20-05-20 Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στην τηλεδιάσκεψη των  Υπουργών Νεολαίας EYCS

rsz 19 05 20

20-05-20 Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στην τηλεδιάσκεψη των  Υπουργών Νεολαίας EYCS

 Στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Νεολαίας EYCS των κρατών μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2020, συμμετείχε εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος.

 Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στους νέους και τις οργανώσεις τους.  Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μειωμένη κινητικότητα, τη μείωση της συμμετοχής των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, την περιορισμένη πρόσβαση σε διαφορετικές υπηρεσίες και ευκαιρίες απασχόλησης, την ανάγκη για αυξημένη χρήση ψηφιακών εργαλείων, καθώς και τις προκλήσεις κατά την εφαρμογή των δραστηριοτήτων του Erasmus+ και του ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης.

 Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση θωράκισε αποτελεσματικά τη χώρα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, παρουσίασε τις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για τον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα, την ισότιμη πρόσβαση των νέων σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, την αναγκαιότητα εξασφάλισης των θέσεων εργασίας, τη συμμετοχή των νέων στη λήψη αποφάσεων, ενώ επεσήμανε την αλληλέγγυα στάση που επιδεικνύουν απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top