14-04-2020 Κροατική προεδρία της ΕΕ σε Νίκη Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: «Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας»

3fcf6b99 8459 4d2d 89f4 68b215fac660

14-04-2020 Κροατική προεδρία της ΕΕ σε Νίκη Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: «Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας»

Τα μέτρα που έχει ήδη λάβει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το σχεδιασμό του για το άμεσο μέλλον, παρουσίασε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, που διήρκησε 4,5 ώρες.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην αμεσότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας και για το θετικό τους αντίκτυπο και στην εκπαίδευση, που παρέμεινε ενεργή παρά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

«Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας» σχολίασε μετά το τέλος της παρέμβασης της Νίκης Κεραμέως, η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, Υπουργός Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Blazenka Divjak.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισαν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και δρομολόγησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει εφαρμοστεί ευρέως στη χώρα μας χάρη στις μεγάλες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ, αλλά και εκτός ΕΕ ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel, εξέφρασαν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον, μετά την πρωτοφανή αυτή διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναπτύσσοντας διαφορετικά σενάρια για πιθανό σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, ενώ ανέλυσαν δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη συνέχιση της στενής μεταξύ τους συνεργασίας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top