, αλλάζω ζωή», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, το παιδί, ο έφηβος και η εργονομία στο σχολικό περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.   Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων τόνισε: «Οι ορθοπαιδικές παθήσεις σε παιδιά και εφήβους έχουν πολλαπλασιαστική τάση. Η ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλα τα περιβάλλοντα, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται τα παιδιά και οι έφηβοι, λειτουργεί επιβαρυντικά και καταστροφικά στην μυοσκελετική υγεία τους.

Στον αντίποδα η άθληση, η σωματική άσκηση, η σωστή στάση σώματος, η αποφυγή της καθιστικής ζωής, η λογική χρήση των ψηφιακών μέσων συμβάλλουν στην σωστή και ομαλή μυοσκελετική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

Το σχολικό περιβάλλον μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα εργονομίας των παιδιών και των οικογενειών τους, στην προώθηση και καθιέρωση καλών πρακτικών πρόληψης και προαγωγής της υγείας, στην υιοθέτηση νέου τρόπου ζωής.

Ας γίνουμε προπονητές των παιδιών μας σε αυτήν τη μεγάλη αλλαγή! Αλλάζουμε στάση, αλλάζουμε ζωή!».

Η κα Μακρή αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο της ημερίδας και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες διακεκριμένους καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες, εξαίρετους ομιλητές, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές, αφοσιωμένους γονείς, που πλαισιώνουν και στηρίζουν με την παρουσία, το ενδιαφέρον, την κατάρτιση και το κύρος τους ανάλογες προσπάθειες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top