31-10-19 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και συνάντηση με τον Τόμας Ράχελ

rsz ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 31 10 19

31-10-19 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και συνάντηση με τον Τόμας Ράχελ

 Ο Γενικός ΓραμματέαςΕπαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Βούτσινος Γεώργιος, επικεφαλής της μεικτής ελληνικής αντιπροσωπείας βουλευτών (κ.κ. Μακρή και Χρηστίδου) και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με θέμα «Το διττό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας είχε σημαντικές συνομιλίες με επιφανείς παράγοντες, αρμόδιους για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Γερμανία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντησή του με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, κ. Τόμας Ράχελ, με τον οποίο αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας τεχνικών κλιμακίων από τις δύο χώρες.

Επιπλέον, συναντήσεις έλαβαν χώρα στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Μιγκουέλ Μπέργκερ, στην Ομοσπονδιακή Βουλή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Έρευνας και Αξιολόγησης Τεχνολογικών Συνεπειών κ. δρα Ερνστ-Ντίτερ Ρόσμαν, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. δρα Ματίας Μπάρκε καθώς και με άλλα μέλη της Επιτροπής.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των συγκυβερνώντων κομμάτων της Βαυαρικής Βουλής, με τον Πρόεδρο της Γερμανο-ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, με εκπροσώπους των επιμελητηρίων καθώς και των κοινωνικών εταίρων.

Το σύνολο των συνομιλιών διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top