18-09-20 Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαιδευσης στην Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ στη Γερμανία 

ΥΠΑΙΘ 2

18-09-20 Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαιδευσης στην Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ στη Γερμανία 

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος,  συμμετείχε στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Γερμανικής Προεδρίας.
Η Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας πραγματοποιήθηκε στο  Όσναμπρυκ  της Γερμανίας στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2020 με κεντρικό θεματικό άξονα την ενδυνάμωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη.
Στην παρέμβαση του στην Άτυπη Σύνοδο ο κ. Α. Δημητρόπουλος  αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παρά τις μεγάλες διαφορές που παραμένουν μεταξύ τους. Επισήμανε, επίσης τη σημασία της Ατζέντας Δεξιοτήτων (Skills Agenda) που κατέθεσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και την ανάγκη διασφάλισης της συμπληρωματικότητας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαίδευση και την κατάρτιση με το νέο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα εργαλείο που δένει τα ευρωπαϊκά κράτη σε μια «ακόμη στενότερη Ένωση», την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, τόνισε ότι οι αρχές και οι στόχοι της Ατζέντας Δεξιοτήτων της Ευρώπης θα αποτελέσουν οδηγό και σημείο αναφοράς για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα.
(Στη φωτό με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Παιδείας της Γερμανίας Anjia Karliczek, προεδρεύουσα της Συνόδου Υπουργών)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top